Διεθνή

Έκανε το 3/3 η Εθνική

Με κορυφαίους τον Μπουρούση και τον Βασιλόπουλο η εθνική έκανε το 3/3 και πλέον “βλέπει” την Μεγάλη Βρετανία.

Η Ελλάδα συνέχισε την αήττητη πορεία της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αφού επιβλήθηκε της Εσθονίας με 87-75 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η εθνική ομάδα εκμεταλλεύτηκε του ψηλούς της από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν να αντιπαρατάξουν κάτι ανάλογο.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να σκοράρουν ακατάπαυστα πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων και έτσι οι Εσθονοί βρέθηκαν αν προηγούνται με 13-14 (7′) και 20-21 (11′).

Μπουρούσης και Μαυροειδής εναλλάξ πήραν περισσότερες προσπάθειες από ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αντίπαλο δεν είχαν κι έτσι πολύ γρήγορα κι αφού μπήκε στην εξίσωση του σκορ κι ο Κασελάκης η διαφορά πήγε στο +8 (35-27, 19′).

Στην τρίτη περίοδο επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της σε άμυνα κι επίθεση. Η πίεση στα μετόπισθεν δυσκόλεψε τη ζωή των αντιπάλων οι οποίοι δε μπορούσαν να σκοράρουν. Στην άλλη πλευρά τα πολλά καλάθια από αιφνιδιασμό έδωσαν αέρα διψήφιας διαφοράς πόντων η οποία έφτασε ακόμη και στο +22 (61-39, 30′) με πρωταγωνιστή τον Βασιλόπουλο.

Η Εσθονία εκμεταλλεύτηκε κάπως το χαλάρωμα του ομοσπονδιακού συγκροτήματος καθώς και των πολλών αλλαγών του Σκουρτόπουλου και με τρίποντο του Σοκ μείωσαν σε 69-61 (35′). Χάρη στον Μπουρούση η Ελλάδα έδειξε την υποτυπώδη ψυχραιμία και δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στη συνέχεια παρά τα εύστοχα τρίποντα των Εσθονών.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button