Γενικά

Έκθεση ζωγραφικής “Αστικές Αισθήσεις” της Σμαρώς Τζενανίδου

Η έκθεση ζωγραφικής “Αστικές Αισθήσεις” της Σμαρώς Τζενανίδου εγκαινιάζεται την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 19.00 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό ως τις 18 Απριλίου.

Το αποτύπωμα ενός τόπου, μιας πόλης, ενός περιπάτου δεν είναι μόνο οι εικόνες των εμβληματικών ή των τυχαίων σημείων που αποτυπώνονται στη μνήμη μας. Καμιά φορά είναι και μυρωδιές ή εικόνες κινούμενες κάποιας έντονης ή χαρακτηριστικής δραστηριότητας. Είναι, βεβαίως, και η αίσθηση – εντύπωση των χρωμάτων που εκπέμπει μια πόλη, το χρώμα της πόλης, πραγματικό οπωσδήποτε αλλά ενίοτε αποτέλεσμα του φαντασιακού, δηλαδή συνειρμού της σκέψης ή της μνήμης που έχουμε από αυτήν.

Αυτήν ακριβώς την αίσθηση αποτυπώνει στη συγκεκριμένη έκθεση η Σμαρώ Τζενανίδου, έχοντας ταυτίσει στο δικό της υποσυνείδητο χρώματα και πόλεις. Εικαστικά, συνεχίζει το παιχνίδι της μίξης των χρωμάτων που αποτελεί μια σταθερά στην καλλιτεχνική της διαδρομή, ενώ πειραματίζεται με όγκους και προοπτική στο ζωγραφικό κάδρο.

Βιογραφικό

Η Σμαρώ Τζενανίδου – Κεσσοπούλου αποφοίτησε το 1997, από την Κρατική Σχολή Καλών Τεχνών Saint Etienne και το 1999, από τη Σχολή Καλών Τεχνών Perpignan στη Γαλλία. Από το 2000 ως σήμερα διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενηλίκους. Το 1997 εργάστηκε ως επιμελήτρια εικαστικών εκθέσεων στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Θεσσαλονίκη ‘97». Είναι μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. Έχει πραγματοποιήσει 10 ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 22 ομαδικές. Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Πληροφορίες

Αλεξάνδρου Σβώλου 54

Είσοδος Ελεύθερη

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2310 243-459.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button