Ποδόσφαιρο

Αναγνωστόπουλος: “Στον Άρη νιώθω σαν στο σπίτι μου-Θα έδινα τα πάντα για να το ξαναζήσω”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο πρώην τερματοφύλακας του Άρη, Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Πως βιώνεις την νέα σου καριέρα στον Απόλλωνα Σμύρνης;

Νιώθω πολύ όμορφα στην καινούργια μου ομάδα, με έχουν υποδεχθεί με αγάπη, μου δείχνουν εμπιστοσύνη. Υπάρχει μεγάλη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα αν και στην Super League 2 η ομάδα, μοιάζει σαν να είναι στην Super League 1. Δεν μου φαίνεται μεγάλη η διαφορά περιβάλλοντος γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο. Επειδή έφυγα από μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Άρης, στην αρχή ήμουν λίγο επιφυλακτικός για το τι θα αντιμετωπίσω στην νέα μου ομάδα. Ευτύχησα όμως να είμαι σε ένα σωματείο που είναι απολύτως επαγγελματικό σε όλα τα επίπεδα και τους ευχαριστώ για όλα.

Πως βλέπεις τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλος πλέον και με τα μάτια φυσικά ενός ανθρώπου του ποδοσφαίρου;

Στο φιλικό έλειπαν 4-5 παιδιά, έπαιξαν φυσικά και ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα. Πήραν χρόνο συμμετοχής κάποια παιδιά προκειμένου να τα δει ο κύριος Δώνης για τον αγώνα με τον Άρη την Κυριακή, να δοκιμάσει ίσως κάποια νέα σχήματα. Με τα δικά μου μάτια ο Πανθαηναϊκός είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και αυτό είναι θετικό αυτό για τον Άρη καθώς δεν θέλεις να έχεις έναν αντίπαλο που προσπαθεί να καταστρέψει το παιχνίδι. Αυτό σημαίνει πως θα είναι ένα ματς στο οποίο θα υπάρχουν χώροι και όποιος είναι καλύτερα οργανωμένος τακτικά θα πάρει και την νίκη.

Έχεις αγωνιστεί και στις δύο ομάδες, είσαι “κατάσκοπος” αυτή την στιγμή.. (γέλια)

Ναι (γέλια). Είναι δύο ομάδες που έχω στην καρδιά μου, η καθεμία για ξεχωριστό λόγο. Στον Παναθηναϊκό ανδρώθηκα από 8 έως 21 χρονών που έφυγα και ήρθα στον Άρη.  Εκτιμώ τα όσα έζησα και πήρα από τον Παναθηναϊκό στις ακαδημίες που βρισκόμουν κυρίως. Ο Άρης είναι στην καρδιά μου γιατί δέθηκα με την ομάδα, τον κόσμο. Ουσιαστικά τα πρώτα μου επαγγελματικά παιχνίδια ήταν με την φανέλα του Άρη γιατί εμείς οι τερματοφύλακες είναι δύσκολο να πάρουμε παιχνίδια.

Είναι η πιο “σκληρή” θέση στο ποδόσφαιρο.

Είναι δύσκολο και θέλει υπομονή. Στον Άρη ανδρώθηκα παικτικά, κέρδισα πολλές εμπειρίες, φόρεσα μια “μεγάλη” φανέλα και είναι επίσης κάτι για το οποίο αισθάνομαι ευγνώμων. Και φυσικά όπως έχω ξαναπεί στον Άρη νιώθω σαν στο σπίτι μου, έχω ανρθώπους που αγαπώ και με αγαπούν, υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση από όλο το club, τους συμπαίκτες μου, τον κόσμο.

Με βάσει τις τελευταίες εξελίξεις και στις δύο ομάδες, πως βλέπεις να εξελίσσεται ο αγώνας της Κυριακής;

Το θέμα με την αλλαγή του προπονητή, το πέρασε και πέρσι ο Άρης και αν θυμάμαι καλά είχαμε πάρει “διπλό” μέσα στον Απόλλωνα. Το βάρος δεν θα το ρίξω εκεί, πιστεύω είναι και κατά πόσο το θέλουν τα παιδιά, είναι ένα παιχνίδι “ντέρμπι”. Οι ποδοσφαιριστές ζουν για να παίξουν τέτοια παιχνίδια, είναι διαφορετικό να παίζεις με μια ομάδα μεγάλου βεληνεκούς όπως ο Παναθηναϊκός ανεξαρτήτως σε τι κατάσταση βρίσκεται. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που παίζει με την πλάτη στον τοίχο μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα και κακά τα ψέμματα, παίζει στο Χαριλάου δεν παίζει σε ένα μικρό γηπεδάκι.

Άρα λες ότι το θέμα είναι πόσο θα “μιλήσει” το κίνητρο και ο εγωισμός των παικτών;

Έτσι θεωρώ. Για εμένα προσωπικά δεν έχει καθόλου να κάνει με το θέμα του προπονητή το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών, στην ψυχή τους και στο πόσο το θέλουν. Από εκεί και πέρα σίγουρα θα είναι ένας δυνατός αγώνας.

Πόσο σου λείπει το γεμάτο “Κλεάνθης Βικελίδης”;

Σίγουρα μου λείπει πολύ ένα γεμάτο γήπεδο από κόσμο που είναι φανατισμένος με την ομάδα. Θα έδινα τα πάντα για να το ζήσω πάλι.

Έχεις την αίσθηση ότι έχεις “ανοιχτούς” λογαριασμούς με τον Άρη; Με την καλή έννοια πάντα.

Σίγουρα. Ξέρω ότι έχω να δώσω πολλά, ξέρω ότι θα μπορούσα να πάρω κάποιες ευκαιρίες παραπάνω. Δεν αισθάνομαι αδικημένος αλλά προσωπικά αισθάνομαι έτοιμος για το επόμενο βήμα και ίσως κάποια στιγμή μπορέσω να επιστρέψω και να παίξω βασικός τερματοφύλακας στον Άρης.

Είσαι συμπαίκτης και με τον Μπάμπη Παυλίδη που έχετε κοινά βιώματα από τον Άρη έτσι;

Εννοείται. Έχουμε περάσει δύσκολα και καλές στιγμές. Είναι ωραίο να έχεις οικεία πρόσωπα στην καριέρα σου, στα αποδυτήρια. Αισθάνεσαι την οικογένεια σου δίπλα σου και αυτό βγαίνει στον γήπεδο.

Τι μήνυμα θα έδινες στον κόσμο του Άρη;

Το μήνυμα μου είναι στήριξη και υπομονή. Καλώς ή κακώς ο κύριος Καρυπίδης έχει κάνει πολλές κινήσεις τα τελευταία τρία χρόνια, έχει βάλει λεφτά από την τσέπη του και έχει στηρίξει την ομάδα σε δύσκολους καιρούς. Το αποτέλεσμα στην Νορβηγία σίγουρα “κόστισε” στον Άρη στον επαναληπτικό αγώνα γιατί ήταν κρίμα με τέτοια εμφάνιση να μην προκριθεί στην επόμενη φάση. Πιστεύω θα τα κάψει, θα κάνει καλά αποτελέσματα και θα υπάρχει μια καλή πορεία όπως και πέρσι. Λίγο πιο συγκεντρωμένος να είναι και θα πετύχει κάτι καλύτερο φέτος!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button