Γενικά

Αποκαλύφθηκε το νέο Opel Corsa

Δυναμικό, μοντέρνο σχεδιαστικά, με νεανικά χρώματα, ριζικά αναβαθμισμένη καμπίνα και ολοκαίνουργια μηχανικά μέρη. Το νέο γερμανικό supermini είναι εδώ, καλύτερο από ποτέ.

Οι πρώτες φωτογραφίες της νέας γενιάς του Corsa διέρρευσαν στο διαδίκτυο μέσω ενός forum. Στις εικόνες απεικονίζεται η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση e, η οποία εκτός απροόπτου φέρει το ηλεκτρικό σύνολο απόδοσης 136 ίππων του e-208 με την μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh, προσφέροντας αυτονομία 340 χιλιομέτρων.

Image result for opel corsa 2019

Το καινούργιο Corsa βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με το Peugeot 208 και υιοθετεί κοινά μηχανικά μέρη. Χάρη στα κράματα υψηλής αντοχής, το νέο σασί και την ενεργειακή πλατφόρμα (multi-energy), το νέο μοντέλο είναι ελαφρύτερο κατά 108 κιλά σε σύγκριση με το τωρινό.

Opel Corsa F

Το συνολικό βάρος του αμαξώματος έχει πέσει κάτω από τα 1.000 κιλά, γεγονός που ωφελεί σημαντικά τόσο την κατανάλωση καυσίμου όσο και τις εκπομπές ρύπων, καθώς και την οδική συμπεριφορά. Στην εξοικονόμηση του βάρους συμβάλλουν, επίσης, οι αλουμινένιοι κινητήρες σε συνδυασμό με τη βελτιστοποίηση των εμπρός και πίσω αξόνων. Τα νέα τρικύλινδρα μοτέρ ζυγίζουν περίπου 15 κιλά λιγότερο, το αλουμινένιο καπό είναι ελαφρύτερο κατά 2,4κ. και τα καθίσματα κατά 10 κιλά.

Image result for opel corsa 2019

Η καμπίνα έχει σχεδιαστεί από την αρχή, κάνοντας χρήση υλικών ανώτερης ποιότητας.

Στην κονσόλα δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και ο μοχλός ταχυτήτων ίδιος με αυτόν των μοντέλων της Peugeot.

Εκτός από την ηλεκτροκίνητη έκδοση, το Corsa θα εφοδιάζεται με τον εξαιρετικό τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.2 PureTech απόδοσης 75, 100 και 130 ίππων, καθώς και με τον 1.5 BlueHDi των 100 ίππων.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button