Μπάσκετ

Δεν παραιτήθηκε, πάλεψε αλλά ηττήθηκε ο Άρης (55-80)

Ο Άρης υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο «Nick Galis Hall» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League. Ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει την νίκη, η ομάδα πάλεψε έδωσε ότι είχε αλλά δεν μπόρεσε να κοντράρει τον Ολυμπιακό ο οποίος έδειξε ότι βρίσκεται αρκετά επίπεδα από την ομάδα του Άρη. Τελικό αποτέλεσμα Άρης-Ολυμπιακός (55-80).

Ο κόσμος για ένα ακόμα παιχνίδι δήλωσε παρών γεμίζοντας τον ναό του «Αυτοκράτορα».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να κάνει 2 λεπτά καλό παιχνίδι παίρνοντας το προβάδισμα με πέντε πόντους και παίζοντας καλή άμυνα. Στην συνέχεια όμως μετά από 2-3 χαμένες ευκαιρίες να διευρύνουν την διαφορά τους, ο Ολυμπιακός έβαλε μπροστά τις «μηχανές», «θωράκισε» την άμυνα του και κάνοντας καλές επιλογές στην επίθεση, πήρε το προβάδισμα αλλά και τα «ηνία» του αγώνα από τον «Αυτοκράτορα».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δοκιμάζοντας αλλαγές και διαφορετικά σχήματα προσπάθησε να βρει την «μαγική φόρμουλα» χωρίς όμως επιτυχία. Αμυντικά ο Άρης στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου δεν κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους του Ολυμπιακού, ενώ επιθετικά δεν μπορούσε να αποσπάσει την άμυνα των «ερυθρόλευκων» ώστε να μείνει κοντά στο σκορ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν κοντά στο σκορ τον αντίπαλο τους παίζοντας σε κάποια χρονικά διαστήματα καλή άμυνα. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με το σκορ να είναι στο 14-24.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήρθε πραγματικά η κατάρρευση των «κιτρινόμαυρων» αφού δεν κατάφεραν σε καμιά περίπτωση να ακολουθήσουν τους «ερυθρόλευκους» και ο λόγος ήταν ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν έβρισκαν στόχο επιθετικά αλλά και εύκολα διαδρόμους ενώ αμυντικά δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα το σκορ να ξεφύγει κάποια στιγμή και στους 23 πόντους διαφορά.

Πάνω στην κακή απόδοση του Άρη στο πρώτο ημίχρονο ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός του Γιάννη Αθηναίου ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο, δοκίμασε να αγωνιστεί αλλά λόγω ότι πονάει, το τεχνικό τιμ αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο υπόλοιπο του αγώνα. Επίσης αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με την Τέλεκομ Μπον.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε βρίσκοντας τον Άρη πίσω στο σκορ με 24-45.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης μπήκε λίγο πιο δυναμικά στο παιχνίδι και παρ’ όλο που δεν είχε τον Γιάννη Αθηναίου στην «φαρέτρα» του βρήκε περισσότερες λύσεις επιθετικά χωρίς όμως να μπορεί να βρει το μειονέκτημα στην επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού έτσι ώστε να μπορέσει να τον κρατήσει μακριά από το σκοράρισμα. Όταν κατάφερναν να κλείσουν τους διαδρόμους στους ερυθρόλευκους ώστε να βρεθούν κάτω από το καλάθι αυτοί έβρισκαν τις λύσεις από την περιφέρεια, ενώ όταν οι κιτρινόμαυροι έπαιζαν καλή άμυνα στην περιφέρεια οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις κάτω από το καλάθι.

Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 45-62.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης συνέχισε αυτό που έκανε και στο τρίτο δεκάλεπτο, καλή λειτουργία επιθετικά και προσπάθησε να δώσει ότι είχε και δεν είχε στην άμυνα ώστε να καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ. Το σίγουρο είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης εμφανίσθηκε σαφώς βελτιωμένος και με διαφορά καλύτερος από το πρώτο. Η ομάδα κατάφερε να ρίξει μέχρι και στου 14 την διαφορά αλλά εκεί ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο συνεχόμενα τρίποντα στέλνοντας και πάλι την διαφορά στους 20 πόντους τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού.

Κάπου εκεί ο Άρης έχασε και την ψυχολογία που είχε αποκτήσει έστω και λίγο το ηθικό έπεσε και η ομάδα ξέμεινε από δυνάμεις με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει το καλό του σερί από την γραμμή του τρίποντου φτάνοντας την διαφορά στους 25 πόντους. Τελικό αποτέλεσμα 55-80.

Η διαφορά επιπέδου ήταν σαφής η ομάδα του Άρη θέλει ακόμα πολύ δουλειά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button