Ποδόσφαιρο

Διαμαντόπουλος: “Ευλογία να παίζεις στον Άρη, θέλω να μείνω”

Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «VAMOS ARIS».

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε στον Νίκο Οικονόμου:

-Για τις διακοπές:

Φέτος είναι δύσκολο καλοκαίρι. Μάλλον δεν θα κάνω διακοπές αλλά έτσι είναι η μοίρα του ποδοσφαιριστή.

Είμαι σε αρκετά καλό στάδιο. Έχω κάνει τις θεραπείες μου. Σε 10 μέρες πατάω γήπεδο και θα μπω σε τρέξιμο αερόβιο, για να είμαι έτοιμος στο χρονικό διάστημα που θέλω. Αν όλα πάνε καλά σε 1.5 μήνα θα είμαι καλά.

-Για την επόμενη χρονιά και τον Άρη:

Πρόβλεψη δεν μπορώ να κάνω αλλά θέλω πολύ να μείνω στην ομάδα. Έχω δεθεί, έχω πάρει απεριόριστη αγάπη και νομίζω το βγάζω στο γήπεδο. Η χρονιά στην Β ήταν πολύ καλή και συνέβαλα με την προσφορά μου. Πέρυσι το καλοκαίρι έμεινα και όποτε μου ζητήθηκε ήμουν εκεί. Είναι ευλογία να παίζω στην ομάδα.

-Για πριν δύο χρόνια όταν ήρθε στον Άρη:

Εκείνη την χρονιά όταν ήρθαμε αρκετά παιδιά, ξέραμε ότι δεύτερη αποτυχία δεν χωράει στην ομάδα. Εγώ που είμαι από εδώ ξέρω πόσο δύσκολο είναι να αγωνίζεσαι σε μία τέτοια ομάδα. Ξέραμε ότι για εμάς ήταν μονόδρομος. Δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη. Αυτό που σκεφτόμασταν ήταν να υλοποιήσουμε τον σκοπό. Είχαμε πάρα πολλές δυσκολίες και τα καταφέραμε. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.

-Για το περσινό καλοκαίρι και τον Πάκο Ερέρα:

Το πιο δύσκολο ήταν το περσινό εγχείρημα. Πολλοί καινούριοι ποδοσφαιριστές με καινούριο προπονητή. Πολύ καλές επιλογές ως προς τους παίκτες. Εφόσον γίναμε ομάδα, με την δυναμική του κόσμου ήταν σίγουρο ότι η ομάδα θα βρει τον χρόνο της.

-Για το αν αγχώθηκε πέρυσι:

Η ομάδα πήγε κατευθείαν στα 3-5 πηγάδια. Στο μυαλό μου πίστευα ότι θα είμαι μέλος της ομάδας και έπρεπε να μείνουν κάποιοι που να γνωρίζουν την ομάδα. Το άγχος μπήκε στο τέλος Αυγούστου που είχαν μπερδευτεί λίγο τα πράγματα.

-Για τα όσα υποστηρίζουν περί παικτών… Φούτμπολ Λιγκ:

Θα σου πω ότι στο ποδόσφαιρο τις περισσότερες φορές ό,τι αξίζεις παίρνεις. Σε άλλα παιδιά τους δίνεται η ευκαιρία από μικρά, σε εμένα δόθηκε μετά τα 27. Όταν το ακούγαμε αυτό, μας έπιαναν τα γέλια. Πολλές φορές ήταν επιλογές μας να μείνουμε στην Β κατηγορία σε μία σταθερή ομάδα, παρά σε μία ομάδα Α που χαροπαλεύει.

-Για το πρώτο φιλικό που έγινε τον Αύγουστο και την στήριξη του κόσμου:

Για τα καινούρια παιδιά ήταν πρωτοφανές. Εμείς το περιμέναμε, ήταν το αυτονόητο. Ξέραμε ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει πάρα πολύ. Δίναμε το στίγμα στους ξένους ότι αυτό που ζήσανε δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα ζήσουν αν η ομάδα πάει καλά. Μετά το διπλό της Λαμίας, όλοι κατάλαβαν τι γίνεται.

-Για τα σκαμπανεβάσματα και ο αποκλεισμός από το κύπελλο:

Ήταν πολύ μεγάλη σφαλιάρα που δεν περιμέναμε. Ο Άρης πρέπει κάθε χρόνο να κυνηγάει το κύπελλο. Νομίζω ότι όταν ξεκινάει μία χρονιά πρέπει ο Άρης να έχει στο μυαλό τους πως θα φτάσει στον τελικό. Θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί. Σε εκείνο το ματς δεν το πίστευα και ήθελα να ανοίξει η Γη να με καταπιεί. Και εμείς τους λέγαμε ότι είναι διαφορετικά τα πράγματα και το ποδόσφαιρο το ζούμε πιο έντονα στην Ελλάδα. Πολλές φορές παίξαμε με αφέλεια για να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο.

-Για τον Πάκο Ερέρα και την αλλαγή:

Είναι ένας πολύ έμπειρος άνθρωπος, έξυπνος με ωραία φιλοσοφία στο ποδόσφαιρο. Τοκαλοκαίρι μας δούλευε στις γρήγορες μεταβιβάσεις. Μέχρι να φτάσουμε στα ντέρμπι η ομάδα έπαιζε καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Τα ντέρμπι κερδίζονται με μαγκιά και πάθος. Η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Χτύπησε πολύ άσχημα όταν χάναμε με μεγάλη ευκολία τα ντέρμπι. Σε μία ομάδα σαν το Άρη δεν πρέπει να χάνεις με κατεβασμένα χέρια

-Για την απειρία της ομάδας:

Έδειξε αφέλεια και απειρία ως προς τα ντέρμπι. Πηγαίναμε για να ευχαριστηθούμε, αλλά θα έπρεπε να προσεγγίσουμε αλλιώς το παιχνίδι.

-Για το τι του έλεγε ο Πάκο Ερέρα:

Αυτή είναι η δουλειά μας. Μου είπε συγγνώμη και μου είπε ότι θα πάρω περισσότερες ευκαιρίες όσο είναι αυτός στην ομάδα.

-Για την αλλαγή προπονητή και τον Σάββα Παντελίδη:

Ήταν μεγάλη υπόθεση να έρθει κάποιος που να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Δεν μπορείς να μπεις σε νέες αλλαγές και άλλη φιλοσοφία. Ο βαθμός πειθαρχίας μεγάλωσε πάρα πολύ και άλλαξε ο τρόπος προπόνησης. Έκανε πολύ καλή δουλειά στην φυσική κατάσταση.

-Για την περίοδο που ήταν τραυματίας και έπαιξε:

Ήταν περίοδος που ο Γιουνές ήταν τραυματίας και εγώ είχα θέμα με την μέση μου. Είχα μία κύλη και έπρεπε να αποφορτιστώ για κάποιες μέρες. Μου είχε ξανασυμβεί πέρυσι. Πήρα την απόφαση να πάω στην Αθήνα και να κάνω μία επισκληρίδιο για να με κρατήσει και να αποφύγω το πρόβλημα. Είναι ξεκάθαρο ότι ήταν δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Αν χάναμε με την Ξάνθη χανόμασταν και αν κερδίζαμε τα Γιάννενα θα βάζαμε πάλι πλώρη για Ευρώπη. Θα έκανα το ίδιο πάλι, γιατί είχα πολύ δίψα να παίξω. Πήραμε την απόφαση να κάνω το χειρουργείο γιατί ήταν μονόδρομος.

-Για το πόσο σημαντικό είναι να… νιώθει κάποιος την ομάδα:

Η μεγαλύτερη στήριξη που πήρα είναι από τους οπαδούς της ομάδας. Η στήριξη ήταν αμέτρητη και δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις την ομάδα, γιατί έρχονται στιγμές που η ομάδα μπορεί να κολλήσει. Εκεί βγαίνουν μπροστά αυτοί που ξέρουν τι σημαίνει να είσαι Άρης και κυρίως Έλληνες.

-Για το ότι άλλος δεν θα μπορούσε καν να περπατήσει:

Ο γιατρός μου όταν με είδε, μου είπε ότι δεν μπορεί να έπαιξα ποδόσφαιρο. Πριν τα παιχνίδια έπρεπε να ξαπλώνω για να μην χάνω τις αισθήσεις μου επειδή ζαλιζόμουν.

-Για τον κόσμο:

Όλοι μου λένε τα περαστικά τους και ότι με περιμένουν και πάλι στην ομάδα. Είναι σχόλια αγάπης που δεν ξεχνιούνται.

-Για το αν μπορεί να αλλάξει την αγάπη με καλύτερο συμβόλαιο:

Αυτό αναπληρώνεται μόνο με την οικογένεια σου. Εκατομμυριούχοι δεν θα γίνουμε από το ποδόσφαιρο σε αυτές τις εποχές.

-Για τον Δεληζήση και τον Βαλεριάνο:

Με τα παιδιά ήμασταν μαζί τρία χρόνια. Μία χρονιά πολύ καλών παικτών και σε καλή ηλικία. Βλέπαμε στον Άρη κάτι πιο μακρινό και κυρίως την δεύτερη χρονιά. Ο Δεληζήσης καθιερώθηκε και ο Βαλεριάνος κλήθηκε στην Εθνική. Έλληνες που ξέρουν και θα βγούνε στα δύσκολα μπροστά. Τέτοια παιδιά χρειάζονται στην ομάδα.

-Για τον Γιουνές που παίζουν στην ίδια θέση:

Όντως δέχθηκε την περισσότερη κριτική. Περισσότερο νομίζω ότι φταίει το πέναλτι που έχασε με τον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι ήταν μια χαρά η χρονιά για αυτόν σε τελική ανάλυση.

-Για τον Ντιγκινί:

Δουλευταράς, φιλότιμος, εργάτης, ποιοτικός. Τα έχει όλα. Θα τρέξει, έχει ποιότητα και θα βοηθήσει την ομάδα. Μπορεί να προσφέρει πιο πολλά σε άλλη θέση παρά σαν φορ.

-Για τον Καρυπίδη και την συνεργασία τους:

Νομίζω ότι είναι πολύ επιτυχημένος. Έχει μεγάλη δίψα να πετύχει περισσότερα με την ομάδα. Έχουμε την τυπική σχέση, ο καθένας μας κάνει την δουλειά του.

-Για την ομιλία του Σάββα Παντελίδη πριν το ματς με την Ξάνθη στα πηγάδια:

Μετά το ματς της Λιβαδειάς υπήρχε έντονη κριτική. Πριν το παιχνίδι με την Ξάνθη ο κόουτς μας μίλησε και μας… πώρωσε για τη νίκη. Μας είχε πει ότι θέλει 11 μάγκες να παίξουν για τον κόσμο και ότι πρέπει να κερδίσουμε εκείνο το ματς και το επόμενο και μετά δεν θα φαντάζεστε αυτό που θα γίνει.

-Για το τελευταίο διάστημα:

Ήταν μία πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα, μία θετική ενέργεια απίστευτη. Ένιωθες ότι ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να βάλει γκολ.

-Για το ότι αυτό που έζησαν με τον Άρη δεν το έζησαν σε όλη την καριέρα τους:

Τα πολλά προηγούμενα χρόνια. Ήρθαν σφαλιάρες, αποκλειστήκαμε, ήρθε η σφαλιάρα της Λιβαδειάς και τελικά κλείσαμε με καταπληκτικό ποδόσφαιρο και σερί νίκες.

-Για το επίπεδο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών:

Ο Έλληνας δεν υστερεί σε κάτι από τον ξένο παίκτη. Απλώς είναι η νοοτροπία των παιδιών και η μεθοδικότητα που έχουν στο να δουλεύουν. Στο εξωτερικό κοιτάνε πως θα γίνεις καλός ποδοσφαιριστής και πως θα βελτιωθείς.

-Για το αν διαλέγει Λίβερπουλ ή Τότεναμ:

Με την Λίβερπουλ είμαστε.

-Για αγαπημένο ξένο ποδοσφαιριστή:

Ιμπραϊμοβιτς και Ρονάλτο τους θαύμαζα πάντα.

-Για το αν αυτός που κατεβαίνει δήμαρχος είναι ο αδερφός του:

Είναι ο αδερφός μου και κατεβαίνει δήμαρχος στον Δήμο Δέλτα. Ελπίζω να τα καταφέρει. Νέος άνθρωπος με πολλές φιλοδοξίες για την περιοχή μας.

-Για το πως ονειρεύεται τον Άρη:

Περιμένω το πρώτο ευρωπαϊκό ματς και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

-Για το μήνυμα του στον κόσμο του Άρη:

Αυτό που θα ήθελα να πω είναι να κάνει πολύ καλά αυτό που ξέρει. Να στηρίζει την ομάδα στα δύσκολα. Στα εύκολα είναι όλοι εκεί. Ο Άρης είναι από τις λίγες ομάδες που το κάνει αυτό. Έχει τόσο κοντά τον κόσμο του στα δύσκολα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button