Ποδόσφαιρο

Θρίλερ για την Μπόκα και αναβολή του Σουπερκλάσικο (photos&videos)

Επεισόδια πραγματοποίηθηκαν εχθές το βράδυ, ενόψει του δεύτερου τελικού του Copa Libertadores μεταξύ Ρίβερ και Μπόκα. Οι οπαδοί των γηπεδούχων επιτέθηκαν στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της “μισητής” αντιπάλου.

Μάλιστα έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μελών της αποστολής. Οι οπαδοί της Ρίβερ πέταξαν πέτρες στο πούλμαν της Μπόκα με αποτέλεσμα να σπάσουν και κάποια τζάμια στο πλάι του οχήματος, καθώς περνούσε ανάμεσά τους, ενώ έριξαν ακόμα και σπρέι πιπεριού στα μέλη της αντίπαλης αποστολής.

Παράλληλα, επικράτησε αρκετή ένταση γενικότερα εκτός του Μονουμεντάλ, ενώ έπεσαν και δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπνεύσουν καλά οι ποδοσφαιριστές, αλλά και πολλοί οπαδοί, που βρίσκονταν ήδη στο γήπεδο.

Μάλιστα οι επίσημοι γιατροί που είχε ορίσει η CONMEBOL δήλωναν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος αναβολής, την ίδια ώρα που η διοίκηση της Ρίβερ αλλά και ο προπονητής της ομάδας Μαρσέλο Γκαγιάρδο συμφωνούσαν με τους ανθρώπους της Μπόκα ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας…

Η δεύτερη μεγάλη ήττα του ποδοσφαίρου ήρθε από τον άνθρωπο που το διοικεί παγκοσμίως.  Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θεώρησε πως ο αγώνας έπρεπε να γίνει αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο εκτός από τις εμπορικές συμφωνίες, απειλώντας τους συλλόγους με αποκλεισμό!

Ο πρόεδρός της FIFA φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: “Θέλω να μου βρείτε έναν υπεύθυνο, αλλά το ματς πρέπει να παιχτεί“. Ντροπή και μόνο ντροπή. Όσο μεγάλη ήταν αυτή από τα επεισόδια άλλο τόσο ήταν και για τους κυρίους με τις γραβάτες που κάθονται στις μεγάλες καρέκλες. Κρίμα και για τους γιατρούς της Conmebol που εξέτασαν τους Πέρες – Λαμάρδο και υποστήριξαν με επίσημο έγγραφο ότι αμφότεροι είναι σε θέση να αγωνιστούν.

Η διοίκηση της Μπόκα όμως επέμενε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αγωνιστεί ενόσω αθλητές ήταν στο νοσοκομείο και λίγα λεπτά μετά τις 23:30 πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη μεταξύ του προέδρου της CONMEBOL και των προέδρων των δύο φιναλίστ. Και την ώρα που οι ποδοσφαιριστές ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν ζέσταμα (με πιθανή ώρα έναρξης τη 01:30).

Η Μπόκα ζήτησε άμεσα  να αναβληθεί ο τελικός, καθώς τουλάχιστον τέσσερις παίκτες της έχουν τραυματιστεί από την επίθεση στο πούλμαν, ενώ ένας εξ αυτών, ο μέσος Πάμπλο Πέρες, είχε γυαλιά στο μάτι και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η Μπόκα επέμενε ότι δεν κατεβαίνει να παίξει χωρίς τον αρχηγό της, Πάμπλο Πέρες.

Επικράτησε η λογική κι ο τελικός αναβλήθηκε για το βράδυ της Κυριακής.

Δηλώσεις του Κάρλος Τέβες

Ο πιο έμπειρος παίκτης της Μπόκα Τζούνιορς, Κάρλος Τέβες βγήκε δημόσια και δήλωσε ότι αυτός κι οι συμπαίκτες δεν επιθυμούν τη διεξαγωγή του αγώνα αποκαλύπτοντας και τις πιέσεις που ασκούνται για να διεξαχθεί ο τελικός!

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Μας υποχρεώνουν να παίξουμε. Σε αυτήν την κατάσταση δεν μπορούμε. Ο γιατρός έχει πολλή πίεση, πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Τα περισσότερα παιδιά στα αποδυτήρια είχαν τάση για εμετό

Περάσαμε μέσα από τους οπαδούς της Ρίβερ. Είναι δύσκολο να συγκεντρωθούμε. Θα δούμε. Ο κόσμος της Μπόκα αισθάνεται θυμό».

Κλείνοντας ο εκ των αρχηγών της Μπόκα συμπλήρωσε:

«Είναι πρόβλημα της κοινωνίας. Πρέπει όλοι ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες. Δεν έχουμε αλλάξει ακόμη, μας είπαν ότι θα παίξουμε στις 00:15. Δεν ήλθε κανείς παίκτης της Ρίβερ να δει πώς είμαστε. Δεν ήλθε κανείς, δεν λάβαμε κάποιο μήνυμα».

Εικόνες από τους τραυματίες της Μπόκα, Πάμπλο Πέρες και Γκονσάλο Λαμάρδο

Δηλώσεις του επονομαζόμενου “Γκρίνγκο” στο Espn

“Η αλήθεια είναι πως αποφεύχθηκε μία τραγωδία.

Σε απόσταση 500 μέτρων από το Μονουμεντάλ, στην οδό Monroe, άρχισε μία πυκνή εκτόξευση αντικειμένων και μπουκαλιών ενάντια στο λεωφορείο.

Το πλήθος των οπαδών στις γωνίες των δρόμων και το μεγάλο πλήθος στην είσοδο του γκαράζ του σταδίου με κάνει να πιστεύω ξεκάθαρα πως επρόκειτο για μία προγραμματισμένη ενέδρα.

Έχω θολές αναμνήσεις από εκείνη τη στιγμή, θυμάμαι μόνο ότι έχασα τις αισθήσεις μου για μερικές στιγμές έχοντας δεχτεί χτύπημα από μία πέτρα που έσπασε το αριστερό παράθυρο.

Ευτυχώς ο Οράσιο Παολίνι, ο αντιπρόεδρος της Μπόκα, καθόταν δίπλα μου και έσπευσε να αρπάξει το τιμόνι για να αποφύγουμε να τρακάρουμε κάπου”, πρόσθεσε ο οδηγός του πούλμαν, ο οποίος από τις πέτρες που έσπασαν τα τζάμια του οχήματος τραυματίστηκε στην κοιλιά.

“Ανέκτησα τις αισθήσεις μου όταν μπήκαμε στο γκαράζ. Ήταν τρομερό, έμοιαζε λες και είχαμε μπει σε πολεμική ζώνη”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Οι Αρχές έδωσαν το «ΟΚ» για να διεξαχθεί ο αγώνας σήμερα στις 22:00 στο «Μονουμεντάλ», καθώς έγιναν επιπλέον ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί (όσο αυτό είναι δυνατόν) η ασφάλεια στο γήπεδο.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button