Ποδόσφαιρο

Καρπετόπουλος: “Η αξιοπρέπεια του Άρη αξίζει πολύ περισσότερο από ορισμένους τίτλους” (audio)

Ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Yellow News” με αφορμή το άρθρο που έγραψε για την ομάδα των κιτρινόμαυρων

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε στον Δημήτρη Οσσανλή και τον Χρήστο Γκάλη:

-Για τον Άρη:

Ο Άρης είναι μία ομάδα που είναι αντάξια της ιστορίας της. Δεν σε αφήνει να πλήξεις και σε υποχρεώνει να την υποστηρίζεις. Κινείται πάντα με γνώμονα την αξιοπρέπεια, κάτι που πολλοί το ξεχνάνε όταν έχουν να κάνουν με τίτλους και διακρίσεις. Χαίρομαι που αυτού του είδους η προσέγγιση του πρωταθλήματος μένει αναλλοίωτο. Είχε πάντα έναν μπούσουλα για το πως θα είναι αξιοπρεπής. Έχουν περάσει και “μπουμπούκια” αλλά πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός στο τριγύρω και σε αυτό που είναι η ομάδα. Δίνει το παράδειγμα. Κάποτε έχτισε μία αυτοκρατορία χωρίς να συνδέεται με έναν ιδιοκτήτη ομάδας. Τον έκανε μεγάλο ο Ιωαννίδης, ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και όχι οι χρηματοδότες του. Τα μεγάλα του χρόνια είχαν να κάνουν με την δουλειά των ανθρώπων που ήταν μέσα στο παρκέ. Άλλο ανάλογο παράδειγμα στην ιστορία του επαγγελματικού ελληνικού αθλητισμού δεν θυμάμαι.

-Για τους μετόχους:

Κακώς στην βαθμολογία του πρωταθλήματος γράφονται τα ονόματα των ομάδων, θα έπρεπε να γράφονται τα ονόματα ων προέδρων. Να αποδίδουμε στον χρηματοδότη ό,τι είναι δικό του. Αν το κάναμε αυτό δεν θα είχαμε τόσα συνεχόμενα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού, γιατί θα έχουμε ονόματα. Περισσότερο έχουμε να κάνουμε με τον χρηματοδότη και τη δύναμη του, παρά με τις ικανότητες της ομάδας. Ο Άρης σε αυτή την ιστορία έχει ένα χαρτί κρυφό. Ο Άρης δεν είχε ποτέ έναν χρηματοδότη ανάλογο με αυτούς που είχαν άλλοι. Αυτό είναι κάτι που διαφοροποιεί την ιστορία του Άρη από την ιστορία όλων των αντίστοιχων ομάδων.

-Για τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον Άρη να ξεχωρίζει:

Από τον Άρη, για μένα, δεν λείπει απολύτως τίποτα, σε σχέση με όλα τα προηγούμενα. Έχει κόσμο, ιστορία, πάθος, δυναμική και ξέρει να παίζει στα ντέρμπι όπως μας απέδειξε χθες. Είναι μία ομάδα που όλοι την υπολογίζουν, ακόμη και όταν είναι στα κάτω της. Όλα αυτά είναι στοιχεία μίας μεγάλης ομάδας. Τώρα αν η ιστορία το έφερε έτσι, ώστε να μην έχει υπάρξει στο ποδόσφαιρο του Άρη ένας ανάλογος χρηματοδότης με αυτόν που είχε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο Π.Α.Ο.Κ και η Α.Ε.Κ, πρέπει να κάνουμε υπομονή. Κάποια στιγμή θα το δούμε και αυτό. Όλα γυρίζουν κάποια στιγμή. Ένα πολύ δυνατό πορτοφόλι ήταν μόνο ο Κοντομηνάς, αλλά ήταν σε μία περίοδο που υπήρχαν πολλού ανάλογοι. Δεν χαρακτηρίστηκε εξαιρετική περίπτωση. Δεν χρόνισε καν.

-Για το χθεσινό παιχνίδι:

Και εγώ περίμενα ότι θα κερδίσει ο Π.Α.Ο.Κ, επειδή ερχόταν με μεγάλη ψυχολογία από τα προηγούμενα ματς του. Ζει ένα όνειρο είναι στα πολύ καλά του και παίζει με τον Άρη που θέλει τους βαθμούς αλλά η διαφορά του στόχου είναι τεράστια. Ο ένας διοργανώνει ένα πάρτι και ο άλλος πηγαίνει για να παίξει ένα παιχνίδι. Ο Άρης έχει ένα δικό του τρόπο να προσεγγίζει αυτά τα παιχνίδια.  Ήταν πολύ πιο διαβασμένος από τις υπόλοιπες ομάδες που αντιμετώπισε ο Π.Α.Ο.Κ. Πήγαν στην Τούμπα και έχασαν με κατεβασμένα τα χέρια.

-Για την εμφάνιση του Άρη:

Υπάρχει μία εξήγηση που έχει να κάνει και με την πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης ξέρει ποιον έχει απέναντι του. Έχει δει το πως ο Π.Α.Ο.Κ έχει μεγαλώσει εμ τα χρόνια και τα χρήματα που έχουν επενδυθεί.

-Για τις ομάδες της Αθήνας:

Οι ομάδες της Αθήνας επηρεάζουν το γίγνεσθαι της καθημερινότητας. Υπάρχει μία πολύ παράξενη προσέγγιση στην περίπτωση του Π.Α.Ο.Κ. Εδώ οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο Π.Α.Ο.Κ θα χάσει το πρωτάθλημα μόνος του γιατί έτσι είναι. Όταν η Α.Ε.Κ ανέβηκε ήθελε να του δείξει ότι πέρυσι κέρδισε δίκαια το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός ήθελε να κάνει μία πασαρέλα. Γι’ αυτό τον λόγο έχασαν.

-Για το πως αντιμετώπισε ο Άρης τον Π.Α.Ο.Κ:

Ο Άρης είναι τελείως διαφορετική ιστορία. Δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο παιχνίδι υπερφίαλα αλλά ούτε και να το φοβηθεί. Δεύτερον, τη φετινή χρονιά τα συγκεκριμένα παιχνίδια του έδωσαν μία ωραία εμφάνιση. Ο Άρης φέτος είναι η ομάδα που έφτασε πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη στο φετινό πρωτάθλημα να κερδίσει τον Π.Α.Ο.Κ. Μιλάω για το ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο οποίο ήταν πάρα πολύ καλύτερος. Τόσο κοντά δεν έφτασε κανένας.

-Για το ότι ο Άρης ήταν καλύτερος στο χθεσινό ματς:

Ο Άρης χθες ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και είχε μια αντίδραση σοβαρότατη που του δίνει και την ισοπαλία στον τέλος. Αυτό συνέβη και όταν βρέθηκε πίσω από ένα πολύ μεγάλο σουτ του Βιερίνια, αλλά στη μοναδική φάση που έκανε ο Π.Α.Ο.Κ σε όλο τον αγώνα.

-Για την κίνηση του Παντελίδη:

Αξίζει να δει κανείς στο παιχνίδι αυτό την λεπτομέρεια της αλλαγής του Παντελίδη στο 64′, που δεν επιδιώκει να το κλείσει το παιχνίδι στη λογική του “μπας και μου κάτσει κάτι”, αλλά βάζει τον Γιουνές, παίζει κάτι 4-4-2 και φορτώνει τα άκρα. Σκέφτεται θετικά και προσεγγίζει το παιχνίδι με την λογική ότι μπορεί να πάρουμε και αποτέλεσμα. Αυτό στο τέλος του δίνει και το Χ που ήταν δίκαιο. Δεν άκουσα κανέναν να ισχυριστεί κάτι άλλο.

-Για την έξοδο στην Ευρώπη:

Νομίζω πλέον ο Άρης πρέπει να βγει Ευρώπη, για να το κεφαλαιοποιήσει κιόλας. Στο χέρι του είναι. Έχει περάσει του κόσμου τις περιπέτειες και τα απίθανα φέτος στο πρωτάθλημα. Αλλά αν δεν τα περνούσε αυτά δεν θα ήταν ο Άρης, θα ήταν μία άλλη ομάδα.

-Για το ότι είναι μία ομάδα των άκρων:

Εγώ δεν θυμάμαι καμία χρονιά του Άρη που να ήταν διαδικαστική. Ή είναι καλός και κάτι διεκδικεί, ή δεν είναι καλός και κάπως κινδυνεύει. Αυτό δημιουργεί μία περιπέτεια η οποία έχει ενδιαφέρον. Δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, μιλάμε για ποδόσφαιρο. Με κάποιο τρόπο πρέπει να μας συντροφεύει και να μας αγγίζει.

-Για το ματς με την Α.Ε.Κ που έρχεται:

Η Α.Ε.Κ δεν μπορεί να κάνει μεγάλα ροτέισον. Ακόμη και πράγματα που έκανε ο Χιμένεθ πέρυσι και έπαιζε με τρία στόπερ, τώρα δεν γίνονται γιατί δεν υπάρχουν τρία στόπερ. Είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη. Έχει βρει μία σειρά ο Άρης. Μετά το ματς στην Ξάνθη έχει ρολάρει και έχει γίνει ξανά όπως στην αρχή της χρονιάς. Σκοπός είναι να παίζει η ομάδα καλά με τον τρόπο που ξέρει και να κρατάει την τύχη στα χέρια της.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button