Ποδόσφαιρο

Με “σόου” Ματέο Γκαρσία πήρε το τρίποντο ενάντια στον Αστέρα

Χρειάστηκαν 87 λεπτά για να “αφυπνιστεί” ο Άρης, από όταν όμως αυτό συνέβη οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα και να πάρουν το τρίποντο με “ήρωα” τον Ματέο Γκαρσία

ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

Ο Καταλανός εμπιστεύτηκε για δεύτερο σερί ματς, το 4-3-3 το οποίο τον δικαίωσε στην Τούμπα την περασμένη Τετάρτη. Στο τέρμα ο Χουλιάν Κουέστα, με τον Μανώλη Τζανακάκη να επιστρέφει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Άλεξ Μενέντεθ να διατηρείται στο αριστερό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Φραν Βέλεθ και Γιώργος Δεληζήσης. Στη μεσαία γραμμή, η τριάδα θα αποτελείται από τους Νικολάς Κολάσο, Χαβιέ Ματίγια και Μιτζέν Μπάσα. Δεξιά στην επίθεση ο Νικολά Ντιγκινί ως αντικαταστάτης του Μπρούνο Γκάμα, αριστερά ο Ματέο Γκαρσία και στην κορυφή ο Χαμζά Γιουνές.

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ…

Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Άρη στο 7΄! Σέντρα του Ματέο, στόπαρε, γύρισε και σούταρε από πλάγια θέση ο Ντιγκινί, μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος! Στο αμέσως επόμενο λεπτό, έγινε φάουλ στον Βέλεθ που δεν δόθηκε (!) με τον Κυριακόπουλο στη συνέχεια της φάσης να αστοχεί από την μεγάλη περιοχή. Στο 23΄ο Κουέστα μπλοκάρει το πλασέ του Τριανταφυλλόπουλου, από ευνοϊκή θέση, στην πρώτη καλή ευκαιρία του Αστέρα στο ματς, μέχρι το σημείο εκείνο.

Οι «κιτρινόμαυροι» κυκλοφορούσαν την μπάλα σε όλο το υπόλοιπο του αγώνα, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο, καθώς δεν μπόρεσε να πάρει καμία βοήθεια από τη μεσαία του γραμμή. Οι φιλοξενούμενοι με μαζική άμυνα κατάφεραν να «μπλοκάρουν» την επιθετική γραμμή των «κιτρινόμαυρων», με τον Ματέο να προσπαθεί συνεχώς, δίχως όμως αποτέλεσμα.

ΤΟ… ΑΛΛΑΞΕ

Ο Πάκο Ερέρα είδε ότι η ομάδα του δεν μπόρεσε με το 4-3-3 να ανοίξει το σκορ και το… γύρισε σε 4-2-3-1 με τον Ναζλίδη (πέρασε αντί του Κολάσο) πίσω από τον Γιουνές και στη μεσαία γραμμή τους Μπάσα-Ματίγια.

Στο 47΄φοβερή διαγώνια πάσα του Ματίγια, ο Ντιγκινί έκανε λάθος γύρισμα, δεν επιχείρησε το πλασέ, χάθηκε η ευκαιρία για τον Άρη! Σημαντική ευκαιρία για τον Αστέρα, στο 53΄, με τον Κυριακόπουλο να περνάει τον Βέλεθ και να σουτάρει λίγα μέτρα άουτ. Οι παίκτες του Πάκο Ερέρα έδειχναν «παγιδευμένοι» μέχρι το 73΄. Ο Μαρτίνες μπήκε στο ματς, έδωσε άλλον αέρα επιθετικά με κάποιες ατομικές ενέργειες, όμως και πάλι μέχρι το 80΄δεν στάθηκε αρκετό, για να απειλήσει ο Άρης.

ΛΥΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΣΠΡΗ ΒΟΥΛΑ»!

Στο 87΄ο Σιώπης δίνει φοβερή πάσα στον Ματέο, αυτός περνάει τον Παπαδόπουλο, ανατρέπεται και κερδίζει σωστά το πέναλτι! Ο Γιουνές είναι για δεύτερη φορά από το σημείο του πέναλτι φέτος εύστοχος και «λυτρώνει» τον Άρη, ανοίγοντας το σκορ, 1-0!

Οι παίκτες του Πάκο Ερέρα δεν σταμάτησαν εκεί! Στο 93΄έφυγαν στην κόντρα, ο Μαρτίνες έδωσε αριστερά στον Ματέο που με εξαιρετικό τελείωμα πέτυχε το τελικό 2-0!

ΑΡΗΣ (Π. Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μενέντεθ, Μπάσα, Ματίγια (81΄Σιώπης), Κολάσο (46΄Ναζλίδης), Ντιγκινί (72΄Μαρτίνες), Ματέο, Γιουνές

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος (90΄Δουβίκας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μαρτίνες, Μουνάφο, Κυριακόπουλος (60΄Φερνάντες), Τόνσο (70΄Κώτσιρας), Τσιαλιανίδης, Μανιάς

Διαιτητής: Σ. Κουμπαράκης

Βοηθοί: Βασιλόπουλος – Τζιώτζιος

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button