Γενικά

Νέο υβριδικό Audi Q5 55 TFSI e quattro (video)

Με συνδυαστική απόδοση 367 PS και ηλεκτρική αυτονομία 45 km.

Η Audi παρουσίασε τη νέα έκδοση Q5 55 TFSI e quattro με επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης.

Ο κινητήρας 2.0 TFSI με 252 PS και 370 Nm ροπής συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα με 105 kW και 350 Nm ροπής. Το ηλεκτρικό μοτέρ βρίσκεται ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο S tronic επτά σχέσεων, ενώ η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος quattro. Σύμφωνα με την Audi, η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συστήματος φτάνει τα 367 PS ισχύος και 500 Nm ροπής, χαρίζοντας επιτάχυνση 0-100km/h σε 5,3″ και τελική ταχύτητα 239 km/h.

Μια μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 14,1kWh που λειτουργεί στα 381 volt, επιτρέπει στο όχημα να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά σε ταχύτητες μέχρι 135 km/h, προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία 40 km (μετρήσεις WLTP). Παράλληλα, η μέση κατανάλωση διατηρείται πολύ χαμηλά, στα 2,4 με 2,1 l/100 km, με τις εκπομπές CO2 στα 53-46 g/km. Η μπαταρία που βρίσκεται κάτω από τον χώρο αποσκευών, συνδέεται με το σύστημα ψύξης του κλιματισμού για διατήρηση της θερμοκρασίας της στα επιθυμητά επίπεδα. Το τελευταίο χρησιμοποιεί τη θερμότητα που εκλύεται από τα εξαρτήματα υψηλής τάσης για να λειτουργεί πιο αποδοτικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει σε 2,5 ώρες από πρίζα 400V/16A, ή σε περίπου 6 ώρες από μια συμβατική πρίζα. Επιπλέον, με την υπηρεσία Audi e-tron Charging Service ο ιδιοκτήτης έχει πρόσβαση σε 100.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη μέσω μιας κάρτας. Τέλος, ο οδηγός μπορεί να ελέγχει το επίπεδο ενέργειας της μπαταρίας του οχήματος του αλλά και των στατιστικών της κατανάλωσης μέσω της εφαρμογής myAudi app από το smartphone του, η οποία του επιτρέπει να ενεργοποιήσει τον κλιματισμό από απόσταση.

Το σύστημα predictive efficiency assistant (PEA) χρησιμοποιεί δεδομένα από τους χάρτες δορυφορικής πλοήγησης και από τους αισθητήρες (κάμερα και ραντάρ) που μετρούν την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, για να προβλέψει τις ανάγκες ενέργειας που θα προκύψουν. Έτσι, το σύστημα επιλέγει αυτόματα πότε θα σβήσει τον κινητήρα ή πότε θα ενεργοποιήσει το προηγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, δουλεύοντας σε συνεργασία με το ενεργό cruise control (ACC) και προστατεύοντας τα φρένα.

Ο οδηγός έχει πρόσβαση σε τρεις λειτουργίες οδήγησης. Στη λειτουργία Hybrid που ενεργοποιείται με τη χρήση του navigation, όλη η διαθέσιμη ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιείται με τον πιο αποδοτικό τρόπο κατά τη διάρκεια της προεπιλεγμένης διαδρομής με στόχο τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση. Στη λειτουργία EV η οποία είναι και η προεπιλεγμένη το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά μέσω του ηλεκτροκινητήρα όσο ο οδηγός δεν πατά τέρμα το γκάζι. Τέλος, στη λειτουργία Battery Hold, η ενέργεια που υπάρχει στην μπαταρία διατηρείται σε σταθερό επίπεδο.

Αισθητικά, το υβριδικό Audi Q5 55 TFSI e quattro ξεχωρίζει από τα φώτα LED, τις εντυπωσιακές ζάντες 18″ με πέντε ακτίνες και το πακέτο S Line που περιλαμβάνει σπορ προφυλακτήρες, διαχύτη και σκουρόχρωμη γρίλια. Στο εσωτερικό ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σπορ καθίσματα για τους εμπρός επιβάτες, τριζωνικό κλιματισμό, convenience key και συρόμενα πίσω καθίσματα με ρυθμιζόμενη κλίση στις πλάτες τους.

H τιμή του μοντέλου ξεκινούν στη Γερμανία από τις 60.450 ευρώ. Το Audi Q5 55 TFSI e quattro θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από το τρίτο 3μηνο του 2019.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button