Ποδόσφαιρο

Πανταζής: “Γιατρός ομάδας δεν μπορεί να είναι γιατρός αγώνα”

Ο γιατρός της ΠΑΕ Άρης Βαγγέλης Πανταζής, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press».

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για την θλάση που υπέστη ο Γιάννης Πασάς στο παιχνίδι με τον Αιγινιακό:

Φέτος δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα, πέρα από κάποια μικρά, προχθές είχαμε μια θλάση στον Γιάννη Πασά και ήταν μέσα στα πλαίσια αυτών που αγωνίζονται, δικαιούμαστε να έχουμε μια θλάση.

Συνήθως είναι 10 με 30 τραυματισμούς ανά ομάδα και εμείς έχουμε πολύ  λιγότερους.

Αν το πάθαινε στην αρχή θα σκεφτόμασταν άλλα όπως και στο τέλος, το έπαθε στη μέση του ημιχρόνου και εκεί που πήγε να σταματήσει την μπάλα. Όλοι οι τραυματισμοί που περνάνε οι ποδοσφαιριστές τους περνάνε από κόσκινα, για το τι ακριβώς είναι.

Θα μείνει 3-4 εβδομάδες εκτός, κάναμε μαγνητική, είδαμε ότι είναι δευτέρου βαθμού, υπάρχει ένα αιμάτωμα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και θα τον βοηθήσουμε στην επούλωση δεν είναι κάτι τρομερό όλα θα γίνουν. Μπορεί να κερδίσουμε μια εβδομάδα που είναι σημαντικό

Ελπίζουμε σε 2 εβδομάδες να ξεκινήσει την προπόνηση σιγά σιγά και μετά θέλει φουλ ρυθμούς και να κάνει 3 προπονήσεις με την ομάδα για να πούμε στον κόουτς ότι είναι έτοιμος.

Το ευχάριστο είναι ότι γύρισε ο Πασχάλης Κάσσος, άλλους τραυματισμούς δεν έχουμε και όλοι είναι στην διάθεση του προπονητή και ο Δημήτρης ο Ανάκογλου είναι πλέον έτοιμος και περιμένει να αρπάξει την ευκαιρία από τον προπονητή.

 

Με τα όσα έγιναν στην Τούμπα κι αν μπορεί να είναι γιατρός αγώνα, ο γιατρό της ομάδας:

Νομίζω ότι θα πρέπει να τιμωρείται η πράξη, όχι το αποτέλεσμα, αν πετάξουμε ένα στιλέτο και θέλουμε να σκοτώσουμε κάποιον, να τιμωρηθεί η ομάδα ενώ με ένα χαρτάκι όχι; Πάλι δεν υπάρχει πρόθεση; Δεν υπάρχει πράξη; Αυτή πρέπει να τιμωρείται.

Όσον αφορά τον γιατρό του αγώνα, πρέπει να είναι ουδέτερος. Ένας γιατρός ομάδας, δεν μπορεί να είναι γιατρός αγώνα.

Εμείς είμαστε εκεί για να δώσουμε την βοήθεια μας στον συνάνθρωπο, ούτε έχουμε τα χρώματα μπροστά μας, ούτε κάτι άλλο. Από εκεί και πέρα, σαν γιατρός αγώνα αν δω ότι θα χτυπήσει ένας παίκτης του ΠΑΟΚ δεν θα πάω να τον βοηθήσω; Αλίμονο. Ο γιατρός βλέπει, πιάνει με τα χεράκια του και ξέρει. Αλλά σίγουρα δεν μπορεί μέλος της ομάδας να είναι και ο γιατρός του αγώνα. Εγώ είμαι 21 χρόνια στα γήπεδα, ποτέ δεν ήμουν γιατρός του αγώνα της ομάδας μου, εφόσον ήμουν ο επίσημος γιατρός της.

Αλλά είναι σοβαρά θέματα όταν παίζεται ένα πρωτάθλημα, γι’ αυτό θα πρέπει να ορίζονται συγκεκριμένοι γιατροί από την αρχή του πρωταθλήματος.

Για το αν ήταν με την Κουρομπίλια και τι θυμάται είπε:

Όπως είχε γίνει και σε εμάς με την κυρία επόπτρια την Κουρομπίλια, που χτύπησε στην λεκάνη με ένα μπουκάλι, δεν είχε κανένα πρόβλημα, μετά άρχισε να πονάει και γενικώς, να πιάνει την κοιλιά της. Βέβαια και τότε μπήκαν πολλά στη μέση, πήγε στο νοσοκομείο έκανε ακτινογραφία και δεν έδειξε και κάτι., τώρα θα μου πεις οι ποδοσφαιριστές σκοτώνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και συνεχίζουν να παίζουν, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Πρέπει να θεσπιστούν από την αρχή κάποια πράγματα, να μπουν κάποιοι κανονισμοί οι οποίοι θα είναι απαράβατοι, για να μην υπάρχει η εικόνα που συναντάμε συνέχεια στην Ελλάδα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button