Ποδόσφαιρο

Πασσαλής: «Ο Άρης μπορεί να διεκδικήσει το Κύπελλο – Λείπει πολύ ένας τίτλος από την ομάδα τα τελευταία χρόνια»

Ο Πέτρος Πασσαλής, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων» και σημαντικό κεφάλαιο του Άρη, μίλησε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press» 

Όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο:

Για τον Παντελίδη

Ο κ. Παντελίδης αποφάσισε να φύγει μόνος του δεν τον έδιωξε κανένας. Κρίνεται πετυχημένη για μένα η παρουσία του στο πάγκο του Άρη. Βρέθηκε η ομάδα πολύ κοντά σε ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Μόλντε.

Πέρυσι, σε μια χρονιά προσαρμογής από χαμηλότερες κατηγορίες, κατάφερε να τερματήσει υψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και εξασφάλισε την συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από εκεί και πέρα ήταν απόφαση του να αποχωρήσει από την ομάδα, έγινε σεβαστή από την πλευρά της διοίκησης και τώρα ο Άρης έκλεισε ένα κεφάλαιο και πρέπει να ξεκινήσει ένα καινούργιο.

Είναι τελείως διαφορετικό του Ερέρα. Ήταν απόφαση της διοίκησης ενώ ο κ. Παντελίδης αποφάσισε να φύγει. Είναι πετυχημένη η παρούσια του. Πρέπει να τον ευχαριστήσουμε γι’ αυτά που πέτυχε με το σύλλογο, από εκεί και πέρα και για τον κ. Παντελίδη και για τον Άρη ανοίγει μια καινούργια σελίδα.

Για τον Καρυπίδη

Ο κ. Καρυπίδης ότι έχει πει μέχρις στιγμής στον Άρη έχει γίνει. Όταν ανέλαβε την ομάδα, βρισκόταν στη Γ’ Εθνική με μια χρονιά που δεν είχε καταφέρει να πετύχει τον στόχο της ανόδου. Ο κ. Καρυπίδης μπόρεσε και κατάφερε να γίνει και η άνοδος και μια καινούργια εταιρεία, χωρίς τα χρέη της προηγούμενης. Στην Β’ Εθνική πάλι η ομάδα κατάφερε τον στόχο της και την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο μπόρεσε και βγήκε στην Ευρώπη.

Δεν νομίζω ότι έχει γίνει κάτι στραβό από την πλευρά του Καρυπίδη στο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα του Άρη έτσι ώστε να μην έχει εμπιστοσύνη από την πλευρά των φιλάθλων ή οποιουδήποτε άλλου.

Γίνονται έργα όσον αφόρα το γήπεδο, έχουν γίνει έργα στο Νέο Ρύσιο οπότε θεωρώ πως όποιος έχει αντίθετη άποψη θα πρέπει να καταθέσει ποια είναι τα επιχειρήματα του. Ο κ.Καρυπίδης έχει δώσει απαντήσεις με τις πράξεις του όλα αυτά τα χρόνια. Έχει δείξει πως στις φουρτούνες τα καταφέρνει. Λάθη κάνουμε μας, όποιος εργάζεται κάνει λάθη. Αυτό είναι δεδομένο, τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Για τον Άγγελο Χαριστέα

Είναι ένας άνθρωπος ποδοσφαίρου 100%. Γνωρίζει και το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έχει περάσει από πολύ μεγάλα κλαμπ στο εξωτερικό. Αυτό το ερώτημα υπάρχει πάντα για όλους τους ποδοσφαιριστές, για όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με τον χώρο. Δεν πετυχαίνουν όλοι. Θεωρώ όμως, ότι ο Χαριστέας έχει όλα και τα εχέγγυα και την σοβαρότητα και την ποιότητα σαν χαρακτήρας και σαν βετεράνος ποδοσφαιριστής για να μπορέσει να τα καταφέρει στο καινούργιο του ρόλο. Είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερον δυνατόν και θέλω πάρα πολύ να τον δω να πετυχαίνει στη καινούργια σελίδα που άνοιξε γιατί είναι και μια καινούργια σελίδα του Άρη.

Το να είσαι καλός ποδοσφαιριστής δεν σημαίνει ότι είσαι καλός σε οτιδήποτε άλλο προσπαθήσεις να κάνεις. Σίγουρα αρκετοί έχουν δοκιμαστεί και κάποιοι από αυτούς έχουν πετύχει. Κάποιοι άλλοι δεν έχουν δοκιμάσει την τύχη τους είτε από επιλογή είτε γιατί δεν τους δώθηκε η ευκαιρία, αλλά ο Χαριστέας πιστεύω ανήκει στη κατηγορία που είναι πετυχημένοι. Μακάρι τα πράγματα για την ομάδα να είναι τόσο καλά που να μπορέσει να συνεχίσει μαζί και να ξεκινήσει μια νέα σελίδα στον Άρη σαν παράγοντας.

Για την επιλογή προπονητή

Τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Υπάρχουν καλοί Έλληνες προπονητές που γνωρίζουν την πραγματικότητα και δεν ταιριάζουν στον Άρη υπάρχουν και καλοί προπονητές στο εξωτερικό που μπορούν να έρθουν και να δημιουργήσουν ένα αξιόμαχο σύνολο. Το κομμάτι της επικοινωνίας είναι πολύ σημαντικό. Η επιλογή που θα γίνει θα είναι σωστή και σε μια λογική κατεύθυνση.

Για την ενίσχυση του  Άρη

Θεωρώ ότι είναι καλύτερος από πέρυσι. Έμειναν αρκετοί ποδοσφαιριστές από την περσινή ομάδα που γνωρίζονται μεταξύ τους άρα την δεύτερη χρονιά θα είναι καλύτεροι στο κομμάτι της συνεργασίας. Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν, ο Σάσα πιστεύω θα καλύψει το κενό του Σιώπη. Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, το δείγμα από την Μόλντε έιναι εξαιρετικό και σε βάθος χρόνου θα μπορέσει να καλύψει το κενό του. Ο Ματέο Γκαρσία σίγουρα σκόραρε αρκετές φορές πέρυσι αλλά ο Μαντσίνι που ήρθε στην ομάδα, πρέπει να τον δούμε, τα διαπιστευτήρια του λένε πως είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Πιστέυω πως η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή παρά τα δυο άσχημα αποτελέσματα που είχε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Για την αστοχία του Ιντέγε

Ο Ιντέγε είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει βελτιωθεί από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Όταν ήρθε τα πρώτα του παιχνίδια δεν ήταν καλά, στην πορεία φαίνεται ότι αρχίζει και μπαίνει σε έναν ρυθμό. Σε βάθος χρόνου θα μπορέσει πετύχει τα γκολ που απαιτούνται για μπορέσει η ομάδα να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Είχε και ένα διάστημα αποχής το προηγούμενο διάστημα. Ο Ιντέγε είναι ένας ποδοσφαιριστής που εύκολα θα πιάσει ένα διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Είναι ακόμα νωρίς, υοάρχουν πολλές αγωνιστικές, θα έρθει και η διακοπή πρωταθλήματος, υπάρχει και το Κύπελλο που για μένα είναι πολύ σημαντικός θεσμός. Μπορεί να διεκδικήσει ένα τίτλο που λείπει πολύ από την ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Για την Εθνική

Η Εθνική ομάδα μπορεί να πετύχει μια πρόκριση. Το επίπεδο των Εθνικών, ο προγραμματισμός τους και η αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών είναι μια διαφορετική συζήτηση.

Όσον αφορά την Εθνική ομάδα σίγουρα η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη. Θα γίνει μια προσπάθεια και μακάρι να τα καταφέρουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που αποδεδειγμένα έχουν τις δυνατότητες. Μπορεί να πάρουν θετικό αποτέλεσμα από την Φιλανδία για να διεκδικήσουν πράγματα στη πορεία, αν δεν έρθει το θετικό αποτέλεσμα τη Πέμπτη τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αντιστραφεί το όλο σκηνικό.

 

 

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.
Back to top button