Ποδόσφαιρο

Πρίττας: “Στην καλή του μέρα ο Άρης μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, πιστεύω στη νίκη στην Τούμπα”

Στον Yellow Radio 92,8 και την εκπομπή “Αθλητικό X-Press” μίλησε ο Σάκης Πρίττας με αφορμή το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όντας μέλος της ομάδας που πήρε το τελευταίο χρονικά διπλό στην Τούμπα.

Ο Πρίττας αναφέρθηκε στη σημασία του ντέρμπι και στα όσα πρέπει να κάνει ο Άρης για να φύγει νικητής ενώ μετέφερε την απόλυτη του πίστη στις δυνατότητες των Κιτρινόμαυρων. Τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει το θέμα του προπονητή αλλά και την επιστροφή του Άγγελου Χαριστέα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Μια εβδομάδα ντέρμπι, που τα έχεις φάει με το κουτάλι. Μια εβδομάδα προετοιμασίας για προπονητές, παίχτες και κόσμο. Τι μπορεί να έχει ένας παίχτης στο μυαλό του πριν από τέτοια παιχνίδια;

Μια όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία, σωστό φαγητό και ύπνο. Να προσέχουν τον εαυτό τους.

Ισχύει ο μύθος ότι πριν από τέτοια ματς τα ξεχνάτε όλα και παίζετε περισσότερο με τη ψυχή;

Ισχύει, χρειάζεται ψυχή αλλά και μυαλό. Χρειάζεται συγκέντρωση στο πλάνο του προπονητή.

Πώς βλέπεις αυτό το ντέρμπι? Ποιες είναι οι σκέψεις σου;

Είναι πάντα ντέρμπι ανεξάρτητα της βαθμολογίας. Βρίσκει τον Άρη σε καλή ψυχολογία μετά από το ματς με τον Παναθηναικό. Βελτιώθηκε η βαθμολογική θέση της ομάδας και πάει με καλή ψυχολογία.

Μήπως αυτό το 4-0 είναι δίκοπο μαχαίρι; Με την έννοια οι παίχτες να εφησυχαστούν…

Δεν νομίζω. Δε συμφωνώ. Ξέρει ο Άρης ότι παίζει με μια ομάδα που έχει να χάσει από πέρυσι. Είναι λάθος να το κάνει αυτό κάποιος παίχτης και νομίζω δεν θα το κάνει κανένας.

Τι πρέπει να κάνει ο Άρης σε αυτό το παχνίδι; Ποια τα σημεία που πρέπει να εκμεταλλευτεί; Πιστεύεις ότι ο Άρης πρέπει να κατέβει πρώτα για τη νίκη και μετά για ό,τι προκύψει στο χορτάρι;

Κοιτάζοντας τον αντίπαλο, βλέπουμε ότι έχει δεχθεί τέρμα σε όλα τα παιχνίδια του. Πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό ο Άρης. Η αλήθεια είναι ότι δέχεται γκολ αλλά αυτό δε λέει κάτι απαραίτητα. Ο Άρης έχει την ποιότητα να βρει ένα γκολ ή και περισσότερα και αν είναι προσεχτικός και δεν κάνει λάθη, μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, γιατί όχι και νίκη.

Πιστεύεις στην ομάδα; Έχεις αισιοδοξία;

Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Πιστεύω στην ομάδα, έχει δείξει ότι μπορεί να πάρει οποιοδήποτε παιχνίδι στην καλή της μέρα. Γιατί όχι και μέσα στην Tούμπα.

Είναι βελτιωμένος από πέρυσι, η παρουσία του Ιντέγε έχει δώσει άλλο κύρος στην επιθετική γραμμή. Ο Άρης είναι καλύτερος από πέρυσι αλλά αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου.

Ματέο Γκαρσία και Μανώλης Σιώπης έφυγαν. Πιστεύεις ότι οι κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι έκαναν τον Άρη πιο δυνατό;

Είναι απώλειες αλλά ο Σάσα δείχνει να έχει εγκλιματιστεί στην ομάδα, έχει καλύψει αρκετά καλά τον Σιώπη. Ίσως κάποια γκολ και κινήσεις του Ματέο να έχουν λείψει. Αλλά ο Άρης έχει παίχτες που σιγά σιγά με το χρόνο θα τους δούμε και μπορεί να είναι και καλύτεροι.

Ήσουν στην τελευταία νίκη του Άρη στην Τούμπα σε εκείνο το 0-1. Πρέπει να επαναληφθεί αυτό. Πιστεύεις ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου;

Το πιστεύω. Έδειξε πολλά καλά στοιχεία στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό αλλά και στα προηγούμενα παιχνίδια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Με βάση την εμπειρία σου, έχει εξήγηση η διαφορετική εικόνα που βγάζει η ομάδα εντός και εκτός έδρας;

Ο κόσμος του Άρη δίνει μεγάλη βοήθεια στα εντός έδρας. Αλλά πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία και η ομάδα να παρουσιάζεται με την ίδια αυτοπεποίθηση και στα εκτός έδρας. Αλλάζουν οι τακτικές βέβαια σε μια ομάδα ανάλογα αν παίζει εντός ή εκτός. Θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξει αυτό αυτή τη φορά και ο Άρης θα εμφανιστεί με αυτοπεποίθηση.

Ο Άρης πάει σε δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι με υπηρεσιακό προπονητή. Το σχόλιο σου;

Κανένας προπονητής δεν μπορεί να αφήσει το στίγμα του σε μία μόλις εβδομάδα πριν από ένα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Σίγουρα οι άνθρωποι του Άρη προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο με τον επόμενο προπονητή γιατί αυτή η απόφαση θα καθορίσει και τη χρονιά. Σε μία ομάδα ο προπονητής είναι το Α και το Ω. Ο κ. Τερζής έδειξε ότι ξέρει την ομάδα και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.

Φυσικά, όλοι κρίνονται βάση του αποτελέσματος. Όσο καλά και να παίζεις όταν οι βαθμοί δεν έρχονται, υπάρχουν προβλήματα. Οι προπονητές πρέπει να δουλεύουν ώστε να βελτιώνεται η ομάδα ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Θεωρείς ότι ο Άρης έπραξε καλώς να μην βιαστεί στο θέμα του προπονητή;

Αν είναι να κάνεις βιαστική κίνηση και να πάρεις κάποιον που δεν τον πιστεύεις και μετά να ψάχνεις πάλι προπονητή, αυτό είναι λάθος. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει στον Άρη και καλό είναι να έρθει ένας άνθρωπος που θα φέρει επιτυχίες στην ομάδα.

Άγγελος Χαριστέας. Ένα στοίχημα για όλον τον Άρη…

Ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία. Έχει να δώσει πολλά στον Άρη αρκεί να βρει πρόσφορο έδαφος να περάσει τις απόψεις του και να βάλει την υπογραφή του στο μέλλον του Άρη.

Είναι ένα κεφάλαιο που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Άρης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…

Οπωσδήποτε, έχει καλές προθέσεις αλλά και γνώσεις.

Ο Άρης έχει ένα πολύ καλό ρόστερ. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις δικές μας τις χρονιές. Αυτό που λείπει πάντα είναι η διαφορά που θα κάνει ένας τίτλος στον Άρη.

Ήρθε πιστεύεις το πλήρωμα του χρόνου να πετύχει έναν τίτλο;

Το πρωτάθλημα είναι μακρινό σαν στόχος στην παρούσα φάση. Στο κύπελλο μπορείς πιο εύκολα να φτάσεις σε μία διάκριση. Πέρυσι ήταν έγκλημα που αποκλείστηκε από τον Εργοτέλη. Θα μπορούσε να προχωρήσει αρκετά διότι έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο.

Την τελευταία φορά που μιλήσαμε, είχες αναφερθεί στην ανάγκη να στελεχωθεί ο Άρης από πρώην παίχτες. Αυτό ισχύει στην περίπτωση του Χαριστέα…

Ο Άγγελος έχει παραστάσεις και μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε πόρτα. Είναι πολύ διαφορετικό να έχεις αυτόν μπροστά σε οποιαδήποτε κίνηση. Πρέπει όμως η ομάδα να έχει στελέχη επιστήμονες με γνώσεις.

Η πρόβλεψη του για το αποτέλεσμα του αγώνα

Θα πω αυτό που θέλω. Οποιαδήποτε νίκη με οποιοδήποτε σκορ θα είμαι ευχαριστημένος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button