Ποδόσφαιρο

Πώς ορίζεται τελικά ένα ντέρμπι

Μόνο στην Ελλάδα έχουμε το κακό συνήθειο να αποκαλούμε μια αναμέτρηση ντέρμπι μόνο όταν οι δυο ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή είναι κοντά στη βαθμολογία. Μόνο σε αυτή τη μαγευτική χώρα τα ντέρμπι κρίνονται βάσει οικονομικών προϋπολογισμών κι όχι με βάση την αντικειμενική αξία των δύο ομάδων.

 
Ποια λοιπόν θα πρέπει να είναι η στάση που επιβάλλεται να τηρήσει ο Άρης σε όλα αυτά; Η απάντηση στο ερώτημα που έθεσα παραπάνω είναι πολύ απλοί, αφού οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να προβάλουν ως ατράνταχτο επιχείρημα τα ίδια τα νούμερα που ως γνωστόν στις περισσότερες των περιπτώσεων δε λένε ποτέ ψέματα.
Κύριοι της Ε.Π.Ο. και της Σούπερλιγκας η ομάδα με την οποία τα βάλατε επανήρθε δριμύτερη μετά από μια εξαετή περιπλάνηση στην απόλυτη φθορά και μιζέρια με σκοπό να διεκδικήσει για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια αυτό που πραγματικά της αναλογεί.
Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε με συναισθήματα και ψυχές ανθρώπων προσπαθώντας να περάσουμε το εμετικό κατά την κρίση μου μήνυμα ότι ο όρος ντέρμπι αφορά μόνο τις 4 ομάδες που ναι μεν έχουν το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται ισχυρές, από την άλλη όμως δε νομιμοποιούνται επ’ουδενί λόγω να κάνουν κατάχρηση του δικαιώματος αυτού επιζητώντας ετσιθελικά την αποκλειστικότητα.
Η δομή της πυραμίδας του Ελληνικού ποδοσφαίρου επηρεάστηκε πάρα πολύ από την πολυετή απουσία της αγαπημένης μας ομάδας, όμως η κατάσταση αυτή φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι είχε βολέψει κάποιους που τώρα έχουν αρχίσει να ξεβολεύονται.
Πραγματικά διερωτώμαι με ποια κριτήρια και με ποιο τρόπο αποφασίζουν ορισμένοι τον ορισμό ενός διαιτητή σε κάποιο παιχνίδι οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι το σαθρό σύστημα έχει βρει άλλο τρόπο για να καταστρέφει τα όνειρα των οπαδών μιας ομάδας που δε της αξίζει αυτή η αντιμετώπιση τοποθετώντας στα λεγόμενα μικρά παιχνίδια ανθρώπους που είναι πέρα για πέρα ανίκανοι να τα διευθύνουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Το εν λόγω άρθρο δε στοχεύει να επικεντρώσει την προσοχή του κόσμου αποκλειστικά στο επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στον συμπολίτη, αντίθετα πιστεύω πώς τα παράπονα που θα εκφράσει ο Άρης στις αναμετρήσεις κόντρα σε ομάδες που δε συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους θα είναι πολλά περισσότερα γιατί καλώς ή κακώς το Ελληνικό πρωτάθλημα λειτουργεί με μεγάλα ψάρια που απέκτησαν τη δύναμη τους τάζοντας λαγούς με πετραχήλια στα υπόλοιπα άβουλα όντα που ζουν ανάμεσα μας στη γενικότερη ζούγκλα που επικρατεί στο εγχώριο ποδόσφαιρο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button