Μπάσκετ

Σερβία, Αργεντινή, Ισπανία και Πολωνία προκρίθηκαν απευθείας στους “8”

Από σήμερα (06/09) έγιναν γνωστές οι τέσσερις από τις οκτώ ομάδες που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Σερβία-Πουέρτο Ρίκο: 90-47

Οι Σέρβοι από την αρχή του αγώνα έδειξαν τις..προθέσεις τους και ξέφυγαν με 11-2 και 15-4. Οι Πορτορικανοί κατάφεραν να μην αφήσουν το σκορ να ξεφύγει μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, που βρήκε τους Σέρβους να προηγούνται με 23-14. Αυτό όμως δεν συνεχίστηκε για πολύ. Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς έδειξε τα “δόντια” της και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με σκορ 49-26. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ιδιαίτερα, η Σερβία συνέχισε να ανεβάζει την διαφορά, εκτοξεύοντάς την στους 32 πόντους (71-39), φτάνοντας σε μια εύκολη νίκη που έμοιαζε με.. περίπατο!

Πολωνία-Ρωσία: 79-74

Οι Ρώσοι μπήκαν εμφανώς πιο δυνατοί στον αγώνα “χτίζοντας” την διαφορά, με το πρώτο δεκάλεπτο να τους βρίσκει μπροστά με 22-19. Με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες στα τρίποντα, η Πολωνία κατάφερε να πάρει την “μάχη” κοντά στην ρακέτα με τους Πονίτκα (14 ποντους, 9 ριμπάουντ) και Κούλιγκ (10 πόντους, 7 ριμπάουντ). Από πλευράς Ρωσίας, οι Κουλάγκιν με 21 πόντους και ο Βοροντσέβιτς με 11 πόντους έδωσαν σημαντικές “ανάσες” αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Η Πολωνία πήρε κεφάλι στο σκορ στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου και αυτό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Ο αγώνας έληξε με σκορ 79-74 και οι Πολωνοί με νίκη-έκπληξη πήγαν αήττητοι στους “8”.

Ισπανία-Ιταλία: 67-60

Αν και η Ισπανία ξεκίνησε άσχημα (5-15 στο 7′), βρήκε τα πατήματα της και προηγήθηκε 1η φορά στο 14′ με σκορ 25-24. Ωστόσο καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αν και η ομάδα του Σκαριόλο πήρε προβάδισμα στο 26′ με 46-38, οι Ιταλοί πάτησαν γκάζι και στο 33′ προηγήθηκαν 50-51. Στο τέλος όμως η Ισπανία ήταν εκείνη που παρέμεινε ψύχραιμη και έδειξε τις δυνάμεις της. Στα τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, έκανε ένα σερί 10-0, πήγε στο 62-56 στο 39′ και με την βοήθεια των ελευθέρων βολών έφτασε στην νίκη με 67-60.

Αργεντινή-Βενεζουέλα: 87-67

Η Αργεντινή με τους Καμπάτσο, Ντεκ και Σκόλα πήρε νωρίς-νωρίς προβάδισμα στο σκορ, το οποίο διεύρυνε στο δεύτερο ημίχρονο. Από την πλευρά της η Βενεζουέλα ήταν πολύ άστοχη κοντά στο καλάθι (ξεκίνησε με 8/25 δίποντα), δεν κατάφερε να κρατηθεί κοντά στο σκορ αν και είχε τον έλεγχο στα ριμπάουντ. Στο δεύτερο μέρος, ο Ντεκ συνέχισε να κάνει αυτό που γνωρίζει πολύ καλά και σε συνδυασμό με τον εξίσου καλό Γκαρίνο αλλά και τον Σκόλα, οι “γκαούτσος” έφτασαν στην νίκη με σκορ 87-67 και προκρίθηκαν απευθείας στους “8”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button