Μπάσκετ

Σλούκας: “Μου λείπει ένα μετάλλιο με την Εθνική ανδρών”

Για τον Γιάννη, το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ολυμπιακό αλλά και το μετάλλιο που του “λείπει” μίλησε ο Κώστας Σλούκας.

Απόσπασμα από όσα είπε στο περιοδικό «Esquire»:

Για τις προσδοκίες από την Εθνική: «Είναι λογικό να έχουμε μεγάλες προσδοκίες, από τη στιγμή που υπάρχει στην ομάδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Το θέμα, όμως, είναι θα δείξουμε ομάδα μέσα στο γήπεδο. Είμαστε οι περισσότεροι στην κατάλληλη ηλικία, το τάιμινγκ είναι τέλειο με την προσθήκη του Γιάννη. Πιστεύω, θα δέσουμε γρήγορα και ο βασικός στόχος είναι να περάσουμε από φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την επόμενη χρονιά. Από εκεί και πέρα, πάμε για το κάτι παραπάνω, όποιο κι αν είναι αυτό».

Για τον Γιάννη: «Με μία επιτυχία με την Εθνική, χωρίς απαραίτητα να είναι χρυσό, αν συνεχίσει έτσι, είναι ικανός να ξεπεράσει στη συλλογική μνήμη ακόμη και τον Νίκο Γκάλη».

Για τον Ολυμπιακό: «Το σκέφτηκα να επιστρέψω, αλλά μια κουβέντα με τον προπονητή μου έλυσε τα πάντα. Είμαι πολύ χαρούμενος στην Τουρκία. Βρίσκομαι σε μια ομάδα που είναι οικογέενια και φροντίζει να είμαι αφοσιωμένος μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Τα εκτός γηπέδου είναι όλα λυμένα. Απολαμβάνω κάθε στιγμή στην Φενέρ».

Για τον εαυτό του: «Είμαι στο πικ της καριέρας μου. Έχουν έρθει όλα έτσι και είμαι καλύτερα από ποτέ, σωματικά και ψυχικά. Είμαι τυχερός που παίζω σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ. Μου αρέσει η ζωή μου».

Για τον πατέρα του: «Κανείς δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για τον αποχωρισμό από τον γονιό σου. Ο πατέρας μου διαγνώστηκε με καρκίνο τον Φεβρουάριο και οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι είχε μπροστά του μόνο 4 μήνες. Αυτό από μόνο του σε βάζει σε μια διαδικασία να ξέρεις ότι θα τον χάσεις. Είναι κάτι πολύ δύσκολο».

Για το ΝΒΑ: «Δε με νοιάζει να το ζήσω, δεν είναι για μένα. Τα μυαλά μου δεν πετάνε, πατάω στη Γη. Έχω περάσει δύσκολα στην Ευρώπη, έχω καθιερωθεί όπως έχω καθιερωθεί και απολαμβάνω αυτή τη στιγμή την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση. Αυτό μου αρκεί. Δε θέλησα καν να μπω στη διαδικασία να σκεφτώ να πάω εκεί».

Για το ποιον αθλητή θαυμάζει: «Τον Κριστιάνο Ρονάλντο για το work ethic του. Πιστεύω ότι έχει κάτι παραπάνω από τον Μέσι από την άποψη ότι έχει δουλέψει πολύ περισσότερο. Ο Κριστιάνο είναι αποτέλεσμα ταλέντου και πολλής δουλειάς. Ο Μέσι είναι προϊόν ταλέντου».

Για το τι του λείπει: «Ένα μετάλλιο και μία διάκριση με την Εθνική Ανδρών. Σε επίπεδο Παίδων και Εφήβων είχα επιτυχίες».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button