Ποδόσφαιρο

Το αγωνιστικό προφίλ του Μαντσίνι σύμφωνα με τον πρώην προπονητή του

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι είναι ο εκλεκτός των Κιτρινόμαυρων για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής τους γραμμής και ενδιαφέρον προκαλούν οι παρατηρήσεις του πρώην πλεόν προπονητή του για τον Αργεντινό. 

Ο Μαντσίνι έρχεται μετά από μια γεμάτη σεζόν με την Οσέρ, στην οποία μάλιστα ανακηρύχθηκε παίχτης του μήνα για τον περασμένο Αύγουστο, στον πρώτο του μάλιστα μήνα μετά το δανεισμό του από τη Μπορντό.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, αυτό άφησε ιδιαίτερα χαρούμενο τον Σέντρικ Νταουρί, προπονητή της Οσέρ, ο οποίος τον εμπιστέυτηκε σε όλο το υπόλοιπο της σεζόν κυρίως στη θέση του δεξιού εξτρέμ αλλά και σε αυτή του επιτελικού μέσου προς το τέλος της σεζόν.

Μάλιστα, ο Νταουρί είχε προβεί σε δηλώσεις σχετικά με την αλλαγή της θέσης του Μαντσίνι πλέκοντας τον εγκώμιο του Αργεντινό που προβάρει τα Κιτρινόμαυρα.

“Είναι ένας παίχτης που τον χαρακτηρίζει η πολυχρηστικότητα στην επίθεση, ένας παίχτης που είναι ενδιαφέρον να τον παρακολουθείς για το πώς αντιμετωπίζει το παιχνίδι και για το πώς δημιουργεί χώρους γύρω του. Πρέπει να του δώσεις τις ευκαιρίες, να δημιουργήσεις για αυτόν ώστε να αναπτύξει ταχύτητα επειδή είναι ένας πολύ δυναμικός παίχτης που βασίζεται σε αυτήν. Μπορεί να παίξει στα δεξιά αλλά έχει την ικανότητα να παίξει και πιο κεντρικά είτε σαν “10αρι” είτε πίσω από τον επιθετικό. Έχει δυνατότητες στο σκοράρισμα απλά πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά”: είχε δηλώσει ο Γάλλος τεχνικός τον περασμένο Απρίλη μετά την απόφαση του να χρησιμοποιήσει τον Μαντσίνι σε διαφορετική θέση, πείραμα που αποδείχθηκε επιτυχημένο.

Ο ίδιος ο Αργεντινός δήλωνε αργότερα ευτυχής για την απόφαση αυτή του Νταουρί, αποκαλύπτωντας πως αυτή είναι η θέση που τον εκφράζει καλύτερα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button