Γενικά

Το Facebook κατέβασε 1,5 εκατομμύρια βίντεο παγκοσμίως από την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία

Το Facebook ανακοίνωσε ότι κατέβασε 1,5 εκατομμύριο βίντεο παγκοσμίως της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία τις πρώτες 24 ώρες μετά το μακελειό σε δύο τεμένη του Κράισττσερτς.

«Τις πρώτες 24 ώρες κατεβάσαμε 1,5 εκατομμύριο βίντεο της επίθεσης παγκοσμίως, από τα οποία περισσότερο από το 1,2 εκατομμύριο μπλοκαρίστηκαν προτού ανέβουν» στο Διαδίκτυο, ανέφερε σε tweet αργά χθες Σάββατο το Facebook.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι κατεβάζει ακόμη και τις εκδοχές του βίντεο που έχουν τροποποιηθεί ώστε να μην δείχνουν βίαιες εικόνες από σεβασμό για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από το μακελειό.

Ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ, δράστης του μακελειού που άφησε πίσω του τουλάχιστον 50 νεκρούς, μετέδιδε επί 17 λεπτά απευθείας μέσω του Facebook τις επιθέσεις στα δύο τεμένη του Κράισττσερτς χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που είναι σχεδιασμένη για όσους κάνουν extreme sports. Το βίντεο αυτό αναμεταδιδόταν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επί ώρες.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να συζητήσει την εφαρμογή του live streaming με στελέχη του Facebook.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button