ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Όταν δεν μπορείς να διαχειριστείς το άγχος σου….

Ασχολούμαι 35 χρόνια με οτιδήποτε έχει να κάνει με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Από οπαδικές συμπεριφορές, δημοσιογραφικές κρίσεις, ποδοσφαιρικές αξίες και ότι άλλα μπορεί να μπει στο συγκεκριμένο κάδρο.

Σε αυτό το κείμενο είπα να ασχοληθώ με ένα φαινόμενο που πιστεύω δεν υπάρχει όμοιο του. Όχι μόνο στον Ελληνικό αθλητισμό, αλλά και πέρα από τα σύνορα μας.

Φυσικά πρωταγωνιστής σε αυτήν την ιστορία είναι ο ΆΡΗΣ. Όχι όμως για κάτι που έχει να κάνει με συμπεριφορά ή δράση του δικού του οργανισμού…

Ο σύλλογος μας είναι η αιτία που συναντάς ένα μεγάλο άγχος, μια μεγάλη πρεμούρα στις τοποθετήσεις των πάντων (εκτός Άρη βέβαια) όταν η κουβέντα αφορά τον μεγαλύτερο σύλλογο της Βόρειας Ελλάδας. Πάμε λοιπόν να τα πάρουμε ένα-ένα…

Μοναδική ομάδα στον πλανήτη που θα ακούσεις την φράση “ναι αλλά τα πρωταθλήματα που πήρες είναι πάρα πολύ παλιά…” και αναρωτιέσαι… γιατί ρε γαμώτο ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ όταν αναφέρεται ας πούμε στα μουντιάλ της Ουγουρουάης δεν κάνει μια ανάλογη διευκρίνιση; ή για να πάμε στα δικά μας, δεν έχουμε ακούσει και πολλές διευκρινήσεις όταν κάποιος λέει ότι ο Ολυμπιακός έχει 44 πρωταθλήματα (πρώτο πρωτάθλημα το 1930, είκοσι πριν το ποδόσφαιρο γίνει “επαγγελματικό”)

Μια ακόμη διασκεδαστική ατάκα που μπορεί να ακούσει από έναν άνθρωπο που έχει μεγάλη αγωνία, είναι από τον κακομοίρη δημοσιογράφο που είναι στην αμήχανη στιγμή να πει ότι Ευρωπαικό διπλό στο Χαριλάου δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε εδώ το άγχος οδηγεί τον Έλληνα ρεπόρτερ στην διευκρίνιση “Ναι αλλά έχει χρόνια να παίξεις”, φυσικά αποφεύγοντας με ευλάβεια να μιλήσει για τους 26 ΣΕΡΙ ΑΓΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΗΤΤΑ λες και συναντάς κάθε μέρα κάτι τέτοιο…

Επίσης έχει μεγάλη πλάκα όταν ακούς σε κάποιο εκτός έδρας ματς του Άρη, τον αξιολύπητο σπίκερ του αγώνα, σε ρόλο Σόλωνα προφανώς να λέει ότι… 465 φίλοι του Άρη ταξίδεψαν και σε καμία περίπτωση δεν βλέπει 1000 και πλέον εκπληκτικού οπαδούς.

Και μαι και μιλάμε για κερκίδες, δεν μπορούμε βέβαια να ξεχάσουμε ότι στο Μάντσεστερ, στην Μαδρίτη, στο Μόναχο, στην Γάνδη, στο Σαρλερουά βλέπαμε χιλιάδες Έλληνες, την στιγμή που εμεί οι καημένοι, νομίζαμε ότι ήταν Αρειανοί…

Πάμε όμως και σε κάτι πιο επίκαιρο, την φράση ΕΠΟΣ που συναντάμε καθημερινά το φετινό καλοκαίρι. Όλες οι ομάδες λοιπόν ενισχύονται εν όψει του νέου πρωταθλήματος.

Τον Έλληνα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ δημοσιογράφο όμως ένα μόνο πράγμα τον απασχολεί. Που τα βρίσκει τα λεφτά μόνο ένας. Ποιος; Μα φυσικά ο Καρυπίδης! Λες και ο Άρης είναι η Κάτω Ραχούλα, και έχει μηδεινικά έσοδα….

Θα μπορούσε να γράφω ώρες για τις κωμικές αγωνίες των αντικειμενικών δημοσιογράφων, αλλά θα το κλείσω εδώ με μια συμβουλή στους φίλους μας.

Παιδιά, διαχειριστείτε λίγο διαφορετικά το άγχος που σας προκαλεί η λέξη ΑΡΗΣ!!!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button