ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Η αποχώρηση Φέργκιουσον έφερε τον… κατήφορο

Δέκα σεζόν έχουν περάσει από τη φυγή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το… φάντασμα του συνεχίζει να στοιχειώνει κάθε μήκος και πλάτος του «Ολντ Τράφορντ». 

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μοιάζει να μην μπορούν μέχρι ακόμη και σήμερα να… αλλάξουν σελίδα και να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά τη φυγή του εμβληματικού προπονητή τους. Δέκα ολόκληρα χρόνια δίχως τίτλο πρωταθλήματος για μια ομάδα που τα προηγούμενα 21 είχε 13 κατακτήσεις είναι ένα τεράστιο διάστημα… ξηρασίας.

Η μεγάλη πτώση της απόδοσης των «μπέμπηδων» από τη σεζόν 2013-14 μέχρι σήμερα γίνεται εύκολα αντιληπτή αν ρίξουμε μια ματιά στη συνολική βαθμολογία αυτών των χρόνων. 

Στην έκτη και τελευταία θέση του γνωστού και ως «Big-6» βρίσκονται οι «κόκκινοι διάβολοι» με συνολικά 743 βαθμούς σε 414 παιχνίδια. Η απόστασή τους από την κορυφή και τη συμπολίτισσά Μάντσεστερ Σίτι είναι, λίγο ή πολύ, κοντά στους 200 βαθμούς. Για την ιστορία δεύτερη στη σχετική βαθμολογία είναι η Λίβερπουλ, τρίτη η Άρσεναλ, τέταρτη η Τσέλσι και πέμπτη η Τότεναμ. 

Από την ίδρυση της Premier League μέχρι τη φυγή του Φέργκιουσον (1992-2013) σε συνολικά 21 σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται με άνεση στην κορυφή της συνολικής βαθμολογίας, έχοντας 1752 βαθμούς σε 810 παιχνίδια και απόσταση ακριβώς 200 από τη δεύτερη Άρσεναλ. Το αξιοσημείωτο στο διάστημα αυτό είναι πως η Σίτι πριν τη… χρυσή εποχή της βρισκόταν μόλις στην δέκατη θέση και περίπου 1000 (!) βαθμούς πίσω από τη Γιουνάιτεντ. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button