Ποδόσφαιρο

Η επιλογή Βερστράτε “κουμπώνει” στο πλάνο του Μάντζιου

Ο Μπίργκερ Βερστράτε θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του Άρη, μιας και οι δύο πλευρές έφτασαν σε οριστική συμφωνία, με τον Βέλγο να έρχεται αύριο (11/09) στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Έτσι άμεσα θα είναι στη διάθεση του Άκη Μάντζιου, για να δουλέψει στη διάρκεια της διακοπής και να είναι πανέτοιμος στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο Βερστράτε είναι το “6άρι” που ζητούσε επισταμένα ο προπονητής του Άρη, καθώς η παρουσία του είναι κομβική για το πλάνο του.

Ο 29χρονος Βέλγος μέσος ανήκε στην Άντβερπ, πέρυσι έπαιξε δανεικός στη Μέχελεν και φέτος μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, με τον Άρη να τον έχει τον τελευταίο καιρό στα υπόψιν.

Ο παίκτης δεν υπολογιζόταν από τους Βέλγους, είναι κοινοτικός -σημαντικό στοιχείο λόγω των ξένων- και στον Άρη άρεσε η περίπτωσή του ως “κοφτής”, που διαθέτει όμως καλά στοιχεία και για το επιθετικό κομμάτι.

Ο Βερστράτ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Κλαμπ Μπριζ, φτάνοντας μέχρι και την πρώτη ομάδα, αλλά με μόλις 11 συμμετοχές ενώ είχε δοθεί και έναν χρόνο δανεικός στη Μουσκρόν (12 συμμ.).

Το 2015 αποχώρησε ως ελεύθερος για την Κόρτραϊκ, όπου μετά από 42 συμμετοχές έπεισε τη Γάνδη να βγάλει από τα ταμεία της περίπου 1 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Εκεί είχε ακόμα μία πιο γεμάτη διετία με 78 συμμετοχές, 6 γκολ και 3 ασίστ, που έφεραν στον δρόμο του την Κολωνία, που δαπάνησε 4 εκατ. ευρώ για να τον κάνει κάτοικο Γερμανίας.

Μία απόφαση που δεν του… βγήκε αφού το 2020 δόθηκε δανεικός στην Άντβερπ και έναν χρόνο αργότερα αποκτήθηκε από τον βελγικό σύλλογο έναντι 2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας συνολικά με τη φανέλα της 81 συμμετοχές, 4 γκολ και 5 ασίστ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button