Ποδόσφαιρο

Η καριέρα του Κασάδο με συμμετοχή στη Ρεάλ Μαδρίτης του Μουρίνιο

Ο Άρης έχει στρέψει την προσοχή του στον Χόρχε Κασάδο για τη θέση του αριστερού μπακ με τον Ισπανό να έχει περάσει με αρκετή επιτυχία από τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στη Ξάνθη.

Γενημμένος στη Μαδρίτη, ο Κασάδο ενσωματώθηκε στα τμήματα υποδομής της Ράγιο Βαγιεκάνο σε ηλικία 11 ετών και έκανε το ντεμπούτο του με τη δεύτερη ομάδα το 2008. Στη Βαγιεκάνο έμεινε για δύο χρόνια όταν και μεταγράφηκε στη Ρεάλ Καστίγια, τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Με τη φανέλα των Μερένχες, ο Κασάδο έμεινε τέσσερα χρόνια με γεμάτες σεζόν (124 συμμετοχές) και μεγάλη επιτυχία κάνοντας μάλιστα το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα με τον Ζοζέ Μουρίνιο να του δίνει φανέλα βασικού στο παιχνίδι Κυπέλλου εναντίον της Πονφεραντίνα το Δεκέμβριο του 2011.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν αυτός που πρώτος πίστεψε στις δυνατότητες του Κασάδο με τον παίχτη να λέει σε συνέντευξη του το 2012: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Ζοζέ Μουρίνιο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου όπως έκανε και όταν με πήρε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας στο Λος Άντζελες. Ήταν ένα όνειρο να παίξω στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.”

Ήταν βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Καστίγια όπου συνυπήρξε με παίχτες όπως οι Ντάνι Καρβαχάλ, Νάτσο, Χεσέ Ροντρίγκεζ, Άλβαρο Μοράτα και Λούκας Βάσκεθ, μεταξύ άλλων.

Τον Ιούλιο του 2014, Ο Ισπανός υπέγραψε συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μπέτις, που αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία, από την οποία έφυγε μετά από ένα χρόνο και μια γεμάτη σεζόν. Ο επόμενος σταθμός του ήταν η Πομφεραντίνα, ομάδα της ίδιας κατηγορίας, όπου πραγματοποίησε 38 συμμετοχές.

Η σεζόν 2016/17 βρήκε τον Κασάδο στη Ρεάλ Σαραγόσα όπου έμεινε για έναν χρόνο όταν και μετακόμισε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης. Στους Ακρίτες, ο 30χρονος αμυντικός ήταν από τους διακριθέντες στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε εκεί. Μέτρησε 56 συμμετοχές συνολικά με τις 20 εξ’ αυτών να είναι από τη θέση του κεντρικού αμυντικού, όπου εκτέλεσε τα καθήκοντα του με μεγάλη επιτυχία.

Τη χρονιά που μας πέρασε, ο Κασάδο είχε μια γεμάτη χρονιά με τη Ξάνθη πραγματοποιώντας 33 συμμετοχές με 1 γκολ και 4 ασίστ σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button