Πόλο

Κάνει πρεμιέρα απέναντι στην Ουγγαρία η Εθνική Πόλο Γυναικών

Το πανόραμα του ομίλου και η σημερινή σημαντική αναμέτρηση.

Από την Κροατία η δράση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μεταφέρεται στην Ολλανδία και το Αϊντχόφεν, για την πρεμιέρα του τουρνουά γυναικών την Παρασκευή (5/1).

Το διήμερο των μονομαχιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ουγγαρία ολοκληρώνεται στο Αϊντχόφεν.

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών αντιμετωπίζει την Ουγγαρία στις 21:30 ώρα Ελλάδας (ΕΡΤ 3) στο πιο σημαντικό παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των τεσσάρων ομίλων.

Η Ελλάδα μετέχει στον Α’ Όμιλο (Division 1), μαζί με τη γηπεδούχο και πρωταθλήτρια κόσμου Ολλανδία, που προπονεί ο Ευάγγελος Δουδέσης και την ανίσχυρη Κροατία.

Σε αντίθεση με την εθνική ανδρών, η ομάδα των γυναικών αρχίζει το ταξίδι της στο 2024, ψάχνοντας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Οι δρόμοι είναι δύο, είτε από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που ξεκινά την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στην πόλη της Ολολανδίας, είτε μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα ακολουθήσει στην Ντόχα (4-16 Φεβρουαρίου).

Η εθνική ομάδα ταξίδεψε στο Αϊντχόφεν με τον τίτλο της «ασημένιας» πρωταθλήτριας Ευρώπης από τη διοργάνωση του Σπλιτ το 2022.

Aπό τη διοργάνωση στο Αϊντχόφεν θα δοθούν τα τρία τελευταία εισιτήρια πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα (4-16 Φεβρουαρίου), καθώς και ένα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η τερματοφύλακας Χρυσή Διαμαντοπούλου επέστρεψε στις τάξεις της εθνικής ομάδας, για την 6η παρουσία της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλξημα.

Σε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, η παίκτρια δήλωσε: «Διαθέτουμε πολύ καλή επίθεση. Τα κορίτσια μία μία έχουν προσφέρει κάτι πολύ ιδιαίτερο στην επίθεση. Αλλά και στην άμυνα αν λειτουργήσουμε όλες όπως πρέπει, με αυτοματισμούς, θα πάμε πολύ καλά.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα γίνουν λάθη. Θα τα αντιμετωπίσουμε και αυτά, θα φροντίσουμε να τα ξεπεράσουμε, να τα διορθώσουμε για να φτάσουμε στο στόχο μας.

Πάμε να βγούμε πρώτες στον όμιλο, να έχουμε ένα πιο εύκολο χιαστί. Πρώτο ματς με την Ουγγαρία, μια πολύ καλή ομάδα, είναι και πρεμιέρα, αλλά νομίζω πως καλύτερα έτσι, να μπούμε με τη μία στα βαθιά, είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button