Ποδόσφαιρο

Λεάνης: “Ο Άρης παίζει ποδόσφαιρο και αυτό έχει κερδίσει τον κόσμο όλης της Ελλάδας” (audio)

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Μιχάλης Λεάνης, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Yellownews”.

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε στον Δημήτρη Οσσανλή και τον Χρήστο Γκάλη:

-Για τη νίκη του Άρη:

Θέλω να σταθώ στη νίκη της ομάδας περισσότερο. Ήταν μία εμφάνιση που άξιζε τους βαθμούς και κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο Άρης βίωνε μία μεταβατική περίοδο. Από ένα ποδόσφαιρο κεφάτο του Ερέρα αλλά χωρίς την πονηριά, πέρασε σε ένα ποδόσφαιρο με τακτική, πειθαρχία και στρατηγική του Παντελίδη. Ανεξάρτητα από την ποιότητα των παικτών και η αξιοποίηση τους δείχνει τις ικανότητες τους. Η ουσία είναι το αποτέλεσμα και που θα καταλήξει η ομάδα. Ο Άρης χρειάζεται υπομονή και ηρεμία. Στο σημείο που έφτασε δεν μπορούσε να διαχειριστεί και άλλες ακρότητες.

-Για τις τελευταίες εμφανίσεις του Άρη:

Άλλαξε τελείως φυσιογνωμία και προσανατολισμό. Πέρασε σε ένα σκεπτικό που παραχωρεί την κατοχή και την πρωτοβουλία στον αντίπαλο. Έτσι διαβάζει τις αδυναμίες και χτυπά. Αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι παίκτες, να προσαρμοστούν. Είναι κάτι σύνθετο που έπρεπε να αναλυθεί.

-Για τα παιχνίδια που δυσκολεύεται ο Άρης:

Στα παιχνίδια με ομάδες δεύτερης ταχύτητας είσαι αναγκασμένος να πάρεις την πρωτοβουλία. Αυτό έπρεπε να το φέρεις στα νερά σου και δεν είναι εύκολο να το κάνεις. Ο Άρης έπρεπε να βρει έναν τρόπο για να ενδώσει ο αντίπαλος στο δικό του σχέδιο. Περίμενα ότι ο Άρης θα αντιδράσει έτσι με την Α.Ε.Κ. Η Α.Ε.Κ αντέδρασε στο δόλωμα που έριξε ο Άρης. Ο Άρης παίζει με τις γραμμές πολύ κοντά. Ξέρει πως να αντεπιτεθεί, με ποιους και με ποιον τρόπο. Το σημαντικό δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά ο τρόπος του δεύτερου γκολ. Στην κομπίνα και τον σχηματισμό αυτό δεν βοήθησαν παίκτες που ήταν αναμενόμενοι.

-Για τον Ματίγια:

Ο Ματίγια είχε τελείως διαφορετικό ρόλο από αυτόν που έχει τώρα με τον Παντελίδη. Τον θεωρούσα παίκτη με ιδιαίτερες ικανότητες και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Το είχα πει από την αρχή. Θέλει έναν Σιώπη να τρέχει και η ομάδα να είναι κοντά. Πιο θεαματικός, πιο παραγωγικός πλέον ο Άρης.

-Για την συμπάθεια του κοινού που έχει κερδίσει ο Άρης:

Δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα στην πρώτη περίοδο του πρωταθλήματος στην επιστροφή του. Ο Άρης γράφει ιστορία και η ιστορία περιμένει τον Άρη. Δεν χρειάζεται να βιαστεί και να κάνει υπερβολές. Δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός η Ευρώπη. Πρέπει να πάει εκεί συγκροτημένη. Είναι συμπαθής στην Αθήνα γιατί παίζει καλό ποδόσφαιρο και δεν βγάζει αλαζονεία. Είναι συγκρατημένος και αυτά τα στοιχεία δημιουργούν την συμπάθεια.

-Για την διαιτησία:

Το σχόλιο είναι γενικότερο. Αποτυχημένη εκδοχή εποπτείας της ελληνικής διαιτησία με επικεφαλής τον κ. Περέιρα που δεν έφερε καλύτερες μέρες στην ελληνική διαιτησία. Το ζήτημα δεν γιατρεύτηκε και παραμένει. Οι Έλληνες δεν έχουν την ικανότητα και την κατάρτιση για να ανταποκριθούν στα παιχνίδια. Αν μπει το VAR μιλάμε για την επόμενη μέρα αλλά δεν σημαίνει ότι θα βοηθήσει τελείως.

-Για τον ΟΦΗ:

Ο ΟΦΗ πρέπει να βρει τα πατήματα του. Πρέπει να ξεμπλέξει από άρματα και συμμαχίες. Η είσοδος του επιχειρηματία είναι ό,τι καλύτερο για τον ΟΦΗ. Μακάρι να βρει τον δρόμο του γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανάγκη από αυτές τις ομάδες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button