Ποδόσφαιρο

Μάντζιος: «Το παιχνίδι θέλει μεγάλη προσοχή»

Οι δηλώσεις του προπονητή του Άρη ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αρχικά, ερωτώμενος για τα θετικά που έδωσε στον Άρη η νίκη επί των “πράσινων”, απάντησε: 
«Μας έχει βοηθήσει πολύ ψυχολογικά η προηγούμενη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ήταν το πρώτο ντέρμπι εντός έδρας και θέλαμε να νικήσουμε. Ήταν ένα στοίχημα για όλους μας να νικήσουμε και να δούμε τις δυνατότητες της ομάδας μας απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός!».

Σχετικά με το γεγονός ότι μετά από αυτή τη νίκη ο Άρης πάτησε γερά στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα και πόσο αυτό βοηθάει στη σκέψη των “κίτρινων” επιπλέον, τόνισε: 
«Κι αυτό μας βοηθάει, όπως και κάθε νίκη! Είμαστε μια εντελώς καινούργια ομάδα, με πολλούς παίκτες που ήρθαν αργά στην ομάδα, σε μια χρονιά δύσκολη από την αρχή της για την ομάδα μας και με πολλούς τραυματισμούς στη διάρκεια ως τώρα. Κάποιοι από αυτούς τους τραυματισμούς, μάλιστα, ήταν δύσκολοι. Όλο αυτό δεν άφησε την ομάδα να έχει συνοχή και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Οπότε κάθε νίκη μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι, όπως και κάθε εβδομάδα που περνάει».

Μιας κι έβαλε ο ίδιος ο προπονητής στη συζήτηση το θέμα των πολλών απουσιών, ρωτήθηκε για το εκτεταμένο rotation που χρειάστηκε να κάνει σε πολλά παιχνίδια από τότε που ανέλαβε εκ νέου τον Άρη. Είπε επ’ αυτού: 
«Δεν είναι ό,τι καλύτερο… Έχουμε δεκαεννιά καινούργιους παίκτες κι έναν μικρό κορμό από προηγούμενες σεζόν. Όλα αυτά κάνουν δύσκολη την προσπάθεια να έχουμε συνοχή. Μέχρι όλοι να μάθουν τους συμπαίκτες τους θέλει χρόνο. Οπότε και για εμάς, την τεχνική ηγεσία, ήταν δύσκολο όλο αυτό, γιατί δεν ήταν κι επιλογή μας να το κάνουμε. Δεν είχαμε ποτέ ως τώρα την ίδια ενδεκάδα σε ένα δεύτερο παιχνίδι συνεχόμενο. Πάντα υπήρχαν προβλήματα και προσπαθούσαμε να βρούμε την καλύτερη λύση με ό,τι προβλήματα είχαμε εκείνη τη στιγμή».

Πιο συγκεκριμένα, για το ότι χρειάστηκε κάποια στιγμή να διαχειριστεί ένα ρόστερ με δεκατρείς (13) απόντες παίκτες, επισήμανε:
«Πράγματι… Δεν ήταν εύκολο, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Σε δύσκολες καταστάσεις να προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για την ομάδα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button