Ποδόσφαιρο

Μεγάλη πιθανότητα ο Κυπελλούχος Ελλάδας να αποφύγει τον πρώτο προκριματικό του Europa League!

Οι προϋποθέσεις που υπάρχουν.

Kατά 99% o Κυπελλούχος Ελλάδας uα περάσει απ’ ευθείας στην επόμενη… πίστα των προκριματικών του Europa League. O Παναθηναϊκός ή ο Άρης που είναι οι δύο φιναλίστ θα «μονομαχήσουν» στις 25 Μαΐου για τον τίτλο και ο μεγάλος νικητής αναμένεται να κερδίσει έναν προκριματικό γύρο στο Europa League.

Δηλαδή, αντί να ξεκινήσει στον πρώτο, θα ξεκινήσει στον δεύτερο κι έτσι οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις θα πάνε μία εβδομάδα αργότερα. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειάζεται δύο, αντί για τρεις προκρίσεις μίνιμουμ ώστε να είναι σίγουρα σε ομίλους κάποιας διοργάνωσης.

Είναι πολύ δύσκολο να μην υπάρξει η εξής αλλαγή, καθώς για να μην συμβεί θα πρέπει να συμβούν… πράγματα και θαύματα.

Δηλαδή 1) Η Αταλάντα να κατακτήσει το Europa League κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, να χάσει το Κύπελλο Ιταλίας από τη Γιουβέντους και να καταταχθεί στην 7η θέση ή χαμηλότερα στη Serie A και 2) πρέπει η Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτήσει το Champions League, ή εφόσον το καταφέρει η Μπορούσια Ντόρτμουντ, να μπει και στην πρώτη 4άδα της Bundesliga.

Στο ενδεχόμενο αυτό αναφέρθηκε κι ο Media Consultant της UEFA, Ανδρέας Δημάτος με ανάρτησή του στο facebook. «Με βάση τα indirect rebalancing που ενδέχεται να υπάρξουν στο UEL, δημιουργούνται σοβαρές προϋποθέσεις ώστε ο Κυπελλούχος Ελλάδας 2024 (Παναθηναϊκός ή Άρης) να αποφύγει τον πρώτο προκριματικό και να ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό του UEFA Europa League, όπως και τα υπόλοιπα τρία ελληνικά ευρωπαϊκά εισιτήρια!», έγραψε συγκεκριμένα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button