Μπάσκετ

Μπουσβάρος: «Απόλυτη δικαίωση η κλίση του Φλιώνη στην Εθνική – Ο Άρης φέτος έχει έναν γεμάτο πυρήνα»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Box to box» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Μπουσβάρος.

Ο προπονητής που ανέδειξε τον Δημήτρη Φλιώνη μιλά για την κλίση του παίκτη των “κιτρινόμαυων” στην Εθνική ομάδα, την φετινή του πορεία και το πόσο έχει εξελιχθεί ενώ σχολιάζει τα παιχνίδια του Άρη και γενικώς την μέχρι τώρα εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Είναι μεγάλη χαρά για τον Δημήτρη Φλιώνη αλλά και για εσάς που τον γνωρίζετε παραπάνω.

Σίγουρα είναι μια μέρα που νιώθουμε ευχάριστα. Ο Δημήτρης είναι ένα παιδί για το οποίο η κλίση στην Εθνική ομάδα αποτελεί μεγάλη δικαίωση. Είναι ένα παιδί που προσπάθησε πάρα πολύ και για πολλά χρόνια, ανέβηκε σκαλί σκαλί το κομμάτι που του αναλογούσε και έφτασε στην απόλυτη δικαίωση και ικανοποίηση φυσικά για κάθε αθλητή που καλείται στην Εθνική ομάδα. Του αξίζει αυτό και με το παραπάνω.

Όταν λέτε σκαλί-σκαλί εννοείτε και πολλή δουλειά για να ανέβει από το ένα στο άλλο.

Ακριβώς, επειδή διαβάζω πολλές φορές τις κρίσεις που έχει ο κόσμος μετά από κάθε ματς, δεν μπορεί να φανταστεί πόση δουλειά έχει βάλει ένας παίκτης σαν τον Δημήτρη μέσα στο γήπεδο, δεν μπορεί να φανταστεί πόση δουλειά έχει στο κορμί του αθλητικά με τον γυμναστή της ομάδας, πόση δουλειά έχει βάλει στο γήπεδο σε κινήσεις, σε τρίπλα στις 8 το πρωί π.χ. γενικώς πρόκειται για δουλειά που ο κόσμος δεν μπορεί εύκολα να αντιληφθεί.

Πρόκειται για δουλειά και εκτός των ομαδικών προπονήσεων;

Ναι σίγουρα. Στην μεταβατική περίοδο, με πρόγραμμα διετίας και τριετίας, αρκεί μια φωτογραφία του Δημήτρη με το πώς ήταν τότε και τώρα σαν κορμί για να γίνουν κατανοητά πολύ περισσότερο τα πράγματα.

Πως μπορεί να είναι σε 3-4 χρόνια; Που μπορεί να φτάσει ο Δημήτρης;

Ο Δημήτρης είχε πάντα ένα προσόν σαν αθλητής, είχε πάντα ένα καλό μυαλό και παρουσίαζε μια ωριμότητα για την ηλικία του και νομίζω πως αυτό τον βοήθησε πάρα πολύ στην σταδιοδρομία του στο παιχνίδι. Αυτό θα τον οδηγήσει και τώρα θεωρώ, δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Πάντα θα μπορεί να γίνει πιο αθλητικός, θα μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία για να αντιμετωπίσει το παιχνίδι, αλλά δεν φοβάμαι, πιστεύω πως θα το προχωρήσει.

Τι μπορεί να δώσει στην Εθνική; Μπορεί να κάνει την διαφορά σε αυτά τα παιχνίδια του Νοεμβρίου;

Δεν ξέρω με ποια λογική τον καλεί ο προπονητής και για πόσο θέλει να τον χρησιμοποιήσει, αλλά πιστεύω πως ο κάθε παίκτης που δέχεται κλίση στην Εθνική, μπορεί να προσφέρει πράγματα και να παίξει έναν ρόλο στην ομάδα. Ο Δημήτρης σίγουρα με την πολύ καλή του άμυνα, με την εγκεφαλικότητα που έχει στο παιχνίδι, με την ηρεμία που παρουσιάζει αλλά και με την εκτελεστική του ικανότητα που έχει βελτιώσει πολύ, με το ότι δεν κάνει εύκολα λάθη, δίνει μια μεγαλύτερη ευχέρεια στην ομάδα να παίξει με την σύμφωνα με την «τακτική» που έχει καταστρώσει, σίγουρα μπορεί να βοηθήσει σε πολλά.

Στον Άρη μπορεί να «κουβαλήσει» το βαρύ φορτίο του αρχηγού;

Νομίζω πως ο Άρης είναι μια ειδική κατάσταση. Ο Δημήτρης είναι ένα παιδί που έρχεται από την Ακαδημία του Άρη, ξέρει καλά τι είναι Άρης, ξέρει καλά το περιβάλλον γιατί έχει ζήσει και τις καλύτερες στιγμές αλλά και τις χειρότερες, έχει ωριμότητα οπότε πιστεύω πως είναι ένας ρόλος που σίγουρα θα μπορεί να παίξει.

Πως νιώθετε ως προπονητής που ασχολήθηκε και ανέδειξε τον Δημήτρη;

Νιώθω καλά, νιώθω όπως θα ένιωθε κάθε προπονητής. Ένα μεγάλο κομμάτι των προπονητών που ασχολούνται με το αναπτυξιακό μπάσκετ αν όχι το μεγαλύτερο είναι ο στόχος να μπορούν τα παιδιά να προοδεύουν μέσα από αυτή την διαδικασία.

Για τους Σιδηροηλία και τον Νετζίπογλου που επίσης έχετε δουλέψει μαζί τους.

Κοιτάξτε, ο Γιάννης και ο Όμηρος μπορούν να βρουν χρόνο για να προσφέρουν στον Άρη, απλώς χρειάζεται ακόμη υπομονή. Σίγουρα είναι δομημένη ομάδα που έχει αρκετούς παίκτες, ο Όμηρος για παράδειγμα ήρθε φέτος στην ανδρική ομάδα, για τον Γιάννη είναι η δεύτερη ίσως για αυτό να είναι λίγο πιο έτοιμος, όμως νομίζω πως θα βρουν ρόλο και σιγά σιγά θα διεκδικούν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Πως είδατε τον Άρη μέχρι στιγμής; Έχει φτιάξει κάτι καλό ο Καμπερίδης;

Ο Άρης έπαιξε τρία παιχνίδια. Νομίζω πως είναι μια ομάδα που χρόνο με τον χρόνο θα γίνεται καλύτερη, γιατί είναι ομάδα που έχει καινούργιους παίκτες. Όσο περνά ο καιρός και αν μπορέσει λόγω της κατάστασης να έχει μια κανονική λειτουργία οι παίκτες θα έρχονται σε καλύτερη σωματική κατάσταση και διάθεση και θα μπορούν να παίξουν και καλύτερα. Σίγουρα έχει έναν αρκετά γεμάτο πυρήνα φέτος.

Είναι πολύ σημαντικό πως στο τελευταίο παιχνίδι ο Άρης πήρε αρκετές βοήθειες από τον πάγκο του.

Ναι και στα δύο παιχνίδια εγώ νομίζω συνέβη αυτό. Πιστεύω πως η ομάδα και στα δύο ματς προσπάθησε με τον ίδιο τρόπο να πάρει τα παιχνίδια, δηλαδή με την καλή άμυνα, με τους πιο έτοιμους αθλητικά παίκτες. Είναι μια λύση που ακολουθεί ο κόουτς και του βγήκε αυτό.

MVP του αγώνα ο Κουζέλογλου.

Εγώ νομίζω ότι είναι ένα παιδί που σαν κορμί έχει πάρα πολλές δυνατότητες και η ενέργεια που βγάζει μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τον Άρη γιατί σαν ομάδα πολλές φορές ξεμένουμε από ενέργεια. Έκανε δύο κοψίματα πολύ σημαντικά όπως και ο Σλαφτσάκης που δίνουν πολύ σημαντική ενέργεια στην ομάδα στο τι νιώθει εκείνη την στιγμή. Πιστεύω ότι ο Κουζέλογλου θα βοηθήσει πολύ.

Συνολικά ποια είναι η γνώμη σας για το ελληνικό πρωτάθλημα;

Νομίζω πως φέτος δεν θα έπρεπε να παίζει κανένας, ειδικά με τον τρόπο που εξελίσσεται. Από εκεί και πέρα βλέπουμε αμφίρροπα παιχνίδια και καλά παιχνίδια. Σίγουρα κάποιες ομάδες ξεχωρίζουν γιατί έχουν και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είναι πολύ πιο έτοιμες. Θα είναι ένα πρωτάθλημα που σίγουρα θα μας προβληματίσει πολύ με βάση την εξέλιξη του σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού.

Εσείς που βρίσκεστε αυτή την στιγμή; Με τι ασχολείστε;

Εγώ αυτή την στιγμή είμαι στον Μαντουλίδη με την εφηβική και αντρική ομάδα, ασχολούμαι με τα νέα παιδιά γιατί η ομάδα έχει κυρίως και πάλι νεαρές ηλικίες. Θέλει αρκετή δουλειά ακόμη, νομίζω οι «χρυσές γενιές» γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες γιατί το κλίμα που υπάρχει γύρω από το μπάσκετ, το «πληγώνουν» πολύ και αυτό μειώνει το κίνητρο των παιδιών.

Συμφωνείτε με την άποψη πως οι Ακαδημίες θα έπρεπε να συνεχίσουν να «τρέχουν»; Για εμένα, βασικό θέμα στην ιστορία και στα πρωταθλήματα, είναι τα τεστ. Θα έπρεπε να έχει βρεθεί ένας τρόπος γιατί ομάδες σε κατώτερα πρωταθλήματα δεν έχουν τα χρήματα για κάθε εβδομάδα τεστ, θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος μέσα από μια κοινή συμφωνία να γίνονται κάποια τεστ για να μπορούν να διατηρηθούν τα πρωταθλήματα. Στις Ακαδημίες, αν μείνουν κλειστά τα σχολεία, υπάρχει τρόπος να συνεχίσουν. Όμως υπάρχει και το ρίσκο που μας περιβάλλει καθώς όλοι πηγαίνουμε στα τυφλά γιατί δεν ξέρουμε πόσο εύκολα και καλά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button