Ποδόσφαιρο

Οι δοκιμές στον άξονα

Κρίνοντας μόνο από το αποτέλεσμα, ο Άρης πέτυχε τον στόχο του στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό και ασφαλώς η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα στο τελευταίο καταιγιστικό τέταρτο είναι από τα θετικά που κρατούν οι κιτρινόμαυροι.

Το πρώτο που επεσήμανε στους ποδοσφαιριστές του ο Μάντζιος είναι ότι πρέπει να φτάνουν πιο ορθολογικά στην αντίπαλη περιοχή και ασφαλώς να έχουν ουσία στο παιχνίδι τους, γιατί κακά τα ψέματα ο Άρης μπορεί να είχε συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας, αλλά δεν αρκεί, καθώς είχε αργή σκέψη και κίνηση με αποτέλεσμα η ομάδα να φαίνεται μονότονη και χωρίς τρόπο έκφρασης στις επιθέσεις της.

Για παράδειγμα, από τον άξονα η ομάδα πήρε λίγα πράγματα, καθώς ο Πάρντο δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του και ο Τζούρασεκ φάνηκε να παίζει με φόβο. Ο Βερστράτε ήταν ο μοναδικός από τους τρεις κεντρικούς χαφ που βοήθησε. Ενόψει του αγώνα με τα Γιάννινα ο Μάντζιος ετοιμάζει αλλαγές και από τη στιγμή που φαίνεται ότι θα έχει ετοιμοπόλεμο τον Βλάντιμιρ Νταρίντα, θεωρείται σίγουρη η παρουσία του στον άξονα.

Ο Τσέχος μπορεί να δώσει τα τρεξίματα και τις εντάσεις που έλειπαν και δεν είναι τυχαίο ότι από τη στιγμή της εισόδου του στο γήπεδο, ο Άρης ξεμπλόκαρε και ανέβηκε μια ταχύτητα. Ως ένα βαθμό η επιστροφή του Νταρίντα λύνει τα χέρια του προπονητή, ο οποίος όμως εξακολουθεί να προβληματίζεται για τον παίκτη που θα πλαισιώσει στον άξονα τον Τσέχο και τον Βερστράτε.

Οι επιλογές είναι περιορισμένες και ο Τζούρασεκ αυτή τη στιγμή μοιάζει ως επικρατέστερη, αν και ο Κροάτης ακόμη δεν έχει ανταποκριθεί στο ρόλο του. Σε περίπτωση που πάρει πάλι φανέλα, τότε ο Νταρίντα θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο να κινείται προς αντίπαλη περιοχή.

Εκτός κι αν ο Μάντζιος ψάξει να βρει μια λύση εκ των έσω δοκιμάζοντας κάτι διαφορετικό κόντρα στον ΠΑΣ, αφού ούτε ο Τζούρασεκ, ούτε ο Πάρντο για την ώρα αποδίδουν τα αναμενόμενα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button