Ποδόσφαιρο

Προς κεντρική τηλεοπτική διαχείριση ξανά το πρωτάθλημα – Τι ισχύει με Άρη

Το πιο θολό τοπίο των τελευταίων ετών επικρατεί στα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας σεζόν.

Ρεπορτάζ: Πόπη Αστεριάδου

Με την ΕΡΤ να φαίνεται να μην επιθυμεί να μείνει στο παιχνίδι της μετάδοσης αγώνων της Superleague, όλα δείχνουν ότι επιστρέφουμε στην κεντρική τηλεοπτική διαχείριση από ένα κανάλι, το οποίο δια της ατόπου δεν μπορεί να είναι άλλο από τη Nova.

Το θέμα είναι ότι και το συνδρομητικό βρίσκεται σε ρευστή διαδικασία καθώς είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση του deal της Forthnet με τον βρετανικό όμιλο United Group, που ελέγχεται από τη βρετανική επενδυτική εταιρεία BC Partners. Το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένεται να δοθεί στις 14 Αυγούστου σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού DG Comp.

Ο νέος επενδυτής που τοποθετείται στην ελληνική αγορά μέσω της Forthnet κι όχι μέσω της Wind, για την οποία είχε δείξει αρχικά ενδιαφέρον – το fund μετείχε στον προ μηνών διαγωνισμό ο οποίος αναβλήθηκε – φαίνεται να προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να επεκτείνει αλλά και ισχυροποιήσει την παρουσία του στα Βαλκάνια.

Οι αλλαγές λοιπόν που θα επέλθουν και στα του ποδοσφαίρου, όπως τονίζουν κύκλοι της αγοράς στο YellowRadio.gr, θα εξαρτηθούν από την στρατηγική που θα αποφασίσει να ακολουθήσει ο νέος μεγαλομέτοχος της εισηγμένης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο εταιρείας.

Το σίγουρο φαίνεται να είναι πως πιθανότατα πρόκειται να επιστρέψουμε στο μοντέλο που ισχύει πριν το 2017, αυτό δηλαδή της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης, μέσω μια συμφωνίας του συνδρομητικού με τη διοργανώτρια αρχή.

Αυτό γιατί το άλλο συνδρομητικό κανάλι, η Cosmote TV είναι αποφασισμένο να μείνει εκτός διεκδίκησης ελληνικών αγώνων, διεκδικώντας για έναν ακόμη χρόνο τη μετάδοση των αγώνων Κυπέλλου, ενώ και η Δημόσια Τηλεόραση δεν προτίθεται να μπει σε διαδικασία δημοπρασίας με τη Nova.

Ο Άρης, σε κάθε περίπτωση, είναι μία από τις λιγοστές ομάδες που έχουν ενεργή συμφωνία με το συνδρομητικό κανάλι, η οποία προφανώς και θα ληφθεί υπόψη στις όποιες εξελίξεις.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button