ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Στην Μποταφόγκο ο Ντιέγκο Κόστα

Η πρωτοπόρος της Serie A Βραζιλίας, Μποταφόγκο, απέκτησε τον Ντιέγκο Κόστα ως ελεύθερο, όπως ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη ομάδα που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών.

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Τικίνιο Σοάρες, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Βραζιλίας και παίκτης του μήνα για τις τρεις συνεχόμενες φορές από την έναρξη του τουρνουά τον Απρίλιο, υπέστη τραυματισμό στους συνδέσμους στο γόνατο στο 0-0 της Μποταφόγκο στο Κρουζέιρο την περασμένη εβδομάδα.

Ο 34χρονος Κόστα, ήταν ελεύθερος αφότου αποχώρησε από την Premier League και τη Γουλβς τον Ιούνιο και θα υπογράψει συμβόλαιο τεσσάρων μηνών με την Μποταφόγκο, η οποία κυριαρχεί στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα με 14 νίκες σε 18 αγώνες, χτίζοντας ένα προβάδισμα 12 πόντων στην κορυφή.

Η Μποταφόγκο διεκδικεί επίσης τον δεύτερο τίτλο της στο Copa Sudamericana καθώς αντιμετωπίζει την Ντεφένσα κ’ Χουστίσια της Αργεντινής στα προημιτελικά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιλέχθηκα να είμαι μέλος της οικογένειας. Ευχαριστώ και τα λέμε σύντομα», είπε ο Κόστα στα social media.

«Η Μποταφόγκο συνεχίζει να χτίζει μια ποιοτική ομάδα και θα βασιστεί στην εμπειρία του Ντιέγκο Κόστα, ενός 34χρονου επιθετικού, σε συμβόλαιο που υπογράφηκε μέχρι το τέλος του 2023», ανέφερε η ομάδα.

«Ο Ντιέγκο θα φτάσει στο Ρίο ντε Τζανέιρο τις επόμενες μέρες και θα επανενωθεί με τον προπονητή Μπρούνο Λάγκε, με τον οποίο δούλεψε στη Γουλβς στην Αγγλία».

Ο Κόστα «έχτισε» τη φήμη του τρομερού νούμερου «9» στην Τσέλσι μεταξύ 2014-2017, σκοράροντας 59 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις οδηγώντας τον λονδρέζικο σύλλογο σε δύο τίτλους στην Premier League.

Τερμάτισε ως ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου και στις τρεις σεζόν, προτού η σύγκρουση με τον τότε προπονητή Αντόνιο Κόντε οδήγησε σε γρήγορη αποχώρηση και επιστροφή στην ισπανική Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στις δύο περιόδους του στην Ατλέτικο, σκόραρε 83 φορές, κατακτώντας δύο τίτλους, τη LaLiga και το Europa League. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button