ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Στον τελικό του Champions League η Ντόρτμουντ!

Η Ντόρτμουντ είχε την τύχη με το μέρος και στη ρεβάνς, η Παρί Σεν Ζερμέν είχε 4 δοκάρια (6 στα δύο ματς) και οι Γερμανοί νίκησαν και στο Parc des Princes (0-1) και πήραν την πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Η Παρί προσπάθησε να μπει δυνατά, πίεσε με στόχο το γκολ που θα την έφερνε τουλάχιστον στην ισορροπία, όμως μετά το 10λεπτο ήταν σαν να ξεφούσκωσε. Η Ντόρτμουντ ήταν άριστα στημένη, δεν επέτρεπε φτηνές φάσεις στην αντίπαλό της και έξυπνα έπαιζε από την αρχή με το χρονόμετρο.

Γκονσάλο Ράμος και Ρίερσον είχαν από μία καλή στιγμή για τις δύο ομάδες, όμως ήταν σαφές ότι η BvB ένιωθε πιο καλά απέναντι σε μια Παρί χωρίς αυτοπεποίθηση και με κάμποσα αβίαστα λάθη. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε για τους Γερμανούς στην κόντρα, σε μια φάση με δύο ευκαιρίες. Στο 35′ ο Χούμελς πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα του Μπαπέ μετά το γύρισμα του Ρουίθ και στην κόντρα ο Αντεγιέμι πήρε πίσω από το κέντρο από τον Μπραντ, έκανε όλη την απόσταση για να νικηθεί στο τετ-α-τετ από τον Ντοναρούμα. Το ημίχρονο έφυγε χωρίς τέρματα.

Όπως και το πρώτο μέρος, το δεύτερο ξεκίνησε δυνατά. Αλλά πολύ δυνατά. Στο 47′ έπειτα από σέντρα από αριστερά ο Ζαΐρ-Εμερί βρέθηκε φάτσα με το γκολ αλλά πλάσαρε στο δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ όταν μετά το κόρνερ του Μπραντ ο Χούμελς νίκησε εύκολα στον αέρα τον Μπεράλντο και κάρφωσε με κεφαλιά την μπάλα στη γωνία του ανήμπορου, Ντοναρούμα.

Στη συνέχεια η PSG ανέβηκε πολύ με στόχο πλέον το ένα γκολ που θα την έβαζε ξανά στο κόλπο όμως στο 61′ το σουτ του Μέντες πήγε στο δοκάρι και στις δύο φορές που η μπάλα πήγε με προϋποθέσεις στον Ράμος, ο Πορτογάλος φορ έκανε τελειώματα που δεν ταιριάζουν σε αυτό το επίπεδο.

Στο 67′ ο τεχνικός της Ντόρτμουντ, Τέρζιτς, έβγαλε τον Σάντσο και έβαλε τον Ζίλε για να παίξει με 5άδα στην άμυνα και να κλειδώσει το μαγαζί και την τεράστια πρόκριση και αυτό φάνηκε να δουλεύει καθώς η ομάδα του Λουίς Ενρίκε φάνηκε μποκαρισμένη χωρίς να έχει λύσεις, ο Μπαπέ δεν έπαιρνε την μπάλα και το 0-1 παρέμενε. Και είναι πραγματικά απίστευτο πως παρέμεινε και μέχρι το φινάλε.

Μπαπέ και Μαρκίνιος είχαν δύο καλές στιγμές και στο τελευταίο πεντάλεπτο όσοι έβλεπαν το ματς κατάλαβαν ότι και 800 λεπτά να έπαιζαν οι ομάδες, η Παρί γκολ δεν θα έβαζε. Στο 86′ το σκαστό του του Μπαπέ μέσα από την περιοχή πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 88′ η φωτοβολίδα του Βιτίνια τράνταξε το οριζόντιο για να μείνει το 0-1 μέχρι το φινάλε.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα – Χακίμι, Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Νούνο Μέντες – Ζαΐρ Εμερί (76’ Κανγκ Ιν Λι), Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίθ (63’ Ασένσιο) – Ντεμπελέ, Ράμος (63’ Μπαρκολά), Μπαπέ.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ – Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν – Σάμπιτσερ, Τσαν – Σάντσο (67’ Ζίλε), Μπραντ (84’ Ενμέτσα), Αντεγέμι (56’ Ρόις) – Φίλκρουγκ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button