ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

«Σχέδιο Μπορ»: Η ξεχωριστή κλειστή λίγκα που σχεδίαζαν Παρί και Γιουβέντους

Μπορεί η UEFA να εξακολουθεί να προσπαθεί να «σβήσει» την European Super League, ωστόσο ο Φλορεντίνο Πέρεθ συνεχίζει να ασκεί πίεση.

Σύμφωνα με τα Ισπανικά Μέσα, Πέρεθ και Λαπόρτα βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε επαφές και διαπραγματεύονται με 60 διαφορετικές ομάδες για τη δημιουργία μιας ανοιχτής λίγκας η οποία αναμένεται να επιφέρει κέρδη 1 δισ. για τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα.

Την ώρα που οι «μάχες» ανάμεσα σε UEFA και European Super League συνεχίζονται, οι Γάλλοι αποκαλύπτουν μια νέα ιστορία, εμπλέκοντας την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Γιουβέντους.

Όπως αποκαλύπτει η «Equipe», λίγο πριν την ανακοίνωση της European Super League, οι Νασέρ Αλ Κελαϊφί και Αντρέα Ανιέλι είχαν επικοινωνήσει για τη δημιουργία μιας κλειστής λίγκας. Μια λίγκα η οποία ήταν εμπνευσμένη από τον Νιλς Μπορ που εργάστηκε πάνω στη δημιουργία της ατομικής βόμβας. Το «Σχέδιο Μπορ» ήταν στα σκαριά, με τους Κελαϊφί και Ανιέλι μπροστά, έχοντας φτιάξει ένα πλάνο που εάν προχωρούσε θα «μοίραζε» στις ομάδες υπέρογκα ποσά.

Το φορμάτ του «Σχεδίου Μπορ» ήταν παρόμοιο με το αρχικό της European Super League. Μια κλειστή λίγκα με 24 ομάδες, με έναν μεγάλο αστερίσκο ωστόσο. Μέσα στο πλάνο οι Κελαϊφί και Ανιέλι ήθελαν να βάλουν και την UEFA, «χτυπώντας» ωστόσο σοβαρά τα εγχώρια πρωταθλήματα.

Οι δυο ισχυροί άνδρες είχαν σχεδιάσει ένα πρωτάθλημα με 24 ομάδες. Οι 14 θα ήταν σταθερές. Μίλαν και Λυών είχαν μπει στη λίστα των «εκλεκτών». Κάπου εκεί μπαίνει στο κόλπο και η UEFA, καθώς οι Ανιέλι και Κελαϊφί είχαν σχεδιάσει να δώσουν τα υπόλοιπα οκτώ εισιτήρια μέσω των διοργανώσεων της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Μέσα από το «Σχέδιο Μπορ» οι ομάδες θα γέμιζαν με υπέρογκα ποσά τα ταμεία τους, καθώς οι 14 σταθεροί σύλλογοι θα μοιράζονταν το ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Το πλάνο ωστόσο έσβησε πριν καλά… ανάψει. Όταν έγινε γνωστή η είδηση της European Super League, η Παρί ήταν μια από τις πρώτες ομάδες που ανακοίνωσε τη μη συμμετοχή της στη διοργάνωση, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην UEFA. Ο Αλ Κελαϊφί δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο πλάνο που είχε σχεδιάσει με τον Ανιέλι και έτσι η ιδέα δεν προχώρησε ποτέ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button