Μπάσκετ

Ταπούτος: «Μπορεί να προκριθεί από τον όμιλο ο Άρης – Αυτό πρέπει να κάνουμε με την ΑΕΚ»

Στο Yellow Radio 101,7 και την εκπομπή «Μ’ όποιον Δάσκαλο καθίσεις» φιλοξενήθηκε ο Χρήστος Ταπούτος.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιάννη Δασκάλου:

Αρχικά ανέφερε:

Το παιχνίδι πήγε καλά, το πήγαμε ακριβώς όπως το θέλαμε. Εξελίχθηκε ακριβώς όπως το είχαμε σχεδιάσει παρά την ταλαιπωρία και την κούραση. Νομίζω ότι τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο έπακρο και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη που μας βοηθάει και αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Για το ότι ο Άρης έχει την καλύτερη άμυνα στον όμιλο του:

Αυτό το στοιχείο χαρακτηρίζει τις ομάδες του κόουτς. Σίγουρα στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αυτοί που έπρεπε, αυτό βέβαια πρέπει να γίνεται πιο ισορροπημένα, δεν γίνεται να ποντάρουμε στο ότι ο αντίπαλος θα βάλει 40 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και θα δέχεσαι τους μισούς στο δεύτερο.

Είμαστε ακόμη καινούργια ομάδα και δεν γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας. Παραδείγματος χάρη ο Μπάνκστον δεν έχει ιδέα για το τι μπορεί να κάνει ο κάθε συμπαίκτης του.

Νομίζω ότι η ομάδα δείχνει να κάνει αυτό που όλοι περιμέναμε, να βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι.

Για τον Μπάνκστον:

Όταν έχεις μία ομάδα που μπορεί να ανταποκριθεί στις δυσκολίες κάθε παιχνιδιού είναι καλό έναν παίκτη καινούργιο να τον βάζεις σιγά-σιγά. Μην εκτεθεί και ο ίδιος. Χθες είχε μία πολύ καλή παρουσία, βοήθησε πολύ ειδικά στο αμυντικό κομμάτι.

Για τον Καρ:

Ο Μάρκους από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι είναι ένα παιδί που δεν παίζει σαν rookie παρά το ότι είναι. Μπορεί να είχε ένα μικρό διάστημα πτώσης, αλλά είναι ένα παιδί που έχει πολύ ταλέντο, είναι έξυπνος και παίκτης του προπονητή. Έχει ένα επιθετικό ένστικτο που μπορεί να το βγάλει στο παιχνίδι.

Είναι δημιουργός όμως, είναι συγκροτημένος, ξέρει μπάσκετ και ξέρει να εκτελεί.

Για την έως τώρα εικόνα της ομάδας:

Η εικόνα του πρώτου παιχνιδιού -η μάλλον το σκορ- ήταν πλασματικό. Τους βάλαμε δύσκολα και βλέπουμε ότι είναι μια ομάδα μέχρι στιγμής αήττητη και θα φτάσει πάλι μέχρι τέλους.

Εμείς είμαστε μια ομάδα που μπαίνει μέσα και παλεύει, θέλει να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό. Μέχρι στιγμής θεωρώ ότι είμαστε αυτοί που πρέπει, ίσως μόνο στη Λιθουανία το χάσαμε αυτό.

Θεωρώ ότι αν εκμεταλλευτούμε την έδρα μας η ομάδα μπορεί να προκριθεί, έχει το ταλέντο.

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ:

Η ΑΕΚ έχει μερικούς πολύ καλούς επιθετικά παίκτες. Δεν ξέρω αν μπορούν όλοι αυτοί κάποια στιγμή να γίνουν ομάδα, τις νίκες της τις έχει πάρει από το επιθετικό ταλέντο της, αλλά αν τη βάλεις σε καλούπια και τη στριμώξεις δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Αν πάει το παιχνίδι στην άμυνα θα έχουμε πλεονέκτημα, αν πάει το σκορ ψηλά θα έχουμε πρόβλημα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button