Μπάσκετ

Τι έκανε ο Καρ στον Άρη – Η… απογοήτευση σε τρίποντα και ασίστ

Η “ακτινογραφία” του Καναδού που αποχαιρέτησε

Ο Μάρκους Καρ αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον Άρη, όπως είχε προαναγγείλει από το πρωί της Πέμπτης το yellowradio.gr. Ο Καναδός δεν δικαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν γι’ αυτόν όταν ντυνόταν στα κιτρινόμαυρα και μετά από μια πορεία που μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο μη ικανοποιητική, ολοκλήρωσε τη θητεία του στον Άρη. Τι έκανε στους “κίτρινους” σε Ελλάδα και Ευρώπη; Ας δούμε τα νούμερά του…

Ο Καρ της Ελλάδας

Στη Basket League σε 10 αγώνες είχε μέσο όρο 22:22 λεπτά συμμετοχής και πέτυχε 7,4 πόντους ανά ματς. Σούταρε με 80% στις βολές, με 49,1% στα δίποντα αλλά το ποσοστό του στα τρίποντα ήταν απογοητευτικό. Συγκεκριμένα είχε 2/19 εύστοχα σουτ τριών πόντων, δηλαδή 10,5% ευστοχία. Από εκεί και πέρα, δεν μπόρεσε να βοηθήσει στις ασίστ. Ηταν φανερό το πρόβλημά του στο δημιουργικό κομμάτι και είχε συνολικά 18 ασίστ σε 10 ματς.

Εδινε 1,8 ασίστ ανά αγώνα, με τα νούμερά του στο συγκεκριμένο κομμάτι να βελτιώνονται στα τελευταία δυο ματς απέναντι σε Μαρούσι και Περιστέρι, αφού σε αυτούς τους αγώνες έδωσε τις 10 από τις συνολικά 18 ασίστ που είχε στο πρωτάθλημα. Επίσης, ο Καρ είχε 1,5 ριμπάουντ ανά αγώνα και μόλις 4,6 βαθμούς μέσο όρο στο σύστημα αξιολόγησης, κάτι που δείχνει πως κινήθηκε στα… ρηχά. Παραγωγικά, το καλύτερό του παιχνίδι ήταν κόντρα στο Μαρούσι, με 12 πόντους.

Ο Καρ της Ευρώπης

Ας δούμε τι έκανε και στο Eurocup. Σε 11 αγώνες είχε μέσο όρο 22:35 λεπτά συμμετοχής. Πετύχαινε 7,7 πόντους ανά ματς, έχοντας 91,3% στις βολές και 39% στα δίποντα. Ούτε στα ευρωπαϊκά ματς ήταν καλό το ποσοστό του στα τρίποντα, σουτάροντας με μόλις 17,1% (6/35 τρίποντα). Υπήρχε πρόβλημα και στις ασίστ με 1,3 ανά ματς, “κατέβαζε” 1,9 ριμπάουντ μέσο όρο ενώ στο ranking είχε 4,7 βαθμούς ανά αγώνα. Παραγωγικά, το καλύτερό του παιχνίδι ήταν κόντρα στην Ουλμ, με 20 πόντους.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button