Ερασιτέχνης

Τομέας Ιστορίας Άρη: Επίσκεψη στο Μουσείο της ΧΑΝΘ

Αντιπροσωπεία ανθρώπων που «τρέχουν» τον Τομέα Ιστορίας των κιτρινόμαυρων, επισκέφτηκαν το πλούσιο μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ, για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Αναλυτικά, ο ΑΣ Άρης αναφέρει:

“Αντιπροσωπεία του Τομέα Ιστορίας του ΑΡΗ επισκέφτηκε το μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ στο πλαίσιο της σύσφιξης σχέσεων του Α.Σ. Άρης με έναν ακόμη θεσμό της πόλης μας.

Ο Βασίλης Δερμεντζόγλου και ο Σταμάτης Βεζύρης έγιναν δεκτοί με εγκαρδιότητα από τον υπεύθυνο του Μουσείου της ΧΑΝΘ, Δημήτρη Καραΐσκο και τη μουσειολόγο, Ελευθερία Θεοδωρούδη. Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη πρόσφεραν στο Μουσείο τη συλλεκτική ρέπλικα-φανέλα της ομάδας μπάσκετ του Άρη της σεζόν 1926-27, καθώς και δύο ιστορικά λευκώματα, αυτό των «110 χρόνων» και το «Μέρες Αυτοκρατορίας». Οι οικοδεσπότες από την πλευρά τους τίμησαν τον Τ.Ι.Α. με το υπέροχο λεύκωμα της Αδελφότητας για την ιστορία του μπάσκετ και ακόμη δύο εκδόσεις της ΧΑΝΘ.

Στη συνέχεια οι δύο πλευρές είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με το μουσείο, το μπάσκετ και την ιστορία του, ενώ οι άνθρωποι του Τ.Ι.Α. έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία, την οργάνωση και τη σωστή διαχείριση ενός ιστορικού αρχείου, κάτι που είναι γνωστό πως αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες του Τομέα.

Η όμορφη επίσκεψη συνεχίστηκε με μια περιήγηση στους χώρους του Μουσείου και ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες ανάμεσα στους ανθρώπους του Άρη και της ΧΑΝΘ.

Η πολλά υποσχόμενη αυτή εποικοδομητική συνάντηση ανάμεσα στον Άρη και τη ΧΑΝΘ και η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας, μόνο καλό μπορεί να φέρει στον Τομέα και την προσπάθειά του να δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο με το μεγαλειώδες έργο που επιτελεί το Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ. Η δε ανταλλαγή αρχειακού υλικού, θα βοηθήσει και τις δύο πλευρές να καταγράψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την ιστορία τους και κατ’ επέκταση –την ιστορία- του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης.

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της ΧΑΝΘ και υποσχόμαστε να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία το συντομότερο στο Μουσείο του Μπάσκετ του Άρη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button