Ποδόσφαιρο

Το «Challenge Intensity» του Άρη και η εξήγηση του

Που βρίσκονται οι κιτρινόμαυροι σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες;

Το Wyscout διαθέτει την κατηγορία «challenge intensity». Πρόκειται για κατηγορία που προσπαθεί να εξηγήσει το πόσο «δυναμικά» αμύνεται κάθε ομάδα.

Στην προαναφερθείσα κατηγορία ο βαθμός του Άρη είναι 5,7 με τους κιτρινόμαυρους να βρίσκονται στην όγδοη θέση της σχετικής λίστας και αυτό έχει εξήγηση.

Η συγκεκριμένη μέτρησε λαμβάνει υπόψιν της μονομαχίες, τάκλιν, κλεψίματα και επεμβάσεις ανά 10 λεπτά άμυνας. Τα αρκετά παιχνίδια στα οποία οι κιτρινόμαυροι προτιμούν να «περιμένουν» τον αντίπαλο τους και όχι να πιέσουν ψηλά είναι αυτά που ρίχνουν τον Άρη αρκετές θέσεις.

Οι κιτρινόμαυροι είναι μία ομάδα που αρέσκεται να αμύνεται στο τελευταίο τρίτο -κάτι που κάνει εξαιρετικά- και επιστρατεύει πιο σπάνια τακτικές high block.

Ακόμη ο Άρης προτιμά το αμυντικό transition από το repress, με όλα τα παραπάνω να παίζουν ρόλο στη θέση των κιτρινόμαυρων.

Ουσιαστικά πιο ψηλά βρίσκονται οι ομάδες που παίζουν με high block και πιέζουν μετά τα λάθη τους για να επανακτήσουν την μπάλα, με την ΑΕΚ να είναι στην κορυφή με δείκτη 7,6.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button