Ποδόσφαιρο

Τώρα, ήταν… Άρης! “Χαστούκι” σε ΠΑΟΚ με τον Σουλεϊμάνοφ και τον (υπέροχο) Σαβέριο

Ο Άρης έβγαλε “αντίδραση” μετά τις “γκέλες” και κέρδισε τον ΠΑΟΚ με σκορ 2-1

Εκανε αυτό που έπρεπε μετά από δυο “γκέλες” που πόνεσαν πολύ. Επαιξε σαν… Άρης και επικράτησε δίκαια του ΠΑΟΚ με 2-1. Οι “κίτρινοι” θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ, σε μια “ώριμη” εμφάνιση στο ντέρμπι. Οι σκόρερ ήταν ο Σουλειμάνοφ και ο Σαβέριο, ο οποίος έπαιξε άκρως ικανοποιητικά δίνοντας μια ασίστ (1-0) και πετυχαίνοντας το 2-0.

Στο 6′ ο Μπάμπα έκανε επικίνδυνο πάτημα στη γάμπα του Ζουλ (τιμωρήθηκε με κίτρινη ενώ η συγκεκριμένη παράβαση θα μπορούσε να “πάει” και για κόκκινη, στο 8′ ο Τόμας πήρε κακή κεφαλιά μέσα στην περιοχή του Κουέστα και στην εξέλιξη της φάσης ο Άρης βγήκε στην αντεπίθεση αλλά το σουτ του Νταρίντα κατέληξε άουτ στο 9′. Ο Μουργκ κλώτσησε δυνατά από πίσω τον Ζουλ στο 18′, δόθηκε φάουλ, όχι όμως κάρτα όπως θα έπρεπε. Η κεφαλιά του Κουλιεράκη στο 25′ έφυγε ψηλά άουτ ενώ στο 27′ ο Άρης κέρδισε το πρώτο του κόρνερ. Μετά την εκτέλεση αυτού, ο Φαμπιάνο δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά ενώ πανέξυπνα (29′) ο Οντουμπάτζιο προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα προς τον Νταρίντα αλλά η μπάλα κόντραρε.

Σημαντική ευκαιρία με Μορόν πριν το ημίχρονο

Ακόμη ένα δυνατό φάουλ έγινε από πλευράς ΠΑΟΚ, αυτό του Μουργκ στον Σαβέριο στο 36′ ενώ στο 37΄ το σουτ του Ζουλ έξω από την περιοχή κόντραρε και έφυγε κόρνερ, με τον Καμερουνέζο να έχει διάφορες επιλογές όταν “κατέβαζε” την μπάλα προς την περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά να προτιμά να σουτάρει εκείνος. Στο 40′ ο Μορόν έχοντας απέναντί του τον Κεντζιόρα έφυγε προς την αντίπαλη εστία μετά από ωραία πάσα του Νταρίντα, ο Ισπανός σούταρε με τον Κεντζιόρα πεσμένο και η μπάλα κόντραρε πάνω στον Βιερίνια, σε μια σημαντική χαμένη ευκαιρία από πλευράς του Ισπανού. Το ημίχρονο τελείωσε 0-0.

Γρήγορα το 2-0 με Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο

Ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 46′. Ο Σαβέριο έκανε την σέντρα και ο Σουλεϊμάνοφ πετάχτηκε μέσα στην περιοχή, σκοράροντας για το 1-0. Ηταν πολύ ωραία η σέντρα του Σαβέριο από τα αριστερά και πανέξυπνο το ξεπέταγμα του Ρώσου μπροστά από τον Μπάμπα. Στο 54′ ο Οντουμπάτζιο βρήκε ωραία τον Σαβέριο που έφυγε από τα αριστερά και εκείνος προτίμησε να σουτάρει -αν και είχε κι άλλες επιλογές- δίχως να μπορέσει να “νικήσει” τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ. Στο 57′ οι τελικές ήταν 8 για τον Άρη και 3 για τον “Δικέφαλο” ενώ ο Άρης έφτασε στο 2-0, με τον Σαβέριο. Αυτό έγινε στο 58′ με εξαιρετικό σουτ του παίκτη που έδωσε την ασίστ για το 1-0. Οι “κίτρινοι” είχαν πολύ καλή κυκλοφορία, ο Μορόν πάσαρε προς τον Σαβέριο και αυτός έκανε υπέροχο πλασέ.

2-1 και… τέλος

Στο 66′ ο Άρης κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση, η μπάλα πήγε στο τείχος ενώ στο 69′ έγινε ωραία συνεργασία Οντουμπάτζιο-Σουλεϊμάνοφ, ο τελευταίος κέρδισε κόρνερ και το σουτ του Ζουλ μετά πήγε στα σώματα. Ο διαιτητής έδωσε φάουλ για χέρι του Καμερουνέζου στο 70′, η μπάλα κόντραρε στο επικίνδυνο φάουλ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ ενώ ένα σουτ του Κωνσταντέλια στο 75′ έφυγε άουτ. Στο 76′ η άμυνα δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε… Ο Σβαμπ γύρισε την μπάλα που κατέληξε στον Μπάμπα, ο οποίος μείωσε σε 2-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Νταρίντα, η κεφαλιά του Μπράμπετς πήγε στην αγκαλιά του Κοτάρσκι στο 77′ και στο 79′ ο Σουλεϊμάνοφ κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση.

Το εκτέλεσε ο Μορόν, η μπάλα κόντραρε και στο 81′ αντικαταστάθηκαν οι Σαβέριο και Τζούρασεκ από τους Παναγίδη και Ντουκουρέ. Στο 85′ ο Μορόν προτίμησε να δώσει την μπάλα στον Παναγίδη στα αριστερά και όχι στον Σουλειμάνοφ και χάθηκε μια αρκετά καλή στιγμή. Στο 90′ δόθηκε φάουλ σε βάρος του Νταρίντα και οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία με την κεφαλιά του Σβαμπ από κοντά. Aφότου πέρασαν στο ματς οι Σαμόρα, Ρόουζ και Φεράρι, το ματς τελείωσε με 2-1!

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (90+5 Ρόουζ), Τζούρασεκ (81’ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (81’ Παναγίδης), Μορόν (90+5 Φεράρι)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (66’ Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (66’ Σβαμπ), Οντζόεφ, Ντεσπότοφ (66’ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (55’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button