Ποδόσφαιρο

“Όλος ο σύλλογος του Άρη θέλει το Κύπελλο! Είπα «όχι» στην επιστροφή την Εθνική”

Όσα είπε ο ο Νταρίντα σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε σε ΜΜΕ της Τσεχίας

O Bλάντιμιρ Νταρίντα μίλησε για διάφορα θέματα, σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε σε ΜΜΕ της Τσεχίας. O έμπειρος ποδοσφαιριστής του Άρη αναφέρθηκε στον στόχο του Κυπέλλου Ελλάδας ενώ τόνισε πως αρνήθηκε να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του μετά από κρούση που του είχε γίνει από τον προηγούμενο προπονητή της Εθνικής Τσεχίας, τον Γιάροσλαβ Σίλχαβι.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για το διάστημα των Χριστουγέννων: “Μετά το τελευταίο ματς με τη Λαμία, ήμασταν όλοι απογοητευμένοι. Στο 95′ δεχθήκαμε γκολ και έγινε το 2-2. Ταυτόχρονα, μισό λεπτό πριν το τέλος, είχαμε πλάγιο στη γωνία του γηπέδου κοντά στην αντίπαλη εστία. Είναι κρίμα, θα μπορούσαμε να ήμασταν ακόμα πιο κοντά στους πρώτους τέσσερις της βαθμολογίας. Είμαστε στην πέμπτη θέση, οχτώ βαθμούς πίσω (σ.σ. από την πρώτη τετράδα)”.

Για την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα: “Ήταν μια καλή χρονιά. Έπαιξα λίγο-πολύ όλα τα παιχνίδια, είχα καλά νούμερα και υπήρχε περισσότερη χαρά παρά απογοήτευση. Λυπάμαι που δεν προκριθήκαμε στους ομίλους του Conference League το καλοκαίρι. Στην Ελλάδα, όταν ξυπνήσεις την επόμενη μέρα, ο ήλιος λάμπει έξω από το παράθυρο και τα σύννεφα εξαφανίζονται πιο γρήγορα. Μου αρέσει που υπάρχει ζέστη μέχρι τον Νοέμβριο”.

Για το πώς συγκρίνει το ελληνικό πρωτάθλημα με την Bundesliga στην οποία έπαιξε για μια δεκαετία: “Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ πιο χαλαρά τακτικά, κάτι που ισχύει για όλες τις ομάδες εκτός από τον Παναθηναϊκό. Παίζουν πολύ ανοιχτό ποδόσφαιρο εδώ και συνήθως σκέφτονται περισσότερο την επίθεση παρά την άμυνα. Κατά κανόνα μπαίνουν πολλά γκολ και οι φίλαθλοι διασκεδάζουν”.

Για το ότι θα είναι κλειστά τα γήπεδα μέχρι και τις 12/2: “Με τα γήπεδα κλειστά, είναι λίγο σαν μια αναδρομή στην εποχή του Covid. Θλιβερό θέμα… Παίζουμε για τον κόσμο, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα αυτό το μέτρο. Ένας οπαδός του Άρη είχε δολοφονηθεί και ένας τραυματίας αστυνομικός έχασε την ζωή του μετά τα Χριστούγεννα. Ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει κατά την διάρκεια της απαγόρευσης ότι αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Η επευφημία έχει να κάνει με το συναίσθημα, αλλά δεν πρέπει ποτέ να καταλήγει σε ζωή και θάνατο. Απλώς δεν το καταλαβαίνω αυτό”.

Για το ότι πλέον ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είναι Πρόεδρος της Super League: “Αυτή είναι η Ελλάδα. Θα είναι δύσκολο να αλλάξει αυτό και η ατμόσφαιρα γύρω από το ποδόσφαιρο να είναι πιο ήρεμη. Οι Έλληνες δεν θα είναι διαφορετικοί. Παίρνουν το ποδόσφαιρο πολύ στα σοβαρά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΑΡΙΝΤΑ: Οι δυο “σερβιτόροι” που έχουν το 60% του Άρη, σε μια… προβληματική κατηγορία

Για το πώς θα βγει η Ελλάδα από όσα γίνονται γύρω από το θέμα της διαιτησίας: “Είναι λίγο φαύλος κύκλος. Στην Ελλάδα, ο ιδιοκτήτης ενός συλλόγου πρωταθλήματος μπορεί να έρθει στο δωμάτιο των διαιτητών στο ημίχρονο και να τους μαλώσει. Μοιάζει με τους γείτονες στην Τουρκία. Σε κάθε βήμα εδώ συναντάς ωραίους ανθρώπους που χαίρονται να σε βοηθήσουν, αλλά μόλις έρθει το ποδόσφαιρο, είναι σαν να αλλάζουν κεφάλι”.

Για το ότι λείπει στον κόσμο του Άρη και γενικότερα στην ομάδα η κατάκτηση ενός τροπαίου και για το γεγονός πως ο ίδιος έχει πιο ελεύθερο χρόνο γιατί οι “κίτρινοι” δεν προχώρησαν στην Ευρώπη: “Σίγουρα, μπορώ να είμαι περισσότερο στο σπίτι, αλλά συνειδητοποιώ επίσης ότι η καριέρα μου φτάνει στο τέλος της. Δεν θα υπάρχουν τόσες πολλές πιθανότητες να αγωνιστούμε στην Ευρώπη. Θα ήθελα να παίξω, ο δρόμος μπορεί να οδηγήσει στην Ευρώπη, για παράδειγμα, μέσα από το Κύπελλο Ελλάδας. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτόν τον στόχο, όλος ο σύλλογος θέλει να κερδίσει το Κύπελλο!”.

Για τα ελληνικά του: “Παραμένουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο (γέλια). Έμαθα μερικές φράσεις, μπορώ να πω ένα «γεια» και να ρωτήσω «πώς είσαι». Υπάρχουν λίγοι Έλληνες στην ομάδα και έχουμε μεταφραστή αγγλικών για τα ελληνικά του προπονητή”.

Για το πειθαρχικό παράπτωμα του Μπράμπετς καθώς και δυο συμπαικτών του στην Εθνική Τσεχίας: “Τα παιδιά δεν σκέφτηκαν πολύ… Έμεινα έκπληκτος, δεν είναι συνήθως έτσι. Ζήτησαν συγγνώμη, το μετάνιωσαν και είναι καλό και γι’ αυτούς που το θέμα έληξε. Ίσως θόλωσαν πάρα πολύ, ήταν μεγάλη υπόθεση”.

Για το αν του λείπει η παρουσία του στην Εθνική στην οποία ήταν μέλος αυτής ως το 2021, όταν και αποσύρθηκε: “Σκεφτόμουν το τέλος για πολύ καιρό και ήξερα τι έκανα. Ήθελα να είμαι περισσότερο με την οικογένειά μου και να βλέπω τα παιδιά να μεγαλώνουν. Αυτό ισχύει ακόμα, υποστηρίζω την Εθνική ομάδα στο σπίτι μπροστά στην τηλεόραση”.

Για το τι θα έκανε αν ο νέος προπονητής της Εθνικής Τσεχίας τον καλούσε και ήθελε την επιστροφή του: “Θα είχα λοιπόν την ίδια απάντηση γι’ αυτόν όπως και για τον κ. Σίλχαβι. Μου τηλεφώνησε μία-δύο φορές και με ρώτησε πώς τα πάω. Και όταν προέκυψε η ερώτηση στη μέση της ομιλίας αν είχα αλλάξει γνώμη, του είπα «όχι». Το ίδιο θα ήταν και με έναν νέο προπονητή”.

Για την παραίτηση του Σίλχαβι (σ.σ. στα τέλη του Νοέμβρη) από τον πάγκο της Εθνικής Τσεχίας: “Σκέφτηκα ότι θα προτιμούσε να μείνει. Αλλά τον καταλαβαίνω, η πίεση ήταν τεράστια. Πρέπει να ήταν μια δύσκολη απόφαση για εκείνον. Παρακολουθώ και την επιλογή νέου προπονητή από την Ελλάδα και με ενδιαφέρει πώς θα εξελιχθεί. Ελπίζω να είναι μια καλή επιλογή και να τα πάει καλά στο Euro”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button