Ποδόσφαιρο

Άρης: Να ανατρέψει το σκορ αλλά και την Ευρωπαϊκή του ιστορία

Ο Άρης καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 3-0 από το πρώτο παιχνίδι στη Νορβηγία. Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να ανατρέψει την Ευρωπαϊκή του ιστορία.

Την Πέμπτη, ο Άρης καλείται να πετύχει κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ στην ιστορία του στη διοργάνωση του Europa League (και στο κύπελλο UEFA): Να πάρει την πρόκριση μέσα στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ηττηθεί στον πρώτο αγώνα.

Το 1975, ο Άρης κοντραρίζεται με την Ραπίντ Βιέννης για τον πρώτο γύρο των προκριματικών του τότε κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι Κίτρινοι χάνουν με 3-1 στην Αυστρία και το 1-0 στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν αρκετό για να τους χαρίσει την πρόκριση.

4 χρόνια αργότερα, ο Άρης τίθεται αντιμέτωπος με την Σεντ Εττιέν του Μισέλ Πλατινί. Στη Γαλλία, οι Κίτρινοι γνώρισαν την ήττα με 4-1 ενώ στον επαναληπτικό, στις 12 Δεκεμβρίου του 1979, οι δύο ομάδες έρχονται ισόπαλες με 3-3.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Άρης επιστρέφει στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και αντιμετωπίζει στον πρώτο προκριματικό γύρο την Αγγλική Ίπσουιτς. Το 5-1 ( με 3 πέναλτι) στην Αγγλία δεν αφήνει πολλές ελπίδες όμως ο Άρης, με τη βοήθεια του κόσμου του που παρά το σκορ γέμισε το Καυταντζόγλειο, προηγείται με 3-0 των Άγγλων στο 65′ και αγγίζει το θαύμα αλλά ένα γκολ του Γκέιτς αποδεικνύεται ταφόπλακα για τις όποιες ελπίδες των Κιτρίνων.

Το 1994, ο Άρης αντιμετωπίζει την Κατοβίτσε, από την οποία αποκλείστηκε καθώς στον πρώτο αγώνα έχασε με 1-0 ενώ στον επαναληπτικό της Θεσσαλονίκης, έχασε την πρόκριση στα πέναλτι.

Το 2003, οι Κίτρινοι αποκλείονται από την Περούτζια αφού δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν το 2-0 του αγώνα της Ιταλίας (1-1 στο Χαριλάου).

Τέλος, απέναντι στην πανίσχυρη Ρόμα το 2005, ο Άρης ηττάται με 5-1 στη Ρώμη ενώ στο δεύτερο παιχνίδι, οι δύο ομάδες συμβιβάζονται με το 0-0.

14 χρόνια μετά, ο Άρης αντιμετωπίζει τη Μόλντε και άπαντες στην ΠΑΕ πιστεύουν ότι με τη βοήθεια του κόσμου η πρόκριση είναι δύσκολη αλλά όχι αδύνατη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button