Ερασιτέχνης

Αυτοί απαρτίζουν τον τομέα ιστορίας του Άρη

Δείτε ποιοι θα είναι αρμόδιοι.

Ο ΑΣ ΑΡΗΣ παρουσίασε τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον Τομέα Ιστορίας, αλλά και τις επιδιώξεις του νεοσύστατου τμήματος.

Αναλυτικά:

Εδώ και δύο εβδομάδες υφίσταται και επίσημα ο Τομέας Ιστορίας του ΑΡΗ, ένα τμήμα του Α.Σ. ΑΡΗΣ που έχει σκοπό να διασώσει και να προβάλει τη σπουδαία ιστορία του συλλόγου μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του Ερασιτέχνη που μας ανέθεσε αυτό το πανέμορφο έργο. Παράλληλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους απλούς οπαδούς του συλλόγου, και όχι μόνο, που από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο ΤΙΑ, μας αγκάλιασαν και μας συγχάρηκαν με ατελείωτα μηνύματα συμπαράστασης, ηθικής, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις ουσιαστικής (προσφορές οικονομικής και εξοπλιστικής φύσης).

Βρισκόμαστε στα πρώτα μας βήματα και το μόνο σίγουρο είναι πως θα χρειαστούμε κάθε είδους βοήθεια για το δύσκολο έργο μας. Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες σχεδιασμού και αξιολόγησης, ώστε να προχωρήσουμε με σταθερά και σωστά βήματα στους στόχους μας.

Σήμερα, παρουσιάζουμε το «ρόστερ» της μικρής, αλλά ικανής ομάδας μας.

Επικεφαλής του εγχειρήματος βρίσκεται ο Βασίλης Δερμεντζόγλου, που είναι πιο γνωστός πίσω από το όνομα aris.re, την ιστοσελίδα που για πάνω από δέκα χρόνια ασχολείται με την καταγραφή και παρουσίαση της ιστορίας του ΑΡΗ, κυρίως στο ποδόσφαιρο και στον μπάσκετ. Ο Δερμεντζόγλου έχει εκδόσει έξι βιβλία για την ιστορία του ΑΡΗ, με τελευταίο το Λεύκωμα που παρουσιάστηκε κατά τη γιορτή των 110 χρόνων του συλλόγου. Από το 2019 είναι υπεύθυνος του καλοκαιρινού καμπ για παιδιά 5-12 ετών που γίνεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ αρθρογραφεί περιστασιακά σε αθλητικά έντυπα ή στον ηλεκτρονικό τύπο. Είναι μέλος της επιτροπής που οργάνωσε τους εορτασμούς των 110 χρόνων του ΑΡΗ.

Ο Στέλιος Πεσματζόγλου είναι συνταξιούχος δικηγόρος που ασχολείται εδώ και δεκαετίες με την ιστορία του ΑΡΗ. Οργανωτικός και οξυδερκής, ειδικεύεται στην καταγραφή της ιστορίας μέσα από τα στατιστικά και θα σας εκπλήξει τους επόμενους μήνες με τα θέματα που θα παρουσιάσει. Ο Στέλιος θα βοηθήσει πολύ στην καταλογοποίηση και στον οργανωτικό τομέα του τμήματος.

Ο Σταμάτης Βεζύρης είναι μουσικός, αλλά το μεγάλο του πάθος είναι η συλλογή των κομματιών της ιστορίας του ΑΡΗ. Έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στην καταγραφή αυτού που αποκαλούμε «δύσκολη» ιστορία του ΑΡΗ, αφού το πάθος του για όλα τα αθλήματα, πέρα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, τον βοήθησε να δημιουργήσει ένα μοναδικό αρχείο με τα δρώμενα όλων των τμημάτων του ΑΡΗ που συνήθως βρίσκονται στη σκιά των μεγάλων ομαδικών αθλημάτων. Ακούραστος εργάτης, θα ασχοληθεί με την αναγνώριση των πηγών και τη ψηφιοποίηση τους.

Ο Κώστας Κανάτσος είναι ένας άνθρωπος του Ερασιτέχνη, αφού εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στα λογιστικά του συλλόγου. Ο Κώστας είναι και αυτός μανιώδης συλλέκτης της ιστορίας του ΑΡΗ σε κάθε μορφή. Ωστόσο εξειδικεύεται στον τομέα του οπτικοακουστικού υλικού, αφού έχει ήδη αρχίσει να μετατρέπει σε ψηφιακή μορφή ατελείωτες βιντεοκασέτες με γεγονότα σχετικά με τον ΑΡΗ (αγώνες, εκδηλώσεις, εκπομπές κτλ). Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μοναδικό οπτικοακουστικό αρχείο που θα μεταφέρει το παρελθόν του συλλόγου με ασφάλεια προς το μέλλον.

Φυσικά στην παρέα μας θα μπουν και άλλοι πολλοί, αφού θα υπάρξουν και εξωτερικοί συνεργάτες που θα κληθούν τους ερχόμενους μήνες να συνδράμουν στο έργο μας.

Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση και υποσχόμαστε να αποζημιώσουμε με το έργο μας, εσάς, τα παιδιά και τα εγγόνια σας…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button