Μπάσκετ

Mundobasket 2023: Βρέθηκε στο -15 η Εθνική, αλλά πήρε τη νίκη-πρόκριση κόντρα στη Νέα Ζηλάνδία

Η Ελλάδα γύρισε από το -15 και με κορυφαίους τους Παπαπέτρου και Λαρεντζάκη νίκησε τη Ν. Ζηλανδία με 83-74 και προκρίθηκε στους «16» του Mundobasket.

Η Ελλάδα σε μία τρομερή ανατροπή από τα παλιά επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας με 83-74 και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Οι διεθνείς μας κατέθεσαν ψυχή, συσπειρώθηκαν μετά το κακό πρώτο ημίχρονο και από το τρίτο δεκάλεπτο κι ύστερα έκαναν ό,τι ήθελαν τον αντίπαλό τους. Με φοβερούς τους Παπαπέτρου και Λαρεντζάκη, με τον Παπανικολάου να παίζει σέντερ και τον Παπαγιάννη να κρύβει το καλάθι, η Ελλάδα πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως αναμενόταν με δυνατές άμυνες, πολλές επαφές και τη Νέα Ζηλανδία να εκμεταλλεύεται τα επιθετικά ριμπάουντ για το 7-10 (5’). Η είσοδος του Λαρεντζάκη μαζί με τη δημιουργία του Γουόκαπ βελτίωσαν την επίθεση, φόρτωσαν με φάουλ τους αντιπάλους όμως οι βολές κρατούσαν τους αντιπάλους μπροστά στο σκορ (12-17, 8’).

Νωρίς στη δεύτερη περίοδο ο Ίλι έβαλε στο +8 την ομάδα του εκμεταλλευόμενος και τον εκνευρισμό των Ελλήνων με την ατιμωρησία στο σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων τους από τους διαιτητές. Το βασικό πρόβλημα της ελληνικής ομάδας ήταν επιθετικό αφού δεν υπήρχε κίνηση, δεν υπήρχε ευστοχία από μακριά και γενικά οι επιλογές ήταν υπό κακές προϋποθέσεις. Τα τρίποντα από Τε Ράγκι και Λιάφα αύξησαν κι άλλο τη διαφορά (20-33, 16’) αναγκάζοντας τον Ιτούδη να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Παπαπέτρου προσπαθούσε μόνος του να μην αφήσει τον αντίπαλο να ξεφύγει περισσότερο. Όσο κι αν σκόραρε όμως, η άμυνα έκανε κακή δουλειά και η διαφορά έμοιαζε έτοιμη να ξεφύγει για τα καλά (28-43, 19’).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ελλάδα βγήκε πιο αποφασισμένη από τα αποδυτήρια της και πολύ γρήγορα μείωσε σε 38-43 (22’). Σε εκείνο το σημείο οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Λούντζη, μετέτρεψαν σε φάουλ ένα κλέψιμο του Γουόκαπ και η Νέα Ζηλανδία πήρε ανάσα μέσω της γραμμής των βολών (40-49, 24’). Οι διεθνείς μας όμως δεν έλεγαν με τίποτα να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και με μπροστάρη τον Παπαπέτρου μπήκαν στη διεκδίκηση της νίκης (50-51, 27’). Το χαμηλό σχήμα με τον Παπανικολάου σέντερ λειτούργησε στην άμυνα, όχι όμως και στην επίθεση με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μείνει ένα τρίλεπτο χωρίς σκορ (50-54, 30’).

Η εθνική ομάδα είχε φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Ο Λαρεντζάκης βγήκε μπροστά, ο Παπαπέτρου συνέχισε να κάνει το ματς της ζωής του και με σερί 7-0 το προβάδισμα άλλαξε σε 59-54 (33’). Η ψυχολογία είχε χρώμα γαλανόλευκο, τα τρίποντα του «Λάρε», Γουόκαπ και Παπαπέτρου έβαλαν την Εθνική στο +10 (71-61, 35’). Στο τελευταίο πεντάλεπτο χρειαζόταν άμυνα, ριμπάουντ και υπομονή γιατί ο αντίπαλος θα αντιδρούσε και το έκανε με τρίποντο του Τε Ράνγκι έκανε το 75-69. Οι διεθνείς μας έμειναν ψύχραιμοι, Παπαγιάννης και Παπαπέτρου σκόραραν και έστειλαν την ομάδα στις 16 καλύτερες του κόσμου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button