Ποδόσφαιρο

Η αδυναμία στο “πρέσινγκ”, οι λύσεις από τον πάγκο και το θέμα της συγκέντρωσης

Στην τελική ευθεία για το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ είναι ο Άρης, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν να κρατήσουν και (κυρίως) να βελτιώσουν πράγματα βάσει των όσων έγιναν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Το πρώτο κομμάτι αφορά το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης συγκέντρωσης. Ο Άρης δέχθηκε το πρώτο γκολ από τον Ολυμπιακό -όπως το δέχθηκε- και έδειξε εκεί πέρα να “αδειάζει”.

Ξαφνικά οι παίκτες της ομάδας μετά το 1-0 έδειξαν να σταματάνε να πιστεύουν ότι “μπορούν”. Όπως και πέρυσι, όπως και φέτος στο πρωτάθλημα, έτσι και τώρα το ένα γκολ έφερε πολύ σύντομα το δεύτερο με τον Άρη να δείχνει μία εικόνα ομάδας που βυθίζεται στην απογοήτευση.

Υπήρχε μεν ο εκνευρισμός καθώς το γκολ του Ολυμπιακού μπήκε κόντρα στην ροή του αγώνα, αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για να χαθεί η συγκέντρωση της ομάδας και να φτάσουμε από ένα διεκδικήσιμο παιχνίδι (1-0) σε ένας ματς που έχει ήδη κριθεί (3-0).

Ο Θεός του ποδοσφαίρου έχει στείλει πάρα πολλές φορές στον Άρη το μήνυμα ότι δεν πρέπει να χάνει την συγκέντρωση του δευτερόλεπτο, κάτι που ισχύει ακόμη περισσότερο ενόψει του κυπέλλου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Άρης έδειξε άλλη μία αδυναμία του: το να κρατήσει με επιτυχία την μπάλα στα πόδια του όταν ο αντίπαλος “πρεσάρει”.

Έτσι μπήκε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, έτσι μπήκε και το δεύτερο, ενώ με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν και αρκετές ακόμη ευκαιρίες. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν ψηλά με τους παίκτες του Άρη να μην έχουν την απάντηση.

Η ΑΕΚ απέναντι στον ΟΦΗ έδειξε ότι είναι ικανή να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι με μεγάλη επιτυχία, και κρίνοντας από την μέχρι τώρα πορεία του Καρέρα στον πάγκο της Ένωσης δεν θα διστάσει να αφήσει τον Άρη να έχει την κατοχή, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του να πρεσάρουν και να εκμεταλλευτούν (ή να προκαλέσουν) λάθη από την πλευρά της ομάδας του Ένινγκ..

Θα πρέπει η ομάδα να είναι υποψιασμένη αλλά και να έχει καθαρό μυαλό, που έλλειπε σε μεγάλο βαθμό στον Πειραιά.

Τέλος με την επιστροφή στα γήπεδα είναι ξεκάθαρο το σε ποιος παίκτες μπορεί να βασιστεί ο Ένινγκ στους επόμενους αγώνες.

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι δήλωσε για άλλη μια φορά παρόν, δίνοντας την ασίστ για το γκολ του Ιντέγε και φτάνοντας κοντά στο να διπλασιάσει τις τελικές του πάσες λίγο αργότερα.

Στέλνει το μήνυμα στον προπονητή του ότι μπορεί να τον υπολογίζει, και κυρίως ότι μπορεί να είναι ένας “game changer” ερχόμενος από τον πάγκο.

Σε ότι έχει να κάνει με τους υπόλοιπους η πιο “σίγουρη” λύση είναι ο Σόουζα. Δεν είναι ο παίκτης που θα αλλάξει την ροή του αγώνα, ξέρεις όμως τι θα σου δώσει, ενώ πάντα θα τα δώσει όλα στο γήπεδο. Αυτό απέδειξε και στο Καραϊσκάκης.

Ποιοτικοί παίκτες υπάρχουν και άλλοι στον πάγκο, δεν έχουν βρει όμως έως τώρα τον ρόλο τους. Αν μπορέσει ο Ένινγκ να τους εκμεταλλευτεί ενόψει του ημιτελικού θα είναι ένας σημαντικός “άσσος” στο μανίκι του.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button