Μπάσκετ

Η επόμενη μέρα: Άρση του ban, πλήρης φάκελος και… extreme makeover στο αγωνιστικό

Το «αύριο» πρέπει πλέον να κοιτάξει ο Άρης μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Οι κιτρινόμαυροι ολοκλήρωσαν μία σεζόν στην οποία κινήθηκαν για άλλη μία φορά σε ρηχά νερά, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στα υπόλοιπα ζητήματα που απασχόλησαν την ομάδα.

Πλέον ο Άρης θα πρέπει να εστιάσει στην επόμενη μέρα και να βρει λύσεις άμεσα, κάτι που δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Τα δυο «must» ζητήματα που πρέπει να λύσει ο Άρης είναι το οικονομικό και το ban της FIBA. Φέτος άλλωστε οι ομάδες πρέπει να έχουν πλήρεις τους φακέλους τους από το ξεκίνημα του καλοκαιριού για να πάρουν την άδεια, κάτι που σημαίνει ότι η διοίκηση θα πρέπει να κάνει τις κινήσεις της ώστε να συμφωνήσει με τους παίκτες που αγωνίστηκαν με τα «κιτρινόμαυρα» την φετινή σεζόν.

Βέβαια ακόμη και αν συμβεί αυτό δεν αλλάζει το ότι πρέπει να λυθεί άμεσα το μπαν. Με απαγορευτικό ο Άρης ίσως να μην μπορέσει να κάνει καν μεταγραφές, με την νέα αυστηροποίηση των ποινών της FIBA και κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.

Το θέμα του Μπάκνερ έχει ήδη λυθεί και πλέον σειρά παίρνουν άμεσα οι περιπτώσεις των Γουίβερ και Κάμινγκς, για να έρθει στην συνέχεια η σειρά των πιο δύσκολων υποθέσεων.

Φυσικά εφόσον γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις στα παραπάνω, μετά υπάρχει το αγωνιστικό. Για την υπόθεση του προπονητή τα πράγματα δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα. Οι απόψεις για τον Σάββα Καμπερίδη είναι μοιρασμένες, ενώ και ο ίδιος αρκετές φορές έφτασε στα όρια του την φετινή χρονιά. Σίγουρα θα γίνει συζήτηση, αλλά αυτήν την στιγμή δεν μπορεί κανένας να κάνει προβλέψεις με ασφάλεια.

Από την άλλη πλευρά πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στο θέμα των παικτών, τουλάχιστον ως προς τις αποχωρήσεις. Από τους έξι ξένους παίκτες του Άρη το πιθανότερο είναι να μην παραμείνει ούτε ένας στην ομάδα, με αρκετούς μάλιστα να αναμένεται να ολοκληρώσουν τις καριέρες τους.

Άλλωστε δεν υπάρχει και λόγος για τον Άρη να τους κρατήσει. Ανεξαρτήτως προπονητή η ομάδα προσανατολίζεται στο να πάει σε μία λογική με λιγότερους ξένους, που όμως θα αποδειχθούν value for money επιλογές, σε αντίθεση με αυτό που είδαμε φέτος. Οι κιτρινόμαυροι θέλουν να στηριχθούν σε λίγους -και καλούς- Αμερικανούς, μερικούς έμπειρους Έλληνες και κάποια πιο νεαρά παιδιά με ταλέντο.

Από τους Έλληνες συμβόλαιο έχουν μόνο οι Νετζήπογλου, Σιδηροηλίας και Πετανίδης, ενώ ο Άρης θα προσπαθήσει να κρατήσει και τον Φλιώνη και να διαπραγματευτεί ξανά με τον Κουζέλογλου.

Γενικότερα περιμένουμε ένα… extreme makeover στο αγωνιστικό κομμάτι, κάτι που άλλωστε έχει δείξει να χρειάζεται η ομάδα τόσο σε πρόσωπα (πλην των παραπάνω) όσο και σε λογική.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button