Ποδόσφαιρο

Η συνέπεια που χρειάζεται στο Χαριλάου και ο χαρακτήρας που πρέπει να δείξει στην Αθήνα

Να χτίσει χαρακτήρα πρέπει ο Άρης αν θέλει να κάνει το επόμενο βήμα και να μην είναι απλά μία ομάδα πεντάδας.

Με την ολοκλήρωση του εφιάλτη της τετραετίας 2014-2018 ο Άρης έκανε το πρώτο βήμα την σεζόν 2018-19 εξασφαλίζοντας την έξοδο του στην Ευρώπη.

Τα δύο επόμενα και σημαντικά βήματα είναι πλέον η καθιέρωση της ομάδας στις πρώτες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη αλλά και το χτίσιμο νοοτροπίας νικητή.

Αυτό προσπαθεί να πετύχει και ο Ένινγκ παλεύοντας με τις παθογένειες της ομάδας και θέλοντας να χτίσει χαρακτήρα.

Ο Άρης αν θέλει να κάνει το επόμενο βήμα θα πρέπει να “συνηθίσει” να κερδίζει παιχνίδια όπως με τον ΟΦΗ. Το να παίρνει νίκες σε αγώνες με αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικής πρέπει να είναι ο κανόνας, ειδικά στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Εφόσον οι κιτρινόμαυροι θέλουν να είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα που συμπληρώνει τις θέσεις των πλέι-οφ πρέπει να μάθουν τέτοια παιχνίδια να τα καθαρίζουν όπως το έκαναν απέναντι στους Κρητικούς.

Η εμφάνιση της πρεμιέρας των πλέι-οφ πρέπει να γίνει καθημερινότητα. Πρέπει και οι 22 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο να… ξέρουν ότι ο Άρης θα κερδίσει όπως και αν πηγαίνει το παιχνίδι.

Ο πρώτος τρόπος άλλωστε για να πετύχεις οποιοδήποτε στόχο είναι να πάρεις τους βαθμούς στις αναμετρήσεις με τους -θεωρητικά- υποδεέστερους αντιπάλους.

Φυσικά αφήνοντας πίσω τον αγώνα με τον ΟΦΗ και βλέποντας τα παιχνίδια που έρχονται απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό ο Άρης πρέπει να κάνει μία ακόμη “αλλαγή” στην νοοτροπία του και να δείξει ότι μπορεί να κερδίζει και στην πρωτεύουσα.

Επί Μίχαελ Ένινγκ ο Άρης έχει καταφέρει να δείξει καλύτερο πρόσωπο στην Αθήνα, αλλά δεν παύει να έχει να διανύσει αρκετό δρόμο ακόμη για να μπορεί να πει ότι έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Σε αυτό τα πλέι-οφ δίνεται η ευκαιρία στους κιτρινόμαυρους να δείξουν “τα δόντια τους”. Το πρώτο ζήτημα είναι να παρουσιαστεί μία ομάδα που δεν φοβάται, που μπαίνει μέσα για να κερδίσει και όχι για να κλέψει. Στο τέλος βέβαια το σημαντικότερο είναι να έρθει το αποτέλεσμα.

Μέσα στα τρία παιχνίδια που θα δώσει στην Αθήνα ο Άρης πρέπει λοιπόν να δείξει χαρακτήρα, να παίξει με αυτοπεποίθηση και το κυριότερο να δείξει ότι μπορεί να κερδίζει Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ εκτός έδρας.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button