Ποδόσφαιρο

“Θέλουμε παίκτες όπως ο Μπράμπετς και ο Νταρίντα!”

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα μίλησε για την επιλογή των ποδοσφαιριστών για την ομάδα του Άρη, φέρνοντας ως παραδείγματα τους δύο Τσέχους του ρόστερ, Γιακούμπ Μπράμπετς και Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Μίλησε ακόμη για την αλλαγή στην εικόνα της ομάδας με την προσθήκη του 32χρονου χαφ, αλλά και για τις απαιτήσεις που υπάρχουν από τους έμπειρους παίκτες της ομάδας.

– Ήδη ο Άρης δείχνει ότι μπορεί να φέρει καλούς παίκτες, όπως ο Νταρίντα ή ο Μπράμπετς.

“Ο Νταρίντα, για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει και έναν νεαρό ποδοσφαιριστή να εξελιχθεί δίπλα του. Είναι ένα καλό παράδειγμα για όλους. Το ίδιο και στην άμυνα με τον Μπράμπετς”.

– Πώς εξηγείτε την αλλαγή στην εικόνα του Άρη μετά την έλευση του Νταρίντα. Μόνο από έναν παίκτη…

“Τέτοιους παίκτες θέλω. Με άμεση προσαρμογή και δυνατότητα να παίξουν σε πολλές θέσεις. Ο Νταρίντα θα κάνει ό,τι του ζητήσεις. Δεξί μπακ, εξτρέμ… Θέλω γενικά μία σωστή νοοτροπία ακόμα και από τον παίκτη που δεν θα σηκωθεί για ζέσταμα σε ένα παιχνίδι. Είτε θα πεισμώσεις και θα δουλέψεις παραπάνω, ώστε να κερδίσεις τον προπονητή σου, είτε όχι. Έτσι όμως δεν θα παίξεις στην ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό σπορ”.

– Πώς νιώθει ένας παίκτης όμως όταν μπαίνει μέσα για ένα λεπτό. Και υπάρχουν πρόσφατα παραδείγματα.

“Οι απαιτήσεις από τους έμπειρους παίκτες του ρόστερ είναι πολλές περισσότερες. Προφανώς ήρθαν σε αυτή τη θέση από μόνοι τους. Δεν θα αλλάξει ο τεχνικός διευθυντής τον προπονητή. Αυτοί είναι που πρέπει να αλλάξουν. Η λύση είναι να κοιτάς τον καθρέφτη και να κάνεις αυτοκριτική. Καμιά φορά ακόμα και 1-2 λεπτά μπορεί να είναι αρκετά για να αλλάξεις το παιχνίδι. Ο Σόλσκιερ το έκανε σε τελικό Champions League”.

Δημήτρης Οσσανλής

Δημοσιογράφος, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημοσιογραφεί για πολλά χρόνια από το μετερίζι της έντυπης ενημέρωσης. Συντάκτης Ύλης, Αρχισυντάκτης και Διευθυντής σε «ΣΠΟΡ του Βορρά», «Αθλητικά Νέα» και «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» αντίστοιχα. Πλέον είναι στην ομάδα του YELLOW RADIO FM 101.7 επιστρέφοντας στη ραδιοφωνική ενημέρωση μετά από μία δεκαετία.
Back to top button