Απόψεις

Τι κέρδισε ο Άρης στη Λεωφόρο…

Έχουν περάσει κάποιες μέρες από τη νίκη του Άρη στη Λεωφόρο και ας δούμε ποια είναι τα κέρδη των κιτρινόμαυρων από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο Άρης κέρδισε στη Λεωφόρο περισσότερα από τρεις βαθμούς, που έχουν μεγαλύτερη σημασία, από τη στιγμή που δεν έχει εδώ και καιρό κάποιο ουσιαστικό στόχο στη διαδικασία των πλέι οφ. Κέρδη που τα περισσότερα από αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν κιόλας ώστε να αποδώσουν.

Το πρώτο είναι σίγουρα η ψυχολογία που πήραν οι κιτρινόμαυροι, πριν τον τελικό Κυπέλλου στο Βόλο. Ο Άρης είχε μία νίκη και μία καλή εμφάνιση στα πλέι οφ κόντρα στους πράσινους, δείχνοντας ότι… έχει τον Παναθηναϊκό, αρκεί να είναι σοβαρός και ουσιαστικός.

Πλην της επιλογής του φορ, ο Άκης Μάντζιος απέφυγε το ροτέισον και παρέταξε μία ενδεκάδα που μοιάζει πολύ με αυτή που σκέφτεται για τον τελικό. Σίγουρα ικανοποίησε από πλευράς εικόνας τον προπονητή του Άρη, καθώς απενεργοποίησε τα ατού του Παναθηναϊκού, είχε ουσία μπροστά, αλλά σίγουρα μπορούσε και καλύτερα, κυρίως όταν του δόθηκε η ευκαιρία στο β’ ημίχρονο.

Υπάρχουν φυσικά και οι δεύτερες σκέψεις, αρχικά στη θέση του φορ -με ακλόνητο φαβορί τον Μορόν- αλλά και στα χαφ όπου ο Μάντζιος θα ήθελε να έχει τον Βέλεθ, καθώς υπάρχει εδώ και καιρό στο μυαλό του για το κέντρο, όσον αφορά τον τελικό. Η δεύτερη θέση είναι στα αριστερά της άμυνας, αφού στα πλέι οφ τόσο ο Φεράρι, όσο και ο Μοντόγια τα πήγαν καλά κόντρα στους πράσινους.

Στη διάρκεια του αγώνα της Λεωφόρου ο Μάντζιος βρήκε την ευκαιρία να τεστάρει και το 3-5-2, σε ένα σενάριο που ο Άρης μπορεί να έχει το προβάδισμα στον τελικό. Η διάταξη με τρεις στόπερ απενεργοποίησε πλήρως τον Παναθηναϊκό και τον άναρχο τρόπο που προσπάθησε να σκοράρει, κυρίως με γεμίσματα, που αποτέλεσαν εύκολη λεία για Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Ρόουζ.

Δημήτρης Οσσανλής

Δημοσιογράφος, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημοσιογραφεί για πολλά χρόνια από το μετερίζι της έντυπης ενημέρωσης. Συντάκτης Ύλης, Αρχισυντάκτης και Διευθυντής σε «ΣΠΟΡ του Βορρά», «Αθλητικά Νέα» και «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» αντίστοιχα. Πλέον είναι στην ομάδα του YELLOW RADIO FM 101.7 επιστρέφοντας στη ραδιοφωνική ενημέρωση μετά από μία δεκαετία.
Back to top button