ΑπόψειςΜπάσκετ

Καλός παίκτης, κακό fit: Ήταν ο Μπάνκστον αρκετός;

Ο Αμερικανός ψηλός αποτελεί παρελθόν από τον Άρη και το YellowRadio.gr αναρωτιέται κατά πόσο ήταν αρκετός για τους κιτρινόμαυρους.

Ο Κρις Μπάνκστον ήρθε από το Ισραήλ προκειμένου να ενισχύσει τη γραμμή του Άρη και να καλύψει το κενό του Μπέιτς, όντας βέβαια ένας παίκτης εντελώς διαφορετικός από τον 24χρονο ψηλό.

Το ξεκίνημα του Μπάνκστον ήταν τουλάχιστον… εκρηκτικό. Ο Άρης χρησιμοποίησε περισσότερο το pick and roll, ο ίδιος το εκμεταλλεύτηκε με μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις και είχε 13 πόντους ανά παιχνίδι με 38/53 προσπάθειες (71%).

Γενικότερα ο πρώην -πλέον- ψηλός παίκτης του Άρη κακός δεν ήταν σε καμία περίπτωση. Σούταρε 69,7eFG% νούμερο που είναι καλύτερο από 94% των παικτών του πρωταθλήματος και όταν ήταν στο γήπεδο το offensive rating του Άρη μετατρεπόταν από 104,6 σε 110 στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυτή είναι όμως η μία πλευρά του νομίσματος. Είναι μέρος της αλήθειας ότι ο Μπάνκστον και καλός παίκτης είναι και τρομερό potential έχει. Το άλλο… μισό της αλήθειας όμως λέει ότι ο Αμερικανός δεν ήταν ιδιαίτερα «ταιριαστός» με τον Άρη.

Ένας τέτοιος κίνδυνος δεδομένα υπήρχε. Όταν έχεις το βουνό ατυχίας του Άρη και χάνεις τον βασικό σου ψηλό είναι λογικό να μην μπορείς στη -λειψή- αγορά σέντερ της Ευρώπης αυτό ακριβώς που ψάχνεις. Και ο Μπάνκστον έχει δυνατότητες, έχει όμως και αδυναμίες.

Πρόκειται για έναν αμυντικό ο οποίος είναι στην καλύτερη μέτριος και σίγουρα δεν συμβάδιζε με την εξαιρετική άμυνα του Άρη. Η αντιληπτική του ικανότητα στο κομμάτι του χώρου σχεδόν δεν υπήρχε και θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ ανά παιχνίδι σε σχέση με τα 2,1 που έδινε στον Άρη.

Ακόμη το μεγάλο πρόβλημα στο «fit» ήταν με το παιχνίδι του Αμερικανού. Ο Μπάνκστον δεν μπορούσε να δημιουργήσει για τον εαυτό του και στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε ότι ο νεαρός ψηλός δεν είχε παιχνίδι εκτός του ζωγραφιστού.

Το παραπάνω δεν είναι απαραίτητα ένα άλυτο πρόβλημα, αλλά ο Άρης με τη σειρά του δεν διέθετε φέτος τους παίκτες που θα μπορούσαν να «ταΐσουν» τον Μπάνκστον και να ενισχύσουν το above the rim παιχνίδι του. Εξού και το πρόβλημα στο «fit».

Αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει λογική η σκέψη του κοψίματος του, με τον Καστρίτη να εστιάζει στους Σόουζα και Σανόγκο στο «5». Το αν ήταν καλύτερος από τον Ντε Σόουζα είναι μία συζήτηση που μπορεί να γίνει, με τον Ανγκολέζο σίγουρα να είναι πιο ταιριαστός.

Ίσως υπό άλλες συνθήκες τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, προ στιγμήν θα μείνουν σίγουρα αξέχαστα μερικά από τα καρφώματα του και η συνεισφορά του σε σημαντικές νίκες της ομάδας…

*Τα παραπάνω νούμερα αφορούν το πρωτάθλημα της Basket League

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button