Μπάσκετ

Η «elite» τριπλέτα του Άρη στην οποία θα «ποντάρει» ο Καστρίτης ενόψει Προμηθέα

Οι κιτρινόμαυροι έχουν ένα παιχνίδι μπροστά τους πριν από τα πλέι-οφ, με την κλεψύδρα να αδειάζει!

Ο Άρης κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει στα πλέι-οφ με ξένους τους Σταρκ, Γκάλινατ, Χάρελ, Μπλούμπεργκς, Σανόγκο και Ντε Σόουζα, με τον Ριντ να είναι ο επόμενος που πρόκειται να κοπεί μετά τον Μπάνκστον.

Στο κομμάτι των ψηλών η ομάδα του Καστρίτη πρόκειται να τοποθετήσει και τον Σανόγκο στη θέση «5», με την απόφαση αυτή να «εξηγείται» και μέσα από τα advanced metrics.

Η τριάδα Τολιόπουλος, Σλαφτσάκης, Σανόγκο είναι μία από τις καλύτερες του Άρη, με την ομάδα να βρίσκει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση όταν οι τρεις τους βρίσκονται στο παρκέ.

Όσο αυτό συμβαίνει ο Άρης έχει το εξαιρετικό 98,5 defensive rating το οποίο είναι μακράν το καλύτερο σε συνδυασμούς που χρησιμοποιείται ο Τολιόπουλος, ενώ η παρουσία του Έλληνα γκαρντ φέρνει το επίσης πάρα πολύ καλό 11,4 offensive rating.

Ουσιαστικά ανά 100 κατοχές η ομάδα είναι 15,9 πόντους πάνω με αυτήν την τριάδα.

Φυσικά, δεν πρόκειται για τους παίκτες που θα επωμιστούν όλο το βάρος των πλέι-οφ. Το παρόν κείμενο απλά δίνει ένα παράδειγμα των επιλογών που έχει στη διάθεση του ο Γιάννης Καστρίτης και πως σχήματα με τον Σανόγκο στο «5» μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμα.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button