Ποδόσφαιρο

Μπακούτσης: «Άξιζε να κερδίσει στο ντέρμπι ο Άρης, θέλω κάποια στιγμή να επιστρέψω»

Ο Πέτρος Μπακούτσης, πρώην παίκτης των κιτρινόμαυρων και νυν του Αλμωπού Αριδαίας, μίλησε στο Yellow Radio 101,7 για τις τελευταίες ενέργειες των κιτρινόμαυρων, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στον Άρη.

Ποιος άξιζε να κερδίσει στο ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ; Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι αντικειμενικά, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι η ομάδα που άξιζε να κερδίσει ήταν ο Άρης, ο οποίος είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες, οι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι γκολ.

Γιατί ο Άρης έχει τις τελικές προσπάθειες αλλά όχι το γκολ; Πιστεύω πως είναι οι συγκυρίες τέτοιες, που ο Άρης δεν πετυχαίνει γκολ, δεν θεωρώ πως είναι ανικανότητα, γιατί νομίζω ότι οι παίκτες που είναι στο ρόστερ είναι πολύ καλοί και πολύ ικανοί παίκτες, οπότε πιστεύω πως είναι συγκυριακό.

Για την αλλαγή προπονητή και την επιρροή του στο ντέρμπι: Δεν είναι εύκολο, από την μία εβδομάδα που έχεις τον βασικό προπονητή που έχεις τόσο καιρό στην ομάδα, να έχεις την επόμενη εβδομάδα έναν διαφορετικό προπονητή, ο οποίος δεν μπορεί να αλλάξει πολλά σε μία εβδομάδα και να παίζει ένα δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύω η έλευση του καινούριου προπονητή, του Μπούργος, θα βοηθήσει και η ομάδα θα βρεθεί εκεί που πρέπει.

Μπορεί ο Άρης να κάνει νίκες και να φτάσει στα play off; Πιστεύω ότι πρέπει να το κάνει και πιστεύω ότι θα κάνει το 3 στα 3 και θα βρεθεί στα play off.

Έχει διαφορετική ατμόσφαιρα ένα Άρης-ΠΑΟΚ; Είναι σίγουρα το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στην Ελλάδα. Σίγουρα με τον κόσμο, γιατί χθες ήταν και ο κόσμος στο γήπεδο, ήταν κάτι πολύ διαφορετικό και η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική.

Επικρατεί το κίνητρο ή η πίεση σε τέτοια ντέρμπι; Πιστεύω ότι επικρατεί το κίνητρο.

Για το αν ο ίδιος θα ήθελε να επιστρέψει στον Άρη: Σίγουρα θα ήθελα να επιστρέψω στην ομάδα της καρδιάς μου, είμαι εκεί πολλά χρόνια και θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω στον Άρη και να συνεχίσω εκεί την καριέρα μου.

Αν θεωρεί πως αδικούνται οι Έλληνες παίκτες: Σίγουρα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά δυστυχώς πλέον ειδικά οι μεγάλες ομάδες δεν εμπιστεύονται να βάλουν Έλληνες ποδοσφαιριστές, επειδή οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, τα στάνταρ είναι πολύ ψηλά και πιστεύω ότι δεν εμπιστεύονται τόσο όσο θα έπρεπε, τους νέους παίκτες.

Αν κρατάει επαφές με τους ανθρώπους που συνεργαζόταν στον Άρη: Ναι ναι σίγουρα, με όλους τους παίκτες που έχω συνεργαστεί, τους συμπαίκτες μου, κρατάω επαφή. Υπάρχει ένα πολύ φιλικό κλίμα.

Αν μαθαίνει από τους παίκτες πως υπάρχει πίεση: Σίγουρα υπάρχει, η ίδια ομάδα τώρα δεν βρίσκεται στα play off, περιμένουν και το CAS για το -6. Υπάρχει πίεση στην ομάδα και θα παλέψουν κι αυτοί για να μπουν στα play off.

Λίγα λόγια για την δική του παρουσία στον Αλμωπό Αριδαίας: Ο Αλμωπός Αριδαίας κάνει τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το θεώρησα και εγώ σαν ευκαιρία να πάρω χρόνο συμμετοχής, να δείξω αυτό που είμαι και υπάρχει ένα πολύ οικογενεικό κλίμα μες την ομάδα, υπάρχει κόσμος που μας στηρίζει και λειτουργούν όλα πολύ σωστά.

Για τους χώρους στους οποίους αγωνίζεται: Είμαι επιθετικό χαφ, κυρίως 8αρι, μπορώ να αγωνιστώ και σαν 10αρι, αλλά είμαι αυτό το box to box. Μπορώ να συμμετέχω και στο επιθετικό παιχνίδι και στο αμυντικό.

Για το αν στην Αριδαία υπάρχουν πολλοί φίλοι του Άρη: Ναι και πέρα από αυτό, οι άνθρωποι της Αριδαίας είναι κυρίως φίλαθλοι του Άρη και υπάρχει ένα θερμό κλίμα με τα παιδιά που αγωνίστηκαν στην ομάδα.

Υπάρχει αναγνώριση από τον κόσμο και υπάρχει μία οικειότητα μεταξύ των παικτών και του κόσμου.

Τέλος, ένα σχόλιο για την πρόσληψη του Μπούργος από τους κιτρινόμαυρους: Ο Μπούργος είναι ένας εμβληματικός προπονητής και έμπειρος και δείχνει πόσο σπουδαίος προπονητής είναι, από το πως έχει συνεργαστεί με τον Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button