Μπάσκετ

Ο «ευρωλιγκάτος» Νικολό Μέλι απέναντι στον Ντε Σόουζα!

Η επικείμενη αναμέτρηση του ψηλού του Άρη με τον Ιταλό σταρ.

Σίλβιο Ντε Σόουζα και εθνική Αγκόλας ετοιμάζονται να ριχτούν στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φιλοδοξώντας πως θα πετύχουν την πρόκριση από τον πρώτο όμιλο, οπού θα αντιμετωπίσουν Ιταλία, Δομινικανή Δημοκρατία, αλλά και την οικοδέσποινα ομάδα των Φιλιππινών.

Στον όμιλο υπάρχουν αξιόλογες ομάδες, οι οποίες διαθέτουν ψηλούς με μεγάλες καριέρες. Μια τέτοια ομάδα είναι και αυτή της Ιταλίας, που θα έχει και φέτος στις τάξεις της, τον 32χρονο Νικολό Μέλι. Ο συγκεκριμένος έχει αγωνιστεί 11 σεζόν στην ευρωλίγκα σε Αρμάνι Μιλάνο, Μπάμπεργκ και Φενερμπαχτσέ, μετρώντας 7.5 πόντους, 5 ριμπάουντ και 0.9 κλεψίματα. Παράλληλα έχει αγωνιστεί και 2 σεζόν στο NBA, σε Πέλικανς και Μάβερικς.

Πρόκειται για έναν αθλητή με πολύ μεγάλη εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει αρκετές μεγάλες εμφανίσεις σε κρίσιμους αγώνες, ενώ έχει αγωνιστεί και σε 2 final four στην ευρωλίγκα, σκοράροντας 28 πόντους στην ήττα της Φενερμπαχτσέ από τη Ρεάλ, στον τελικό της Stark Arena.

Στο παλμαρέ του έχει -μεταξύ άλλων- 3 πρωταθλήματα Τουρκίας, 2 Γερμανίας και 1 Τουρκίας. Μπορεί να μη διαθέτει εντυπωσιακά αθλητικά χαρακτηριστικά, είναι όμως ένας πολύ μεγάλος γνώστης του μπάσκετ, που διαθέτει αδιαμφισβήτητη ποιότητα στις κινήσεις του, με ή χωρίς τη μπάλα.

Το μόνο σίγουρο για τον Ντε Σόουζα είναι ότι βρίσκεται απέναντι σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση, καθώς καλείται να περιορίσει τον Μέλι, προκειμένου να βοηθήσει τη προσπάθεια της εθνικής του ομάδας.

Back to top button